Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

dtb

Akkor lehet, hogy már csak én emlékszek a kis kézi pumpás benzin-gőz égökre?

jani300

Nem ,sőt van is a padláson .
Én is erre ,gondoltam ,hogy miért bonyolítják kevergetik a trutyit .

dtb

"hogy miért bonyolítják kevergetik a trutyit ."
...mert akkor nem lenne fél milló felette a nézettsége....

jani300

keri

Nem volt türelmem végignézni, de nem simán krakkolást hajtott végre?

Mondjuk nem értem minek, mert egyszerűbb egyből a benzint elégetni.

dtb

Nem!
Csak a benzinégő kézi pumpáját kompresszorra cserélte.

jani300

Szerintem a régieknek több eszük volt .
Merülőcsöves lehet a tartálya ,és a levegő az csak kinyomja a benzint a merülőcsövön keresztül az elpárologtatóba , és onnét az injektor fúvókába , a levegőpárba csak hajtógáz .
De nem tudom ,nem találtam működési leírást .
A lököttek a videókon robbanó elegyet égetnek ,vízzárral végve .
Legalább elmagyarázhatná miért a vízzár .
Fejlesztöztem én tudom mi a szerepe , visszaégés gátlás .

jani300

benzinlámpa

Szerintem van itt sok fiatal aki még nem is hallott erről .
Egy probléma van ,nem érzem magam öregnek ,de hát rámfogták :)

dtb

Nekem olyan verzió is rémlik, ahol a folyadékot még az égestér köré tekert réz csöveken is átvezették, és így, begyújtás után, bizonyos idő elteltével, már szinte pumpálni se kellett, mert a réz-csőben már elpárolgott a folyadék, és a "gőz" égett.
(bocs a nem szabatos megfogalmazásért :-) )

fisrcxuk3

Jól írjátok, a benzinlámpa csak benzin gözt nyomott ki, utána keveredett a levegővel, a pumpa csak  az ac szerepét töltötte be.

keri

Sőt még jobb.
Nekem olyan van, aminek a gallérjába löttyintesz egy kis benzint, azt meggyújtod, és mire elég a kis mélyedésből felmelegíti a tartályt és a fúvókát annyira hogy önfenntartóan ég.

Rabb Ferenc

Nagyon (sötét) ződ! Az ilyen foteltudósokat el kellene vinni egy állatorvos beoltatni mielőtt még megharapnak valakit.

jani300

Indukciós kazán , erről valami vélemény ?
Emlékeim szerint ellenállás fűtéssel is nagyon jó hatásfok érhető el , nehéz túlszárnyalni .
Nem fogok venni ,csak az a bizonyos kíváncsiság .....