Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

PSoft

Le a kalappal a fotód előtt! [#kacsint] [#eljen]
Valahogy "tisztább, szárazabb" érzés, mint az összes többi előző.
Mi történt...? [#circling]

jani300

Na de én sem felejtek ám ! :)
Vacak , középmegcsapolásos a gép trafójának szekundere ! :)
De attól még elég baba gépecske , ha minden ok , nincsen gondom vele . Csak hát azért akad mindig valami bibi elég sűrűn .
És próbálgattam condizni a másik gépet is ami 3 gépből lett házasítva ,annak is határozottan előnyér vált az az egyszerű simítás ,csak éppen akkor nem volt odavaló kondenzátorom ...

jani300

Hát feláldoztam néhány papírtörlőkendő kockát :)
De csak azért hogy olvasható legyen a felirat .
Akkor viszont a gépről nem lesz kép ,pedig megfordult a fejemben :)
A putri az csak pakolódik de állandó :)
Tegnap felállítottam a hirtelenbak felét , de a második láb csavarozását már nem mertem egyedül bevállalni :(

jani300

https://www.youtube.com/watch?v=ylEQyuhT7S0

Szeretem mostanában nézni a kaszni huzatós videókat ...
De 3.30 -5 ig itt egy elrettentő hegesztős példa [#csodalk]

Szalai György

Direkt impulzusos alkalmazáshoz a B43406 vagy B43407 jelzésűt ajánlja a gyártó.

jani300

Köszönöm a válaszokat !
Hát akkor nem teljesen arra a célra valók .
Inverterben lehettek ,nem én bontottam .
De akkor is kipróbálom :)

fn47xk7ei

Meg lehet azt javítani csak kis odafigyeléssel. A kondenzátorok az effektív feszültséget emelik és akkor válnak be ha rosszul van tervezve a kis teljesítményű gép.

fn47xk7ei

El kellene már felejtened ezt a"simítást"! A "fogyasztó" oldaláról kellene megközelítened a témát és akkor megértenéd  miért a fojtó a lényeg!A "fogyasztó" az ív ami a kis hegesztő teljesítmény miatt rövidzárlati időszakai van és ekkor a kondenzátor miatt még nagyobb áramok alakulnak ki (fröcskölés) míg a fojtó ilyenkor jótékonyan elnyeli-tárolja az energia javát azaz jótékony a hatása a hegesztési ív egyenletességére. Teljesen meg sima úgy sem lesz. Nekem van a gépen amper mérő és bizony hegesztés közben erősen integet.[#integet2]

jani300

A primer oldali és szekunder oldali kondenzátort is úgy értelmezem hogy teljesítményt nyerek velük .
A primer helyi fázisjavítása némi feszültség emelkedést jelent a hálózaton , és kisebb biztosíték használatát is megengedi . Ez gyakorlatilag ingyen hőterhelés emelkedés nélkül javítja a trafót .
A szekunder simításnak hát az a neve , pufferolás .
A kondenzátorokkal nagyobb teljesítményt veszek ki a trafóból a csúcspontok közelében , és nullpontnál viszont visszanyerem ezt a teljesítményt , a trafót jobban terhelem ,azonos fokozatban kondizva a diódahíd után .
A fojtó mivel ugyanott marad a fogyasztó felől nézve , kevesebbet változtathatja a karakterisztikáját ,szerintem .
Ez az egész kondizás arra hajaz hogy hasonlítson a háromfázisú híd egyenáramához valamelyest az egyfázisú gép egyenirányított feszültsége , ne legyen nulla a feszültség és az  áram pillanatnyi értéke .
Tehát mindenképpen jó az kondizás .
A fojtó szerepét itt nem keverném a dologba ,az ugyanúgy teszi a dolgát .

fn47xk7ei

Hülye vagyok már megint! Tök felesleges veled valamiről társalogni![#kuss]

PSoft

jani300

De miért ? :)
Meg lehet engem győzni ,érvekkel ...
A háromfázisú hegesztő gépek mindig is jobbak voltak , pont a háromfázis jellege miatt .
A háromfázisú középmegcsapolásos egyenirányítást (hatfázisú)
most nem is feszegetném ,annál az inverter sem igazán jobb .
A fojtó az más az a védőgázos fogyó elektródás hegesztés jellege miatt van ,nem értem mi gondod a kevésbé lüktető egyenárammal ,de most tényleg .
Azt állítjátok nem lehet eső jelleggörbéjű a co trafója .
Akkor akár akkumulátorról is táplálhatnám a fojtót , az ív megszakítását kellene csak másképpen megoldani .
No de ha hibás a gondolatmenetem én szívesem veszem bárkitől ha rávilágít a hibára .
Én nem szégyenlem ha tanulhatok bárkitől is , sőt szívesen veszem ,

jani300

Te meg most evvel mire akarsz kilukadni ? :)[#wave]

PSoft

Én???
Dehogy akarok én 'kilukadni. [#vigyor2]