Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

keri

Az nem zöldrendszámos volt, hanem diesel, csak nem láttad a színét a koromtól[#hehe]

Motoros

Egy pár rakéta talán még beleférne, de valaki teleb@szta az eget űrszeméttel, a csillagászok már nem is látnak ki, más károkról nem is beszélve.

Motoros

Jó rendben nem kell Paks, de Paks 2 meg pláne mert felforr a Duna.
De akkor mi marad? Az olaj ügye büdös, a gáz bizonytalan és az is fogy, a szélerőmű jelentéktelen, a napelemek szintén és még a tárolás sincsen megoldva éjszakára legalább.[#conf] Leállítani a teljes ipart, (mezőgazdaságot), vagy behozni a villanyt azoktól akiknek szintén nincsen, vagy a rendszerük már napi szinten rogyadozik?

keri

[#taps]

Lehet hogy volt már olyan, és akkor ebből általánosít mert utálkozni könnyű.
De én is direkt figyelem már egy ideje. Soha nem tartottak fel zöld rendszámmal autópályán. (130-140-et megyek GPS szerint tempomattal)
Kis akkusok igaz hogy szeretnek 90-el poroszkálni a hatótáv miatt, de ezt mindig kamion mögött teszik a szélárnyékkal megspórolható energia érdekében [#vigyor]
Ezek vannak kevesebben. 10-ből 1. A nagy akkusokat látom az autópályán, ezek mennek rendesen a forgalommal 120-130-al.
De a Teslák többnyire engem előznek.

Motoros

Na jó ez szép, de velem megtörtént, hogy Érdnél a régi 7-es úton a 60-al döcögő Teslát előztem a 30 éves dízel szörnyemmel, pontosabban ez már inkább kikerülés volt.
De ez persze csak kivétel ami erősíti a szabályt.
  El tudom képzelni a Tesla soför lelki állapotát amint mély aggodalommal figyeli a villanyóráját[#nyes]

keri

Engem mindig a kicsi benzinesek tartanak fel villanyautóval.
Volt hogy 60-al ment az autópályán a mamika a Matiz-al [#falbav] Ezt nem tudom megelőzni, mert túl sok energia lenne felvenni a belső sáv tempóját, ezért én is beleálltam a seggébe [#eplus2]
De sokszor van ilyen, amikor benzines tragacsokkal tartanak fel.
Nekem régi kis akkus Leafáel 90 optimális sebesség, szóval kamiont tuti nem tartok fel, és ha utolérek egyet akkor nekem is jó az a sebesség amit tartanak, így előzni sem szoktam, mert extra bónuszként takarítja előttem az utat is [#vigyor]

keri

Hagyjuk már ezeket a demagógiákat, mert csak a tájékozatlanságod derül ki ebből is.

keri

Én meg egy Lambót előztem a 120-as Skodámmal [#nemtudom]

Motoros

Mitől forrt fel így a hűtővized? Talán a sok megoldatlan probléma közül ez az egyik? De no problem..."ugorgyunk".[#smile]

keri

Igen, kicsit bosszantó hogy ennyire terelsz, teljesen más témákra ráadásul megint hülyeségeket, amit hallottál fél füllel innen onnan.
Pl. kifejtenéd hogy mi más gondot okoz még? Meg hogy lehet teli szemetelni az űrt?
Meg mi az hogy nem látnak ki a csillagászok? Tehát azt mondod munkanélküli csillagászok már sorakoznak közmunkára?

keri

Ja meg azt is fejtsd már ki hogy miért pont Musk szúrja ezen a téren a szemed? Meg mi köze van ennek a villanyautók zöldségéhez?

svejk

Milyen forrásból vannak az adtok?
Itt mást írnak, Persze én nem tudhatom mi a valós.

Motoros

Ki az a Musk, és hol említettem a nevét egyszer is?
Villanyaútók zöldségéről sem írtam sehol.

Motoros

Szerintem annál tájékozottabb vagy, hogy ne tudnád miről van szó.

Motoros

"Ez a kibocsátás különösen repülőterek környezetében lesz jelentős"
Most már értem, lehet, hogy a dolgozók kapnak ingyen egy villanyautót kompenzációképpen.[#nyes]