Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

jani300

[yt]Clbdx5qJVzM##t877[/yt]

Egyéletem ,egy halálom ,ezt most megpróbálom !  :)

Rabb Ferenc

[#2430@jani300] és [#2865@B.Zoltán] !

Miért gondoljátok, hogy egy ekkora szabályozatlan légfelesleggel működő égő hatékony lehet? A hangja lehet, hogy olyan mint egy maximál forszázzsal induló MIG15-ös - közel annyit is fogyaszthat - de szerintem csak idő és pénzpocsékolás.

A fantázianevük jól hangzik mint a TESLA tekercs, de egyébként ugyanolyan haszontalan, csak parasztvakításra használható. De arra nagyon!

Most az egész ország - sőt a földrészünk - tüzeléstecnikai és energetikai szakértővé avanzsált, még én is. A világ többi része meg röhög és gennyesre keresi magát rajtunk.

jani300

Üdv !

Amit rajtam keresnek azt nem sajnálom tőlük . :)
Tegnap pont azt feszegettem hogy eszement ötletei vannak nálunk nagyobb volumenben gondolkodóknak is .
Évtizedek óta vacakolok ezekkel a dolgokkal , volt ami igen jól bevált .
Amit feltettem arra kíváncsi vagyok .
Két kritérium van ,ne füstöljön ,és melegítsen .
A légfelesleg miért ne lenne állítható ?
Kiviszi a meleget és nitrogén oxidot is termel az nem jó .
De egy forintomba sem fog kerülni , az a néhány óra pedig belefér .
A nehézolaj hagyományos gázolajégővel is teljesen jól működik , van néhány dolog amit tudni kell ,de hát így van mindennel .
Egyébként alternatív égők voltak a szép nagy kazánjainkban is .
A főni akkor volt a legboldogabb amikor volt elrendelt próbaüzem :)

jani300

De füstgázzal előmelegített égéslevegő lesz , az is igen régi találmány , csak az újszülöttek ,meg egyesek nem ismerik , de most miért pont én osszam az észt ?
Az olajcsepegtetős vackoknál is lehet előmelegíteni gond nélkül .
Az olajégőknél észnél kell lenni ,talán 60 fok amit bír a szivattyú .
Ott a trükk az hogy hogyan viszem be azt a plusz 80-100 fokot a porlasztás előtt .

Rabb Ferenc

IdézKét kritérium van ,ne füstöljön ,és melegítsen .

Ha az az apróság már nem is érdekel, hogy mennyit fogyaszt és a bevezetett energiahordozót milyen hatásfokkal hasznosítja a lakás fűtésére - hát akkor valóban nincs miről beszélni. Meg kell csinálni, aztán hagy szóljon!

jani300

Ajándék lónak nem nézzük a fogát :)
Majd még pénzt is adok  a használt sütőolajért mondjuk ,ugyan már ...
Az orosz kasznis videókat szoktam nézni ,ott azért akár még hideg is lehet ... EGYNÉL NEL LÁTTAM OLAJTÜZELÉST CSAK .
De ez nem kényszer , kíváncsiság , műhelyfütés aki nem szeret bíbelődni vele vegyen 30 milláért konténerkazánt .
Azt még nem is írtam hogy ugye nincs külön tárolója ,hány naponta kell vajon tölteni ?

jani300

[yt]6bK3fDIMmAc[/yt]

Jól van legyen . Itt egy konvencionálisabb megoldás .
Aprítégető ,pellet égető is hasonló módon működik .
Erről mi a véleményed ?
A nyomásporlasztású blokkégő is működik ,nagyobb fúvókával .
Kis fúvókával eldugul ,sokszor .
Nem igazán akarnék nyomásporlasztású blokkégővel kínlódni , sokat kell tisztítgatni ,egyébként jó .
A levegőporlasztásúhoz pedig még kompresszor is kell ,kicsiben ezek macerásak .

Rabb Ferenc

Ismerős! Édesapám - úgy negyven éve - kapott egy barátjától egy ugyan ilyen ""gyári"" öntöttvas égőfejet. Még a méretei is hasonlóak voltak. Betettük a cserépkályhába és HTO-val (a gyerekek kedvéért Háztartási Tüzelő Olaj, 1.5 Ft/kg vagyis 1.38 Ft/liter) próbáltuk fűtésre bírni.

Égett mint a pokol, szólt mint a sugárhajtómű, csak a Barátság kőolajvezeték nem a mi udvarunk végében volt elásva...

Akkora légfelesleggel üzemelt csak, hogy az az összes meleget kivitte a kéményen.

A videóban is a fickó valami mocskos benzinnel higított szutykot löttyint bele - azzal ég kb fél percig.

Egyelőre maradok P....n büdös gázánál...

Miki2

Nálunk a 65 - 72 évben ilyen égőfej volt a cserépkályhába építve.Egyszerűen be volt téve a rostélyra, és egy rézcsővel megtáplálve.
Az olaj szabályozása egy infúziós szerelékkel volt megoldva.

000000000

Én csak egyet nem értek, bár lehet hogy azért mert hülye kivándorolt vagyok... [#kacsint]

Ennek a sok kazánnak, pelletnek, olajnak, gáznak, szénnek meg minden büdös témának, amiket jelenleg itt írogattok mi köze van a
IdézSzélgenerátor és napkollektor technika és készítés
témájához? A trollok átvették a fórumot megint....???? Miért nem kértek külön helyet ahol azt a sok büdös rosszt tudnátok vitatkozni? Miért kell ide kakilnotok?

PSoft

Talán...
Olvasd el a topikcím második mondatát is.

Ami neked "sok büdös rossz..." másnak az könnyen lehet hogy húsba vágó, kőkemény valóság.

mex

Idézbár lehet hogy azért mert hülye kivándorolt vagyok...
Nem írt, nem írna ilyet senki sem Rólad, de tény, hogy sok dolgot másképp lát a hazai fórumozó, így belefér az alternatív energiába az
Idéza sok büdös rossz
is.[#nyes]

PSoft

Lassan itt is odajutunk hogy ami nem tündöklő, fényességes napelem, meg bámulatos szélkerék, az mind rossz, arról már...beszélni se lehet. :(

000000000

Azt tudom hogy senki nem írt rólam ilyet... [#kacsint]

Az alternatív energiába igen belefér minden téma, de semmi köze sincs ehhez a témához, pláne nem ilyen mélyen. Szerintem inkább külön témát kellene indítani, mert ide nem való.