Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

remrendes

Az is kerdes, hogy a benne tarolt energia, mennyi ideig nyerheto vissza.

Scythian

Üdv Urak!
Ha már energia előállítás.... Reményeim szerint akad erre felé egy fizikus, aki némi matekozással cáfolni, vagy megerősíteni tudná a működés lehetőségét egy ugynevezett kinetikus generátornak. Számos anyag kering a youtubon a " free energy" címszó alatt, és kíváncsivá tett a téma. Vajon egy nagyobb átmérőjű, kellő tömegű forgástestet meghajtva egy kisebb teljesítményű motorral, majd a közös tengelyről egy Ac szervót, és azt visszatáplálni.....
Elképzelhető a perpetum mobile? Annyian, és annyiszor próbálták már "meghágni" a fizika törvényeit, vajon sikerülhet? Lenne erre egy kicsit bonyolultabb elképzelésem, amit próbaként megvalósítanék, hiszen a bazinagy lendtömegen kívül minden adott, már nem kell több 100e Ft-ot beruháznom egy kisérletezésbe. De hajt a kíváncsiság.
Toni

PSoft

IdézElképzelhető a perpetum mobile?

Elképzelhető, de...szó szerint!
Mint ahogy az is hogy a Hold, holnap reggelre Mohácsnál belepottyan a Duna medrébe és a víz útját elzárva...kiszárad a Fekete-tenger.  
Vagy hogy a szilvafákról az idén...banánt és aranyalmát szüretelnek a Balatonnál nyaraló marslakók.
És még, folytathatnám...
A képzeletnek...semmi sem szab határt!

jani300

Ne légy ennyire földhözragadt :)
Szomszéd asszony azt mondaná bevonzod a negatív energiákat ,azért nem működik :)

Csuhás

Ez egész másként működik, itt pénzt nem a kütyü mozgása hoz, hanem a youtube nézettség.

Az eszközök tetszőleges elrendezásben bármiféle energia termelésre a fizika egyik legalapvetőbb törvénye szerint alkalmatlanok. Viszont nagyon kreativ a kivitelük, nem egyszerű ezekben elhelyezni a külső áram hozzávezetést, vagy a kicsikben a gombakkukat.

ajpwg6jrn

Csináld, de energiát nem fogsz nyerni.
Ha nagyon kicsi veszteségekkel össze tudod rakni, akkor azt fogod elérni hogy egy nagyobb lendkerék akár napokig is fog forogni, persze közben lassul, mivel lesznek súrlódások, de a bepumpált energiához képest elenyészőek. Vagyis mindig kicsit kevesebbet fog termelni, mint amennyit beletettél. Ha nem fékezed le a rendszert külső terheléssel, akkor látványos lesz, mivel sokáig fog zajongani, látszólag önműködően.

Scythian

Szia!

Hülye én sem vagyok, Newton nálunk is tananyag volt, De még a XVII. század közepén is próbálkoztak tudósok ellentmondani ennek. Szóval nem a fejlődő világ gumipapucsos " factfalsifier" mérnőkei próbálkoznak a lehetetlennel.

RJancsi

A mérnökök nem is próbálkoznak vele. Csak azok akiket nem gátol a tudás. Vagy olyanok akik hasznot akarnak húzni a hülyékből akik nem emlékeznek az általános iskolai fizika tananyagra.

nyiszi

Bencze András

Megjegyzem az élővilág állítólag szolgáltat érdekes (energetikailag + eredményt mutató) jelenséget. Egyes halak, bogarak, madarak stb. olyan mozgásra képesek, amihez az általuk elfogyasztott táplálék energiája, a jelenlegi tudomány szerint, nem tenné lehetővé. [#nemtudom]

PSoft

Jóvannahhh...!
Kicsit "gondolkodtam", aztán rájöttem -vagy eszembe jutott- ...ki van az az örökmozgó már találva! [#kacsint]

Annyiszor emlegeted, csak nem...bevonzott a pozitív energiájával??? [#vigyor2]

Rabb Ferenc

Mondanál egy konkrét példát is erre a "csodára" vagy csak a brit tudósok írták a f@szbukon?

Arany János

Azt a poharat azért újra és újra tele kellene csurgatni![#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

jani300

Csak azért emlegetem ... mert sikerem van vele :)
Látó , jós , gyógyító meg mittudom én ...
Ezen a téren viszont velem nem is próbálkozott .
Lehet mégis csak tud valamit :)

PSoft

Van ott egy lényeges szócska, ami felett nyilván...átsiklottál izgalmadban. [#kacsint]
"...állítólag..."

Én például tudok olyan cifrát és olyan hosszan káromkodni, amit az általam elfogyasztott táplálék energiája, a tudomány jelenlegi állása szerint képtelenné tesz.
Ha hallanák a brit tudósok, reggeltől reggelig...vakarhatnák az okos fejüket. [#nyes]