Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Az egyik legszebb élményem[#rolleyes]

Nekem meg az volt, amikor a kislányom megszületett. [#nyes]

remrendes

Az áramátadóba akkor ragad bele, ha nincs "utántolás".

jani300

Hát ez így igazából nem ér ...
A csavarkiszedéssel kapcsolatban értettem ![#integet2]

jani300

utántolás ,ez lehet a kis nudli beépített "munkakábeles" gépekben is ?
Amit használok abban komoly előtoló panel van ,abban biztos van .
Úgy gondolom ha kicsi az előtolás akkor kénytelen az ember közelíteni az anyaghoz a gázterelőt , ha nagy akkor pedig ellökdösi a huzal .

remrendes

Szerintem nincs. Nem lehet kiküszöbölni egy kondival?

Arany János

Ha nem sikerül az ívgyujtás, a hosszú huzal "elhiccen".
Varrat közben lassul az előtolás. Leginkább az új, teljes dob súlya, vagy a spirálban surlódó huzal okozza.
Kis gépeknél az előtoló és a hegesztőáram befolyásolják egymást.
Jobb a külön táp.

svejk

A látogatás nem megoldható, de nem egy űrtechnika.

Egy Motoman robotkar van egy palettacserélővel kiegészítve, az áramforrás SKS.
Amióta egy komolyabb szaki beállította a paramétereket lényegesen csökkent a fröcskölés.
Az impulzushegesztés meg amint más is írta még kevésbé fröcsizik, de számomra elég kellemetlen a hangja, és nem minden munkadarabhoz vált be.
Sok féle termék van és több fajta az alapanyag is.
A pisztolyhelyzet is néha elég kedvezőtlen.
Nincs folyamatos hegesztés, egy-egy munkadarabon max. 450 mm hosszú a varrat két soron.

Most utoljára ezt az anyagot használják,, de úgy emlékszem az elődje is Binzeles termék volt, de az szeretett betúrósodni.

frob

Az én gépemben a 2 tranyós 555 ic-s panel van, na az tuti nem csinál semmilyen utántolást, de legalább fékez :)

ezek szerint a sima vasmagos co gépeken is érdemes külön tápra rakni az előtolót? mondjuk az rémlik hogy egy külön trafóról kapja... de majd ma belenézek...

R.

frob

kár hogy nem lehet beugrani, viszont köszi a lötyit!

jani300

Igen érdemes !
Legalábbis eddig mindenki azt írta :)

frob

No meglestem külön trafón van, viszont úgy néz ki a feszítő rugó ami a dobot fogja kissé erős ( nem az eredeti) és eléggé szorult, lehet ez is gond, most ezt cseréltem, és közben kiderült hogy a másik gépnek meg kiér a testje a kasznira, ami azt eredményezi hogy elégeti már bent a dob előtt a huzalt... még jó hogy elkezdtem basztatni őket, kiderülnek a turpisságok :D

jani300

https://www.fetis.hu/iweld-gorilla-pocketmig-205-car-body-synergic-hegeszto-inverter-61653?utm_source=google_shopping&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link&gclid=EAIaIQobChMIsevawfDq6wIVldeyCh3xZwlyEAYYASABEgLx4vD_BwE
Voltunk szerszámboltba nem rég , egy félcolos 16 os gyertyakulcs dugókulcsért .
Na ott láttam egy ilyet ,tetszik.
Ha lesz következő rozsdakupac ,na az csak akkor jöhet be ,ha hoznak ajándékba előtte egy ilyet :)

Arany János

Ne haragudj, de most már nagyon érdekelne a gép vagy gépek tipusa és néhány fénykép vagy video!
Ha nem nagy fáradtság!
"a másik gépnek meg kiér a testje a kasznira, ami azt eredményezi hogy elégeti már bent a dob előtt a huzalt..."
Ez a rész különösen piszkálja a fantáziámat!

frob

Bocs
Most jutottam oda hogy rakjak fel képet róluk.
nem mai darabok de eddig nem volt velük gond, vagy is olvasva a kérdésemre a hozzászólásokat, kicsi volt az igény :)

sajnos még odáig nem jutottam hogy megnézzem mi okozza hogy kint van a kasznin a test, de erre mielőbb megoldást kell találnom, nem lenne jó ha ez miatt pl a védővezető szénné égne a műhelyben....

Arany János

Már vissza is vonok mindent amit eddig írtam!!!
Ezek 3 fázisra készültek!
(de tévedhetek is)