Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

keri

Ez célállomás töltő. Azaz amíg parkol a szállodánál töltődik lassan a kocsi.
Ráadásul ez plugin hibrid, azok nem töltenek gyorsan. Legtöbbön még DC csatlakozó sincs.

PSoft

Végig olvastam... :)
Régen az ilyen vagy hasonló cikkekre volt egy frappáns, ma már elfeledett szó a köznyelvben.

jani300

Olyasmit olvastam ott hogy akkus , meg tiszta napenergiával tölt ...
Télen úgyis a garázsba áll a drága villanyautó , ne menjen tönkre az akkuja .
Vagy csak egy félművelt újsáígró írta ...
A humán végzettségért már letoltak máshol , nem írom .
De mire gondoltál konkrétan , kacsa ?

PSoft

Konkrétan?...
A..."bolsevik duma"-ra gondoltam. [#kacsint]

PSoft

IdézOlyasmit olvastam ott hogy akkus , meg tiszta napenergiával tölt ...

Azt írja...
IdézRáadásul az E.ON Boosterének feltöltését kizárólag zöldenergiával végezzük.
[/b]
(huhhh, de szépen hangzik)

Ezt én csak úgy tudom elképzelni, hogy ott pörög mellette a szélkerék, vagy a tetején ott vigyorog a napelem, ami a Boosterre van kötve.
Aztán, ha fúj, vagy süt, akkor tölt. Ha nem, akkor meg...így járt a kedves villanyautós felhasználó.

000000000

IdézTélen úgyis a garázsba áll a drága villanyautó , ne menjen tönkre az akkuja.

Mekkora butaságokat találsz ki... [#csodalk] Látszik hogy nem tudsz sokat ezekről a témákról. Például hogy Norvégiában nagyon sok, úgy tudom kb. 55% elektromos autó. Hogy gondolod ott télen hogy közlekednek? Így mint akkor én?

Norvégiában már 2025-ben be lesz tiltva büdös autók árusítása, annak ellenére hogy olajos nép. Nálunk 2030 a cél arra. Utána mit fogunk csinálni? Kutyák nagyon drágák, pláne ha ilyen Husky húzókutyák, na meg nincs elég. Egy Tesla az olcsóbb is meg praktikusabb is mint ennyi kutyát tartani.

000000000

"Zöld energia" az nem azt jelenti hogy mellette kell a szélkeréknek lenni, vagy a tetején napelem. Már ki van találva a távolsági kábelezés Németországban is. [#nyes]

Víz is "zöld energia". Nálatok nem? Én is csak "zöld energiát" használok. Felét a tetőről hozom, felét pedig vezetéken szállítják hozzám. A házam mellett nincs se szél, se nap, se vízerőmű, mégis 100% zöld energiával megy minden elektromos dolog.

PSoft

Örülök neki hogy Tifelétek már ilyen...szép, zöld a világ! [#wave]

remrendes

Nem nehez ugy "zoldnek" lenni a norvegoknak, hogy az egy fore eso olajkitermelesben a negyedikek a vilagon es nem sokkal vannak lemaradva a masodik helyrol :)

RJancsi

Őszintén kíváncsi vagyok rá, mennyibe kerül egy szánhúzó kutya által megtermelt 1kWh? Tartok tőle, hogy nem a legjobb hatásfokkal alakítja át az élelmiszer tápértékét mechanikai munkává. Ráadásul akkor is "alapjáraton" jár amikor nem végez hasznos munkát. A tápok előállítása sem olcsó, főleg, ha figyelembe vesszük ragadozó mivoltát. Egy növényevő állat felnevelése sem olcsó, azt is etetni kell, majd levágni és kutyatápot készíteni belőle. A zöld takarmány termelésétől a kész kutyatáp etetőtálig való eljutása is rengeteg büdös dízel traktor, teherautó km által jön létre. Akkor mitől is "zöld" a kutyaszán? [#nemtudom]

RJancsi

Mindezt azzal a felsőbbrendő tudattal, hogy a norvégok egy deci olajat sem termelnek ki, hanem eladják az olajmezőket a nagy kitermelő cégeknek. Így az olaj máshol fog elégni és szennyezni a környezetet, a norvégok meg a nagy rakás pénzzel boldogan villanyosítják a közlekedést. Ráadásul nem is lennének rászorulva az olajpiacra, annyi vízesésük van, hogy kisebb nagyobb vízerőművekkel is bőven fedeznék az energiaszükségletüket.

000000000

Nekem így nézett ki augusztus 3.-án. Itt is volt felhő egy óra körül. Második év, de tavaly jobb volt. Viszont annak ellenére ebben az évben is elérjük a célt, ami 11MWh.

...gondolod a pincémbe van rakva a 39 panel...? [#kacsint]

000000000

És a fát honnan szednéd...? Amazonasból vagy Afrikából...? [#nemtudom]

jani300

Az én városomban az összes panelt és közintézményt fával fűtik , csak jutna nekem is pár kiló ...