Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Hobbinak azért jó ez is, mint pl. a pecázás, az se valami kifizetődő. :)

Rabb Ferenc

Azért ne keverd a kettőt, mert a pecázásnak igenis van haszna! A halász azért megy ki a vízre, hogy halat fogjon. A horgász pedig azért, hogy ne legyen otthon.

keri

Nem. Mivel a mágneses leejtő eleje magasabban van, ezért megáll a végén és nem esik le.
A mágnesek energiája. Az nem energia, csak potenciál. Energiát pedig CSAK potenciál különbségből lehet nyerni. Legyen az mágneses, gravitációs, mechanikai, elektromos, kvantum, hőmérséklet vagy bármi más potenciál.
Ez kb. olyan mint hogy ha az ellenálásod két végén azonos a feszültség akkor a feszültség különbség (potenciál különbség) nulla lesz. Ezért áram sem fog folyni, vagyis teljesítmény sem lesz.

keri

Fiatal vagy még, a szőke bombázóra van reális esély :)))

keri

Nem hülyeség ilyenekkel kísérletezni.
A fizikai és mechanikai törvényszerűségeket így sokkal jobban megérted, mint iskolában.

Csináltam olyat legó fogas kerekekkel, hogy gyorsító áttétel. Tökre tetszett, hogy lassan tekerem a tengelyt a másik vége meg gyorsan pörög. Fogtam és egy szíjjal össze kötöttem a kettőt, hogy majd a gyorsan forgó tengely megforgatja a lassan forgót, és majd jól felpörög. Persze a szerkezetet megmoccantani sem lehetett, hiszen stabil rögzítést hoztam létre, meg eleve a gyorsab tengely nyomatéka is jóval alacsonyabb mint ami a lassú tekeréséhez kell. Megpróbáltam generátor és villanymotor összekötését is. Meglepődtem hogy az is sokkal jobban fékeződött mintha nem kötöm össze. Ekkor már gyanakodtam, de azért egy régebbi mechanikus örökmozgóval megpróbálkoztam, hát persze az is ismerte a fizikát.
Aztán középiskolás koromban volt még egy fellángolás Egely hatására, de ennek köszönhetem, hogy rájöttem az egész csak parasztvakítás, és mellébeszélés.
Volt még pár ötletem termikus örökmozgóra, de ezekben az esetekben én magam jöttem rá hol a hiba. Azóta élvezettel cincálom szét az ilyen gépek leírásait :)

4um5b65d

s7manbs8

Érdekelt vagyok a pecázásban, mint haverja egy pecásnak, de hát mostanában elég elkeserítő a mennyiség komolyan. :)

ANTAL GÁBOR

hát eltelt vagy 27 óra a bejegyzésem óta, és szegény Laci ( keri) körmöl helyettem. Mintha hájjal kenegetnének.Sajnos a neten könnyű a tévtanok terjesztése.(Egyszer azt hiszem Svejknek írtam hogy ha a wikipédiába beszerkesztem hogy Miskolcon 1 atmoszféra nyomáson a deszt víz 70 C fokon fölforr, akkor napokig (amíg ki nem javítja valaki) fönn lesz a neten ( és aztán lehet rá hivatkozni)

svejk

Igen nekem, az acélok széntartalma kapcsán.
Valóban már én is rájöttem hogy az interneten sokkal-sokkal több a sajtóhiba mint a nyomtatott formátumban, sőt azt hiszem sokszor direkt vezetik meg az olvasót :(

keri

Abban hiszek, hogy volt egy püspök aki jót tett a szegény gyerekekkel, és erre örömmel megemlékezek  a hagyományoknak megfelelően, de abban, hogy a Coca Cola mikulás lemászik a kéményemen, nem hiszek :)

keri

Nem tehetek róla, imádom a vitákat :)(nem a veszekedéseket)
Meg aztán a tudomány megcsúfolásának tartom ezeket a dolgokat. Megdöbbent hogy komoly emberek képesek ennyire elhinni ilyeneket.  

Azonban visszagondolva rájöttem, hogy első ránézésre hihetőek ezek az elméletek, hiszen régebben én is elhittem. Aki nem mélyed el benne az nem biztos, hogy észreveszi hol hibádzik a dolog, viszont ha nyitott a gondolkodása, mint az itteni vitapartnereimnek, akkor a rendelkezésre álló infók alapján nem lehet elvetni egyetlen idiótának tűnő lehetőséget sem.

000000000

Szerintem szándékosan vakvágányra lett a téma terelve.
Egyik dolog, hogy ezen a területen is vannak szélhámosok.

A másik, meg hogy érdemes új utakat próbálgatni.
az eddigi tapasztalatok alapján ez vitte előre a fejlődést.

sasi

ra8nsmk6w

Ezt az új Magyar találmányt Japánban már vagy 10 éve használják. Ahogy emlékszem, viszel 2 zacskó flakkont és kapsz 2 liter benzint.

frob

spanyolviasz feltalálásában jók vagyunk :)
usa-ban de gondolom máshol is lehet kb tehervagon méretű konténerben kapni kész cuccot.. egyik végén belerakod a müa falkont a másik végén meg kijön a benya vagy a gázolaj, csak az induláshoz kell energia, utána önfenntartó , csak itthon jövedéki adó azonnal rákerül