Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

remrendes

fn47xk7ei

Tetszeni tetszik nekem is de hát meg tudnád valósítani a gyakorlatban?[#nemtudom]Én inkább a minél egyszerűbb megoldásokat keresem. Még így is egyenlőre homály számomra hogyan fogom a rövid nyitást-zárást a cseréhez illetve a teljes méretváltáshoz a nyitást és méretre zárást mechanikusan, programozottan megvalósítani.Lehet törni bőven a buksimat egy ideig.[#nemtudom]

remrendes

Az esztergatokmanyhoz hasonloan, csak meredekebb emelkedesu csigahaz-szeru nuttal es egy pneumatikus munkahengerrel szerintem ez megoldhato. De mondjuk en egyre messzebb kerulok az elso 3 tengelytol is, szoval raerek ezen gondolkodni, meg rajzolgatni.

fn47xk7ei

A klasszikus kényszerpályára gondoltam én is elsőre de aztán arra hátha van valamilyen egyszerű karos mechanizmus ami nem ugrik be nekem. Talán abban a témában is kutakodni kellene még. A pneumatikát nem értem mivel szabadon forgó konzolról van szó és a forgásközpontban a munkadarab van.

remrendes

Jellemzően nem egy irányba forog, hanem 2-2 fordulatot oda-vissza.

TBS-TEAM

Nem fordul kettőt csak a kiterített palástot járja be.
József

remrendes

A lenti videóban pl 6-ot forgat egy irányban 1:35 körül. Azért mondtam, hogy 2-2 valószínüleg sok mindenre elég lehet.

TBS-TEAM

Kiteritem a palástot:
Forgó mozgás az Y.
Anyag előre hátra mozgatás az X.
A Fej a Z.

Nem mehetek Y-ba a paláston túl mit vágok?
József

remrendes

Hát, ha közben X-ben is mozog, akkor van mit vágni.

fn47xk7ei

"Jellemzően nem egy irányba forog, hanem 2-2 fordulatot oda-vissza." Tudom, viszont nem értem miért válasz a hozzászólásomra, nem erről volt szó ill. nem a forgásról beszéltem hanem egy egyszerű központos nyitó-záró mechanizmus tervezésről.

TBS-TEAM

Akkor elértettem bocs.

Itt egy gyári megoldás:

József

fn47xk7ei

Kb. ilyennek képzeltem el (jobb-bal menetes orsók) némelyiket de én ettől jóval egyszerűbbet szeretnék készíteni. No majd egyszer majd papírra vetem.

TBS-TEAM

Ez kézi nyitás zárás:

József

fn47xk7ei

Ez valószínűen kéttárcsás kényszerpályás rendszer, ezen is átrágtam már magamat és elvetettem egyenlőre mint lehetőséget. Én az a megoldás irányába gondolkodom ahol az egymás mellett lévő görgők egy sínen mozognak átló irányban így csak két egymással szemben mozgó görgőtartó kellene .Ebből fakadóan egy mozgató mechanizmussal biztosan mindig automatikusan központba kényszerítené a különböző méretű téglalap keresztmetszetű zártszelvényeket is.

remrendes

Nyilvan a megfogo pofakat mozgatnam a pneumatikaval. A kezi beallitas nekem nem szimpatikus, a motoros pedig felesleges.