Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Hehehe, akkor ennyit a világra szóló találmányokról... :):):)

sasi

A linkelt cikk szerint ez a szabadalom nem a műanyag hulladék begyűjtésének jutalmazásáról szól, hanem szemétből villamos energia előállításáról, így nem is igazán értem a megjegyzésedet.

sasi

A szabadalom azt jelenti, hogy olyan eljárást mutattak be a hivatalnak, mely még nincs bejegyezve, azaz az újszerűségét vizsgálják, a működőképességét nem, így nem a „spanyolviaszt” találta újra fel az eljárás kidolgozója.
Esetünkben azonban tudhatjuk, használható, mert megvalósított, működő szabadalmat látunk.

Én ennek nagyon örülök, ellentétben veletek!

ra8nsmk6w

Nem szemétről van szó hanem müanyag hulladékról és innen a következtetés. Ennek még én is örülök ellentétben velem

ebalint

Általában figyelem a rádiót, újságot TV-t.

Ezt a hírt viszont itt látpm először.

Nincs túlreklámozva...
Ha úgy van, ahogy írják, akkor tényleg nagy "durranás". Szennyezett, semmire sem jó műanyag van annyi, mint a tenger, ill. a tengerek is tele vannak vele.

Számokat érdemben nem láttam egyébként.

Kíváncsi vagyok.[#integet2][#integet2]

svejk

"..., azaz az újszerűségét vizsgálják, a működőképességét nem..."

Azért ez kicsit baj, nem?
Ha lehet nem is működőképes, legalább is nem rentábilis akkor minek világgá kürtölni.

Az ilyen rövid cikkek engem sem szoktak lázba hozni, legalább annyit megemlíthetne, hogy x db 2 lityis flakon kell 1 kW/h nettó energia megtermeléséhez ha folyamatos üzemben megy a gépezet.
Az már megint más kérdés hogy mivel fosszilis üzemanyag tehát a környezetet biztosan rombolja így is.

Én alapvetően a napenergiában szeretnék hinni, ha tudnám hogy az átalakítók legyártása nem környezetszennyezőbb mint más, illetve ha nem olyan felesleges dolgokra használnánk mint pl. nyáron az üvegpaloták hűtése :(

s7manbs8

Csak egy kicsit a Földet közelebb kellene a Naphoz terelni, akkor télen se fáznánk. :):)

000000000

Úgy tudom, amikor nálunk tél van, akkor közelebb van a Föld a Naphoz. Mégis hidegebb van :(

000000000

"Azért ez kicsit baj, nem?  
Ha lehet nem is működőképes, legalább is nem rentábilis akkor minek világgá kürtölni."

Nem ellenkezni akarok. Csak leírom.
Feltételezem, hogy a szabadalmi leírás konkrét adatokat nem tartalmaz. Az elvet írja le csupán. Ezek alapján viszont nem dönthető el, hogy a dolog működik, vagy sem.
A szabadalom bejegyzése nem világgá kürtölés.
Inkább, védelem.
Nameg.
Ha valaki a szabadalmi oltalom alatt álló projektet az eredileg bejegyzőtől függetlenül valóban használható állapotba hozza, jattoljon annak, aki csak írt pár használhatatlan sort.

Nem ez, de hasonló.
Állítólag, pereltek mikrósűtő gyártőt, mert nem írta rá az utasításra, hogy a macskára nézve "kicsit" káros, ha bele kerül.

A lényeg, hogy perelni lehessen és le lehessen húzni másokat.
Csak a saját elképzelésem a dolgokról.
Éppen ezért, lehet hogy hülyeség.  

s7manbs8

Biztos van valami meghatározása, hogy mi a szabadalom, le van az írva szépen, persze mindenkinek lehet saját elmélete ezzel kapcsolatban is. :):)

SquirrelTech

Ne feltétlen csak szabadalom szempontjából nézd az ilyen dolgokat. :)  
Einstein is kidolgozta a fényelektromos elméleteit, de leginkább egy napfogyatkozás hozott meg sok választ a megállapításaira. Vagy Gábor Dénes, aki a holográfot találta fel, de közel másfél évtized kellett, hogy feltalálják a lézert és ebből kifolyólag igazán elterjedhessen.
Sokszor van az, hogy egy-egy elmélet nagyon is jó, működőképes, csak kell még hozzá "valami".
Az persze nagyon igaz, hogy nem mindegy ki(k) és miként bírál(nak) egy-egy beadványt. Mert ugyanígy viszont zseniális találmányok, felfedezések a süllyesztőbe is kerülhetnek...

43pbwjg8s

Tomi!
Este kereslek a jailbreak panellel kapcsolatban.

svejk

Biztos igazad van...
Nem a szabadalmaztatással hanem az újságcikkel és itt a fórumon való bemutatással van "világgá" kürtölve :)

svejk

Ühöm... azt hiszem sejtem...
Ennyi erővel a népesség fele a szabadalmi hivatalba lóghatna, - persze ha lenne pénze, mert gyanítom erről szól a mese - mert rengeteg jó ötletet hallok én is egyszerű emberektől ami még egyenlőre nem működik :)

No mindegy, ugorjunk....mondta Pósalaki úr :)