Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

keri

Valóban kopirnyák írta, én erre válaszoltam te mag arra, témába vágóan, de ha nem tudod mihez szólsz hozzá, akkor csak nyomd meg az "előzmények" gomobot, és látod a beszélgetés láncot, máskülönben megint azt hiszem hogy terelsz

svejk

Kecskeméten közvetlen a kifutó vęgén van egy legelő egy fehėr gulyával (nem értek a fajtákhoz). Sokszor elgondoltam vajon jó lehet ott nekik? Bár való igaz manapság lényegesen kevesebb a repülés mint a 80-as években.

PSoft

Pér éve valami idióta kitalálta azt is hogy...milyen "jól mutat" a buszok hátulján az a zőőőd fenyőfa matrica.
Igen, szép is volt, csak...pár hét-hónap után nem látszottak a matricák a koromtól. [#hehe]

remrendes

Motoros

Nem volt ott jó nekik anno, ma már tényleg kevés lehet ott a fel-leszállás, de valamikor Pápa után talán Kecskemét volt a legforgalmasabb katonailag, na meg Szolnok.
Lisz Ferenc viszont nagyon veszélyes hely lehet manapság is.
Délkeleti szél esetén felettünk fordulnak a hatalmas gépek Katarból meg Ománból....hallom amikor "visszakapcsolnak kettesbe" és okádják a füstöt.
A fehér gulya egyébként talán szürkemarha...a nagyapámnak is volt 4 darab...ha kéred küldök képet róla.[#integet2]

Motoros

Motoros

Megnyomtam (nézd vissza) Terelni meg csak a pulikutyám szokott, ha lenne mit.[#smile]

Csuhás

Van itt a fórumon valaki aki Budapest környékén telepít napelemes rendszereket? Olyan mennyiségű hirdetéssel bombáznak hogy teljesen elment a bizalmam, pedig telepítenék egy rendszert a tetőmre.

keri

Jól teszed hogy óvatos vagy.
Sok a kókler, és durván túlárazzák a telepítést.
A sok munka miatt régebben megbízható cégek is kiadják már semmire kellő melósoknak, így nem tudok ajánlani megbízható céget.
Ha érzel magadban erőt akkor jobban jársz ha saját magadnak telepíted le, egy villanyszerelővel le is lehet papírozni.

Tőlük veszem az anyagot, jó srác a Zsolti, telepítést és engedélyezést is csinálnak, de szerintem ők is szügyig állnak a melóban.
http://irsasolar.addel.hu/

keri

Ja nézem hogy villamosmérnök vagy, akkor te is aláírhatod a dokumentációt. A villanyóra cserére kell csak engedélyes villanyszerelő.

000000000

A Parkl töltői szoktak működni, vagy sok velük a probléma? Ma letöltöttem az appját, de rögtön probléma lett, mert a telefonszámomra soha nem küld verifikációs kódot, annak ellenére hogy azt mondja hogy sikeresen küldött. A telefonszámom jó de Svéd szám, viszont az az információ szerint nem probléma, külföldiek is regisztrálhatnak. Többször próbáltam, de mégsem jön semmi, így nem tudom a regisztrálást befejezni. Írtam nekik és néhány perc után jött válasz, elintézték üzenetem után onnan. Jó lenne ha müködne, mert a szálloda előtt van töltő, úgyhogy nekik is jó lenne mert 10 napon át 10-szer tele tölteném, bár csak hybrid, de akkor is 10-12kWh kell naponta.

Ha valakinek kell kupon akkor írjál nekem, megadom a kódot. Az 500ft engedményes parkolást ad neked is meg nekem is azután hogy te regisztráltál és használtad.

keri

A reklámjuk jó volt [#vigyor] de soha nem használtam. Főleg a belvárosban működik, oda meg nem járok tölteni.
Nekem csak ezekkel volt dolgom, ezek az országosan elterjedtek:
Mobiliti https://toltopont.eu/
MOL https://molplugee.hu/hu

000000000

Köszi, megnézem azokat is. Nem belvárosba fogok lakni hanem Budán, a Déli Pu. mögött. Ott jó, garázs van, közel az M7-hez, meg a metró is ott van ha a belvárosba, vagy Lőrincre vagy máshová akarok menni közközlekedéssel. Onnan sok felé szoktam gyalog is járogatni, még a váron keresztül a Nemzeti Múzeumig is néha. Naponta 10-20km gyalog a szokásom. A Somlóit le kell menni. [#smile]

remrendes

Ez miert lenyeges? Barmelyik utba eso toltonel 1-2-3 kave mellett siman feltoltheted :)

000000000

Mit ittál? Ugye nem kávét, mert fogalmad sincs miről beszélsz. [#ejnye1]