Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

SquirrelTech

No meg bíróságokon és egyéb hasonló helyeken... Máskülönben addig jó nekünk, amíg csak az egyszerű emberek állnak elő újabb ötletekkel. ;) Ugorjunk. :)

000000000

Szerintem, minden marhaságnak van létjogosultsága addig, amíg törvényerőre nem emelik azt.

Rabb Ferenc

Csak ne húzogasd az alvó oroszlán bajuszát. Van már így is elég marhaság. 100W-os izzó, ólommentes forrasz, kerékpárút mindenen kresztül-kasul, egyetlen gyalogos elsőbbsége a zsúfolt busszal szemben, kétsávos körforgalom stb stb. Tudod: ha a hülyeség kitartással és hatalommal párosul - na azt nevezik EU-nak. Ilyen a sok örökmozgó meg ingyenenrgia csináló is. Csak rendszeresen tekerni kell egyet rajta...

000000000

"Tudod: ha a hülyeség kitartással és hatalommal párosul - na azt nevezik EU-nak."

Nem tudom, szabad-e ellent mondanom?
Az EU, csak nálunk mumus!
Biztosan tud mindenki számtalan dolgot, amit az eu-ban kötelezőnek mondanak. Viszont, ha valai a tagországokban rákérdezne azokra, hát ledöbbennének rendesen, mert ekkora marhaságot még nem is hallottak.
Csák nálunk ijesztgetik a jónépet az eu-val.

Szerintem a kétsávos körforgalom, az nagyon jó dolog lehet.
Persze, csak azoknak, akik egész nap ott akarnak körözni. Ezeknek jó a belső sáv. [#circling]
Én ugyan ilyen elvetemült fazont még nem láttam.
Ahhoz, hogy "a hülyeség kitartással és hatalommal párosul" jon, nem kell mindjárt az EU-ba rohanni!
Ebben, VILÁGELSŐK vagyunk.
Abban biztosan igazad van, hogy sokan akarják feltalálni az örökmozgót.

s7manbs8

A mi mércénkkel mérve pont egy örökmozgón utazunk körbe-körbe.

000000000

Csak, nem Te csináltad?
Mert ha igen, áálítsd meg légyszi, mert le akarok szállni. [#wave]

000000000

Azért is jó az EU tagjának lenni mert a mosó- és tisztítószerekről szóló 648/2004/EK rendelet nem írja elő, hogy a csomagoláson kötelezően fel kellene tüntetni a töltőanyagok, beleértve a nátrium-kloridot, és általában a konyhasó vegyi készítményekben való felhasználását sem tiltja uniós jogszabály.  
Vagyis ami nem tiltott az szabad és meg is csinálják hogy 10-50%-a mosószereknek közönséges konyhasó.
Aztán nem tudni miért megy szét a mosógép
És ez csak egy példa volt.

000000000

Nem az unió mellet akartam én érvel!
Dohogy is!
Csak azt akartam mondani, hogy mumusnak nagyon megteszi.
Személy szerint én előnyét még nem láttam a tagságnak.

svejk

A két vagy többsávos körforgalom jó dolog, pár nap alatt meg lehet szokni, tapasztalat.(Olaszország vagy említhetném még az általunk nem túl jó hírben álló Bukarestet)
Ha rákapsz az ízére rögtön látod mennyivel nagyobb a forgalomáteresztése mint amikor nálunk a kétsávos út a körforgó előtt egysávosra szűkül, az ugyebár tuti torlódás.  
Persze a többsávoshoz kell egy kis intelligencia és rutin a sofőrök részéről.
(van valahol egy linkem - talán Indiából - ahol mindenféle irányítás nélkül csúcsforgalmat bonyolítanak le egy kereszteződésben, majd előkeresem. Mint ha trükkfelvétel lenne...

A többi állításoddal sajnos egyetértek :(

svejk

Szegeden az SzVSE pálya mellett csináltak egy lámpás, többsávos körforgalmat, éjszaka a zöld jelzésen haladóknak az útburkolatban LED-es megvezetéssel. Nem sokan értik a lényegét, mennek mint a világtalan :((

hduf42fua

http://cnctar.hobbycnc.hu/Bodn%e1r%20Mikl%f3s/naper%f5m%fc/naperomuvem%202010.JPG" border=0>

s7manbs8

s7manbs8

Úgy látom már volt előzménye is a tetőn ott is van valami napelem. :):)

4um5b65d

Sík tükrökből rakta össze ?
Mit tudsz róla, mennyire hatékony ?
Valami számadat esetleg a felületről/teljesítményről ?!?