Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Hogyan biztosítanád a két szemben működő görgő tartó pofa mindenképp forgás központba tolja a munkadarabot?[#nemtudom]

remrendes

A 2 szemben lévőt egy mechanikával mozgatnám.

fn47xk7ei

Ezt értem, nyilvánvaló, ezek a kényszerpályák amit emlegettem. Én a pneumatikára vonatkoztattam a kérdésem mert azt írtad azzal mozgatnád a pofákat.

remrendes

Azokat csak közvetve, ezt a tárcsát mozgatnám vele.

fn47xk7ei

VighLajos

vjanos

Én is gyakoroltam mostanában, csináltam egy hegesztő asztalt.
A lapja 121x89 cm-es járórács, alatta salgópolc koszgyüjtő fiók, a váz 80-as zártszelvény.

Első AWI hegesztős projekt...  hát még bazi lassan megy, CO-val fele idő lett volna :)

A motoros-féle tartóra valami erős lámpát terveszek, meg a páraelszívót is fel kéne pakolni valahova, mert hamar blengi a füst az alagsort.

fn47xk7ei

Teccik.Gratula![#eljen]Én is bajlódom mostanában egy hegesztő asztallal. Talán a héten készen lesz.[#nemtudom]Az asztal mérete 3100x1200 és átfordítható.

fn47xk7ei

( A müa. ablaktokról miért nem húzod le a fóliát. Egy idő után fog sülni.)

vjanos

Köszi :)

Kihúzható lábakat tervezek én is ehhez, amire fel lehet tenni még egy ilyen rácsot emellé - csak nem volt épp 70-es szelvény a telepen.

A fólia jogos, a kék már 20 éve rajta van [#wilting]

vjanos

Euro csatisra akarom alakítani a nemrég zsákmányolt push pisztolyt.
A csatlakozóban M10x1 menet van, a saruban 10-es furat.

Csodával határos módon találtam is a levegős ládában egy kb passzoló réz tömlővéget amire talán rá tudom erőszakolni a 8-as csövet.

Ennyi kontaktfelület elég az áramnak? Vagy hogy lehetne ezt kész cuccokból jobban megoldani?
Nem tudom van-e M10x1 menettel 8-as csőhöz beledugós egyenes idom, az talán elegánsabb lenne.

Még azt sem tudom hogy fog tömíteni... ha betekerem a menetet, ott nem ad át áramot. Ha gumit teszek a tövébe akkor meg az szigetel [#nemtudom]

svejk

Gyanítom azon a "bedugós egyenes idom"-on G 1/8"-os a menet, úgy hogy csak óvatosan a meghúzással.

Nincs valami haverod akinek van esztergagépe?
Lehetne oda egy faintos átalakítót készíteni.

vjanos

Az kérdés volt, hogy létezik-e M10x1-es bedugós.
Amit beletekertem, az passzol, az M10x1.

Persze, vesd a szememre, hogy nincs működőképes esztergám :D
Csináltatni lehetne, de nem nagyon akarnék ez utáén kajtatni, ha lenne konyhakész megoldás.

svejk

Hát ez is bedugós :)
 Akkor Te a Push-in csatira gondolsz...

fn47xk7ei

Nekem most így áll az asztal de az alapok már látszanak.