Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

hostya

Megnéztem minkét videót.
Néztem,néztem és közben hallgattam is.
Mert hallgatni arany...

remrendes

Nekem a második videón lévő úrtól áll fel a szőr a hátamon :)

jani300

Nagyjából megnéztem a videókat . Nem relevánsak ,a fórumozók részére :)
Egy közös van bennük hogy az egyenáramú rész nem pufferelhető .
Mi is ennek a magyarázata ?
Vagy egyszerűen csak úgy nem és kész ?

fn47xk7ei

Én csak kis szakaszokat néztem de igazi véleményem nincs bár sok mindent lehetne vagy tudnék összehordani... de még a "hölgy"-ről sem véleményezek ellentétben a jelenlévő "olasz csődörökkel". Talán azt mégis hozzátenném, hogy nők külsejét nem úriemberes becsmérelni főleg nem egy állítólagos szakmai fórumon.

PSoft

jani300

Izé , volt egy hegesztő Barbi :)
Na de mindjárt törli is ezt a főni .

PSoft

Van aki annak tart, de én sose mondtam hogy az vagyok. :)

mex

"nők külsejét nem úriemberes becsmérelni főleg nem egy állítólagos szakmai fórumon."

Szerintem ez nem becsmérlésnek készült, csak egyszerű ténymegállapítás volt.

Szalai György

Már Klapka Gyuri bácsi is rég megmondta, hogy:  Ne a nőt, az ékszert nézze! [#vigyor2]
Az internet szabadsága, hogy bárki elmondhatja a véleményét, bárhogy néz is ki ő, meg a véleménye.
Minden esetre a számla valóság tartalmát nehéz volna megkérdőjelezni.
Tudatlanságból, vagy inkább nemtörődönségből átverték őket és nem tudom azt feltételezni, hogy egyedi eset volna.

Kristály Árpád

Szerintem attól, hogy valaki szép.....nem tehet róla
[#worship][#worship][#worship]

Mert napelemből is van ilyen meg olyan is...
A lényeg a hasznossága...???

e70p0gieb

Nem ténymegállapítás volt, hanem csak egy vélemény

keri

Nem az volt a lényege a két videónak, hogy a Polgárnak leraktak rosszul tájolva egy drága rendszert, és háborgott hogy milyen vacak a napelem, míg a HAndrás meg elmagyarázta, hogy átverték?

keri

Állítólag Kínában minden európait "latin lovernek" neveznek a helyi lányok...azt hiszem tudom hova megyek a nyári szabi alatt [#vigyor]

jani300

Úgy értettem hogy itt nem pancserek vannak .
Hogy átverték e vagy sem ,nem tud meghatni , marad elég pénze rajta így is .
A kérdésem még mindig nyitott ,miért tiltják az akkus pufferelést ?

keri

Alapvetően nincs tiltva, csak ugye a hálózatra engedéllyel rendelkező invertert köthetsz csak.
Ezekből is van olyan amire lehet akkut kötni, de ez brutálisan drága.

Én szerintem majd szürkezónában oldom meg.
Normál inverter pl. mégis honnan tudná hogy akkuból vagy napelemből kapja az egyenáramot?
Simán csinálok egy áramszabályzót az akkura, ami figyeli a hálózat betápot és úgy állítja a visszatáplálás áramát, hogy ez kb nullára jöjjön ki mindig.
A napelem pedig az akkut fogja tölteni.
Így biztonságos, hálózatra szinkronizált inverterrel minimalizálhatom a hálózat használatát teljesen automatikusan.

Valahogy amúgy azt is meg lehet oldani, hogy sziget üzemben használjuk ezeket az invertereket, ha épp áramszünet lenne, de arra kell egy biztonsági kapcsolás, hogy ne kerülhessen egy vezetékre a közhálózattal.