Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

keri

Gyerek koromban én is szórakoztam ilyenekkel :))
Aztán megértettem miért nem működhetnek.
Nem mondanám hogy felesleges kísérletek voltak, mert ez által én "értem a fizikát" nem pedig csak bemagoltam a képleteket :))

Leslie: A fizikai törvényszerűségek nem önkényes dolgok amit emberek kijelentenek. A világ működését megfigyelve írták le a törvényszerűségeket. Azaz ha elengedek egy almát az le fog esni. Ez egy fizikai törvényszerűség a föld felszínén. A világ űrben (más viszonyítási rendszerben) már nem igaz, de ettől még a törvényszerűség igaz, csak azt is meg kell mondani milyen viszonyítási rendszerben tettük ezt a megállapítást.

Na most ha az almát elengedem és nem esik le, ráadásul ismert viszonyítási rendszerben vagyok (föld felszínén állok) akkor teljes bizonyossággal tudom, hogy a bűvész HAZUDIK akkor amikor azt mondja tud varázsolni. Pontosan tudom hogy valami trükk van a dologban, pl egy vékony damil, vagy mágneses erőtér, vagy tükör és még csak nem is feltételezem, hogy valami számomra ismeretlen erőt használ.

Ezek a mágneses gépek pont ezt csinálják. Hazudnak. Mondanak hozzá egy kis hókuszpókuszt, elrejtenek egy villanymotort a gépben. Ezek után vannak akik elhiszik hogy a fizika ismeretlen területeit aknázza ki és ezért "nem esik le az alma"

Én viszont tudom hogy trükk van benne.

Ha olyan gépet építenének ami nem JÓL ISMERT fizikai jelenségek hibás ismeretére épülne akkor azt mondanám lehet ismeretlen erőforrás, de erről szó sincs, mert ez csak egy alma aminek le kell esnie és egy youtube videó alapján kell elhinnem, hogy varázs ereje van a bűvésznek.

Megjegyzem jelenleg a részecske fizikusok a Higs-bozon viselkedését nem ismerik (de azért sejtik), ami felelős a gravitációért, időért, tömegért. Ez jóval túlmutat egy ilyen primitív mágneses gépnél, tehát ezért határozottan kijelenthetem, ezek a mágneses gépek hazugságok az utolsó darabig, mivel pontosan ismerjük a törvényszerűségeket ahogy működniük kell, és mivel nem úgy működik a videón biztosan csalás.

keri

Egyébként érdemes elolvasni Einstein könyvét.
Sokkal közérthetőbb mint gondolnátok, ráadásul sokkal inkább a javatokra válik mint az ilyen ködösítések.

Ja és furcsa mód életben még soha nem működtek ilyen gépek, csak videókon. Ezen azért érdemes elgondolkodni.

keri

Feladat kezdő szkeptikusoknak:

Kedvencem a mágneses antigravitációs motor.
Van két elektromágnes egy deszkára csavarozva.
Ha bekapcsolod mindkettőt vonzzák egymást egy adott erővel, csak a deszka akadályozza meg hogy közeledjenek egymáshoz, de ha lekapcsolod az egyiket, akkor a mágneses tér megszűnése csak fénysebességgel terjed. Ezért a lekapcsolt tekercsen megszűnik azonnal a vonzó erő, míg a másikon csak kicsivel később, tehát arra még hat egy kis ideig az erő, ami viszont elmozdítja az egész szerkezetet.

Megfelelő ütemben ki be kapcsolva folyamatos tolóerőt tud biztosítani a gép, ráadásul a rendszer házilag is könnyedén megépíthető.

Tehát így hogy pontosan ismert a működési elv, semmi ködösítés, logikusan átgondolva működhet az egész az ismert fizikai törvények szerint is, műszakilag is könnyedén megoldható az egész.

Mit gondoltok? Miért nem fog ez így működni?
(nem műszaki okai lesznek, az tökéletesen megvalósítható az elvek szerint) Arra vagyok kíváncsi, hogy rájöttök e hol hibázik az elmélet.

keri

Na ez egy tipikusan jó példa a tévedésükre :)
A mechanikus leejtő lehet hogy lefelé mutat, de mágneses térből is kialakított egy leejtőt, ami viszont a másik irányba kényszeríti a golyót, mert az "meredekebb".
Tehát az energia bevitel akkor történt amikor lerakta a golyót, és ezt a helyzeti energiát el is vesztette mire végigért a pályán.

Az ötleted a végtelenítésre tipikusan olyan mintha egy fizikai leejtőt akarnál végteleníteni.

Végül is a vízerőművek erről szólnak. Egy leejtőn folyik a víz aminek az energiáját megcsapolják. Hogy kerül oda a víz a leejtő tetejére? Napsugárzás energiája elpárologtatja a vizet, és ezzel a többlet enerigával jut vissza eső formájában a leejtő tetejére.

keri

http://www.youtube.com/watch?v=ux4qfizL0xg&feature=related" TARGET=_fnew>Itt van egy ilyen végtelenített :)
Kár hogy kézzel mozgatva viszi be a rendszerbe az energiát. Ennél egy felhúzós óra is hatékonyabb "perpétum mobile"

Rabb Ferenc

Ez olyan, mintha magadat akarnád felemelni úgy, hogy ráülsz egy székre, aztán elkezded emelni a széket magad alatt. Erőlködni azt lehet, de emelkedne nem igazán.

bvadkrcds

Szia, Keri!

Micsoda átverés. [#eplus2]
Akkor már inkább egy DC motor hatékonyságát lenne értelme növelni... Régi mágneseket, kicserélni erősebbekkre. Már vannak jóval erősebb mágnesek is... Az nyereség!  

000000000

Fel lehetne tenni a kérdést reálisan is.
Tételezzük fel, hogy valaki annyi aranyat talál, hogy nem tudja hazavinni.
Nyilvánosságra hozza a lelőhelyet?

s7manbs8

jv7pu3a5p

Sosem kísérleteztem ilyenekkel. Pedig szeretnék, csak hát idő...
Egyszerűen csak elgondolkodtatott ez a SMOT. Mert a végén a golyó leesik ugye, tehát ha egy ugyanilyen mágnesekből álló pályát raknánk utána akár 100-at akkor szépen végig kellene mennie rajta. Nem?
Az energia nem a semmiből van, ott vannak a mágnesek.

4um5b65d

Nem jó a gondolatmeneted, mert az a mágnesekkel kirakott fal nem párhuzamos, hanem összetartása van.
Golyógyárba szállítószalagnak jó lenne :)

4um5b65d

Egyébként nem haszontalan dolgok ezek a "bugyuta" kísérletek, mert valakinek épp egy ilyen láttán ugrik be valami teljesen más amit majd lehet továbbfejleszteni.

bvadkrcds

Jónak tűnnek ezek a dolgok: http://www.youtube.com/watch?v=kCr3lOhMJCg&feature=related" TARGET=_fnew>Itt egy video
De... a mágneses mezőbe bele kell nyomni a másik mágnest, és ott a hozzáadott energia, vagy nem?
Ha keletkezne + energia, akkor nem kéne emelgetni a mágnest, át kéne lépnie a küszöböt... és nem elakadnia benne...

s7manbs8

Amúgy kicsit röhejes, ha belegondolunk, hogy vannak az ismert erőterek stb. na ezek ott vannak, és a kísérletezők, meg azt hiszik van még ott valami más is, majd hátha attól pont működni fog, de sajnos nincs ott semmi más, csak az ismert dolgok, azok meg úgy működnek, ahogy. Ezek pont olyan álmok, mint mikor azt várja valaki, hogy éjszaka a szobájába miért nem nyit be egy szőke bombázó... :)

Rabb Ferenc

Ugyanaz, mint a #909 csak más dizájn. Pumpálni kell ezt is (és a többit is ) rendesen. Akkor tényleg örökké mozog. Csak qrva fárasztó hosszú távon...