Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

szf

De azt is...
Támogatom keri szavait. Csak már 14 hozzászólása van és még senki nem írt neki vissza.

Jártál nálam te tudodhatod az én álláspontomat.

keri

Azért mert roham ivó író vagyok.
Most leültem és mindenre reflektáltam visszamenőleg.
Majd szépen jönnek erre is a válaszok mire újra gép elé ülök.

Egyébként MoparMan büszke lenne rám [#vigyor]
Épp ma kérdezte apám hogy milyen villanyautót vegyen. Mondtam neki, még ne vegyen, mert az ő felhasználási profiljára még nem éri meg.
12éves Opel Astrája van, még az a változat, ami nem zabálja az olajat, és 80ezer van csak benne.(szalonból vette)
A kocsi még teljesen jó, nincs vele semmi probléma, nem éri meg cserélni, illetve MÉG a villanyautók is eléggé felülárazottak. Mire az Astrával jönnek a gondok, addigra sokkal jobb áron, jobb villanyautók lesznek a piacon.

PSoft

No de mivel, villannyal?
Mert benzinnel már...nem nagyon lehet! [#nevetes1]

PSoft

IdézNekem volt olyan hogy a 2.2kW névleges teljesítményű napelemről 2.8kW jött le,

A jó kocsmárosnak is kijön 24-26L egy húszliteres kannából.
Lehet, azt is meg kéne próbálnod. [#hehe]

jani300

A kondenzációs kazán hatásfoka valami 110 százalék .
Ezután már semmin nem lehet csodálkozni ,haladni kell a korral :)

Rabb Ferenc

IdézÉs ez így erős csúsztatás.

Ha egy kicsit konkrétabban fogalmaznál...

szf

PSoft

110% az...nudli.
Keri napeleme 127%-ot hoz, ha épp...jókedvében van! :)

Rabb Ferenc

PSoft

Miért olyan hihetetlen az a 2000km?

Valahol olvastam, hogy már 45-ben a Grísa is megjárta Moszkva-Berlint egy tankkal.
Oda-vissza! [#hehe]

Motoros

Ez jó, most esett le. Sőt Moszkva Budapestet is megjárta.[#nyes]

Motoros

Kösz, hogy kiszámoltad. Én elhiszem neked.Amire meglesz Paks2 addigra az elemes autó is kinövi a gyerekbetegségeit, a lakosság java része sem fog már sehová kikocsikázni, otthon ül a hátsóján és nézi a tévében azt, hogy mások hogyan repesztenek ide-oda.

keri

Ez is egy megoldás lehet. Semmi értelme hatalmas irodaházakat fenntartani a belvárosban és minden dolgozót külön autóval oda és vissza szállítani amikor otthon is tud facebookozni [#vigyor]

RJancsi

Lehet, hogy Paks 2 megépül (remélem soha), de működni aligha fog. A most meglévő blokkok is gyakran csökkentett kapacitással mennek, mert nincs elég víz a Dunában ami a hűtéshez kell(ene). Ugyan mitől lesz nagyobb a vízhozam, hogy újabb blokkokat lehessen beüzemelni és csúcsra járatni? Bár egyszerű a megoldás, ha kormányunk úgy dönt, hogy semmibe veszi a környezetvédelmet és a Duna megengedett hőterhelését duplájára növeli máris mehet a dolog. Hogy Pakstól délre az őshonos halak és növények kipusztulnak? Majd jönnek helyettük trópusi fajok a pecások nagy örömére.