Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

PSoft

Miért olyan hihetetlen az a 2000km?

Valahol olvastam, hogy már 45-ben a Grísa is megjárta Moszkva-Berlint egy tankkal.
Oda-vissza! [#hehe]

Motoros

Ez jó, most esett le. Sőt Moszkva Budapestet is megjárta.[#nyes]

Motoros

Kösz, hogy kiszámoltad. Én elhiszem neked.Amire meglesz Paks2 addigra az elemes autó is kinövi a gyerekbetegségeit, a lakosság java része sem fog már sehová kikocsikázni, otthon ül a hátsóján és nézi a tévében azt, hogy mások hogyan repesztenek ide-oda.

keri

Ez is egy megoldás lehet. Semmi értelme hatalmas irodaházakat fenntartani a belvárosban és minden dolgozót külön autóval oda és vissza szállítani amikor otthon is tud facebookozni [#vigyor]

RJancsi

Lehet, hogy Paks 2 megépül (remélem soha), de működni aligha fog. A most meglévő blokkok is gyakran csökkentett kapacitással mennek, mert nincs elég víz a Dunában ami a hűtéshez kell(ene). Ugyan mitől lesz nagyobb a vízhozam, hogy újabb blokkokat lehessen beüzemelni és csúcsra járatni? Bár egyszerű a megoldás, ha kormányunk úgy dönt, hogy semmibe veszi a környezetvédelmet és a Duna megengedett hőterhelését duplájára növeli máris mehet a dolog. Hogy Pakstól délre az őshonos halak és növények kipusztulnak? Majd jönnek helyettük trópusi fajok a pecások nagy örömére.

keri

Régebben is hangoztattad ezt az álláspontodat hogy valóságban nem, csak laborban tudja a névleges teljesítményt a napelem. Akkor még csak rövidtávú tapasztalataim voltak, de a hosszútávú gyakorlat rád cáfolt. Teljesen jól hozzák a napelemek a valóságban is a névleges teljesítményt valós körülmények között. Igen változik körülményektől a hatékonyság, de nem úgy hogy 245W helyett 175W-nál többre ne is számítsunk, és nem csak lefelé hanem felfelé is el tud térni jobb körülmények között.

Ez az én rendszeremről készült. 8*275Wp=2,2kWp
Tényleg tévedtem. Az tavalyi adat volt, idén megdőlt a 2.8kW-os teljesítmény csúcs.[#rolleyes]
És igen, most eléggé porosak és forróak a táblák.

keri

Régebben is hangoztattad ezt az álláspontodat hogy valóságban nem, csak laborban tudja a névleges teljesítményt a napelem. Akkor még csak rövidtávú tapasztalataim voltak, de a hosszútávú gyakorlat rád cáfolt. Teljesen jól hozzák a napelemek a valóságban is a névleges teljesítményt valós körülmények között. Igen változik körülményektől a hatékonyság, de nem úgy hogy 245W helyett 175W-nál többre ne is számítsunk, és nem csak lefelé hanem felfelé is el tud térni jobb körülmények között.

Ez az én rendszeremről készült. 8*275Wp=2,2kWp
Tényleg tévedtem. Az tavalyi adat volt, idén megdőlt a 2.8kW-os teljesítmény csúcs.[#rolleyes]
És igen, most eléggé porosak és forróak a táblák.

keri

keri

keri

Csak bioetanolt, avagy más néven pálinkát fogadok el [#vigyor]

keri

Csak bioetanolt, avagy más néven pálinkát fogadok el [#vigyor]

keri

A hőszivattyú 3-500%-os fűtési hatékonyságáról nem is szólva ugye [#hehe]

keri

A hőszivattyú 3-500%-os fűtési hatékonyságáról nem is szólva ugye [#hehe]