Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

g89ketty

De tudom. Az egyik egyenes a másik görbe. Az volt a kérdés, hogy az effektív és csúcs között elvesző teljesítmény hogyan jön vissza?[#nemtudom]

jani300

Az összes teherautó , munkagép diesel szinte .
Még mozdonyok is vannak .
A fagázos megoldás lenne érdekes , és occsó .
Arra is tennének tuti jövedéki adót !
Ha nem tudnátok ,a régi fos benzinesek mehetnek fagázzal , is .

keri

Ezzel azért is nem vitatkoztam mert igazad van a tény oldalát. A véleményedhez meg jogod van, elfogadom hogy másként gondolod mint én.

Politikai szempontból nem vitatkozok ki mennyit lop, én nem látok ebbe bele, szigorúan csak műszaki oldalról értek vele egyet. Szerintem főleg télen lesz rá szükség amikor nem termelnek annyit a napelemek és akkor meg biztos nem túl meleg a Duna.

keri

Kiegyezek egy olyan világgal ahol csak ezek lesznek dieselek, amiknek feltétlenül szükséges.

jani300

Nem is értem miért nincs a You tu n elektronikusan felügyelt fagázgenerátor .
Meglepő eredményeket hozhatna .

keri

Sehogy, mivel nem veszik el.
Amúgy a vezeték terhelhetősége volt a téma, azaz szerinted szinuszosan váltakozó áramnál a csúcsérték határozza meg vezeték terhelhetőségét, nem az effektív érték, azaz azt mondtad hogy DC esetén nagyobb a vezeték effektív terhelhetősége mint AC esetén, de ez továbbra sincs így.

keri

Az összes faelgázosító kazán elektronikusan szabályozott fagáz generátor.

jani300

Hagyjátok már az áram négyzetét !
Nekem is volt ebből hasonló vitám .
De semmi gyakorlati haszna nem lett az egésznek .

keri

jani300

Is -is .
De nem tiszta fagázt termel . Helyben elégeti , csak gőzgéphez lenne jó , de annak meg nudli a hatásfoka :)

jani300

keri

Őszintén szólva most elgondolkodtattál.
Minek a kazánra egyáltalán elektronika? [#vigyor]
A faelgázosító rendszer önszabályzó. Ahogy szívod el a termelt gázt, úgy megy helyére levegő az elgázosítóba és termeli a következő adag gázt.

keri

Korábban is csak a kötekedést tudta felmutatni, értelmes gondolat nélkül, csak már elfelejtettem, de szerencsére ő maga emlékeztetett erre. Jobb ez így, a fórum békéjének szempontjából.[#hehe]

RJancsi

Igazából tök mindegy, hogy télen vagy nyáron alacsony a vízállás, mert ha jól tudom, jelenleg 1°C a megengedett hőmérséklet különbség a paksi vízkivételi mű felett és alatt. Akkor is ha nyáron 22 fokról 23-ra fűti az erőmű és akkor is ha télen 3 fokról 4-re. Alacsony vízállásnál (kis vízhozamnál) nincs ami elvigye a felesleges hőt Paksról. És azok a fránya gőzturbinák akkor működnek a legjobb hatásfokkal, ha bőven 100°C fölötti túlhevített gőzzel járatják. Utána viszont nagyon kell hűteni a fáradt gőzt, hogy kondenzálni lehessen és víz formájában visszapumpálni a hőcserélőkbe.

g89ketty

Csak azért hoztam fel, mert tőlünk örökké bizonyítást követel.