Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Ez azért nem teljesen van így ahogy mondod, hisz ha csak azt nézzük, hogy egy 80-es évek beli katonai folyóiratban megjelent már egy kellően lebutított tudományos cikk egy működő mágneses alapokon nyugvó "örökmozgóról" akkor nem lehetetlen a dolog.  
Ne dobj el csak azért egy elvet mert nincs a birtokodban a megvalósításához szükséges tudás és technológia.
Ezekről a free energiás kísérletekből ha csak egyetlen egy is valóságos akkor van értelme keresni a különféle megoldásokat.
Márpedig 1-et biztosan lehet találni köztük, bár meggyőződésem hogy ennél nagyságrenddel több van.
Én úgy állok hozzá a dolgokhoz, hogy a ma ismert fizikai elvekben is lehetnek hibák és majd jön egy ember aki ki is fogja javítgatni ezen hibákat.
Volt már a történelemben erre jócskán példa.
Az 1800-as években valaki ki merte jelenteni, hogy amit az emberiség fel tud találni annak a 90 százalékát már feltalálták. Mekkorát tévedett... :)
Aki 200 év múlva olvassa az írásainkat az meg lesz róla győződve, hogy piszkosul elmaradott nép voltunk mi így 2010-ben.

keri

[#taps]
Egyik ismerősömnek megpróbáltam ugyan ezt elmagyarázni. Az volt a válasz, hogy azért mert nem értem, attól még működhet :)

Na most erre mit lehet mondani? Ezeknek a leírásoknak az a lényege, hogy nagyon komolynak tűnjön de garantáltan ne tudja értelmezni senki, pontosan miről van szó. Azonban ha az ember érti a fizikát, akkor azonnal rájön, hogy mellébeszélés, de egy hinni akaró ember erre azt mondja hogy én ezt nem tudthatom.

Miután levezettem neki pontosan miért nem fog működni (persze nyílván nem értette) jött azzal, hogy nem érdekli hogy csalás, lényeg hogy termeli az ingyen energiát.  
Na itt hagytam abba a vitát. [#falbav]

s7manbs8

Én nem tartom lehetetlennek, hogy találnak valamit, egyébként, lehet van olyan még nem ismert dolog, amit használva valahonnan kivehető energia is, meg lehetnek eget rengető új felfedezések is. Persze van amin meg csak mosolyogni kell a sok trükk videón is pl.

s7manbs8

Az biztos, hogy elég nagyképűség kijelenteni, hogy ennyi meg annyi %-ot tudunk, lehet a végtelen ismeretanyaghoz képest a büdös életbe nem lesz nekünk halvány sejtelmünk, hogy mik lehetnek a nagy világban.

keri

Már 2000éve is próbálkoztak örökmozgókkal.
Mindig olyan jelenségek felhasználásával amit nem értettek.
Ha nem is értek egy gépet, mert szándékosan ködösítenek, akkor is tudom hogy az energia nem lesz a semmiből.
Azt is tudom hogy láthatattlan energiákat nem tud egy ilyen gép kivenni a térből.

Ráadásul van egy csomó pontos leírás, buta de jószándékú feltalálóktól és mindegyiken lehet látni hol tévedtek, amikor azt hitték áthághatják az energia megmaradás törvényét.

De nézzük a mágnesből veszem ki aaa zokszigént esetet. A mágnesbe betáplált energia a felmágnesezéskor kvantum szintü. Ha meg is oldja valaki hogy kiszedje ezt az energiát, ami elvileg lehetséges, hiszen lemágneseződik, tehát szivárog, így nyílván ki is nyerhető m(még ötletem is van hogyan)

Tehát kiszedjük. Akkor viszont visszakapod azt az elhanyagolhatóan kevés energát amit a felmágnesezésbe beletápláltak minusz a veszteségek, vagyis minuszos lesz a folyamat és ha a kiveszed az energiát a mágnes sem lesz mágneses, tehát a mágnes csak akkor 100 évig mágnes, ha nem piszkálod a kvantum spineket.

keri

Egyébként láthatattlan energiát kivenni a térből lehet. Úgy hívják: rádió.
Olyan sok is lehet ez az energia, hogy ellem sem kell a rádióba és fülhalgatóval lehet a Petőfi rádiót hallgatni, azonban ezt az energiát az adó berendezés adja, és meglehetősen pocsék hatásfokkal.

keri

A tudományos szemlélet ezen alapelvei ami alapján kijelentjük hogy ez a berendezés működés képtelen 200 év múlva is érvényes lesz.
Gondolj csak az ókori tudósokra akik felfedezéseit ma is tanuljuk és használjuk, hiába nem volt fogalmuk sem az elektronikáról.

000000000

keri

Még az sem kell. Fel kell lőni az űrbe, ha jól csinálod akkor tényleg mozoghat több száz évig egy műhold, tehát ezt nevezhetjük perpétum mobilenek.
0K az jó, de elvileg megszűnik az anyag.
Persze nekünk jó lenne a free energy szempontjából, mert nyílván az E=mc^2 alapján a teljes tömege energává alakulna, de erre az uránium már ma is képes.

4um5b65d

"ha az ember érti a fizikát, akkor azonnal rájön"
Biztos vagy Te abban, hogy az ember érti a fizikát ?
A mai ismeretek alapján értheted, de qrva sok jelenség van a világban amit lehet hogy azért nem értesz mert egy hibás fizikai ismerettel próbálod megmagyarázni.
Ne ess bele abba a hibába, Te is mint a 200 évvel ezelőtti tudós....
Messze lehet még a teljes fizikai tudás.

000000000

azok mozognak is de jo gyorsan mármind a müholdak ugyebár!:)
de a tömegvonzás azokra is hat hogy nem távolodnak el az ürbe vagy ne esenek vissza!

jv7pu3a5p

Osztom a vélemányed Laslie. Szerintem is működhet. Csak éppen iszonyú kis energiát lehetne belőle "megcsapolni".
Érdemes megnézni a SMOT-ot. Ott egy emelkedőn visznek fel mágnesek egy csapágy golyót. Lehet tovább gondolni a dolgot :))
http://www.youtube.com/watch?v=vvhX7BF9pL0" TARGET=_fnew>Itt egy link is. Gondoljuk csak végig, mivan akkor ha végtelenítjük a pályát!!?? Lehet sosem áll meg a golyó...

000000000

A fizika tudás egyik fázisában a fémtestű repülő sem volt elképzelhető.

A relativitás hablaty egy vakvágány.
Innen kellene letérni.

s7manbs8

Jó kis kirakós játék a világ működése. Az a nem mindegy, hogy  mi csak a világ képét kombináljuk össze vissza, de az csak egy kép, nem a valóság és sok hülye kombináció van, aminek semmi köze ahhoz.

Motoros

Sajnos kerinek igaza lehet ebben a vitában, de az ember már csak olyan, hogy várja a csodákat, és bízik abban hogy majd pont nekem sikerülni fog.
Már gyerekkoromban agyaltam örökmozgón, pl a hajszálcsövességgel felemelt viz kereket forgat, vagy a legjobb az volt amikor egy gravitációs elvű örökmozgómra még féket is terveztem félve attól mi lesz ha begyorsul... hogyan fogom megállítani. :))