Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

4ybj8h3c8

Ha kémiai emlékeim nem csalnak, akkor bumm. És máris megvan az energia.

s7manbs8

Azt a tokamakos reaktort is sok milliárd euróból fejelsztik már 30 éve körül, aztán Egely úr megmondta, hogy abból sose lesz semmi, csak iylen pénznyelő és lehet igaza is van, csdák már pedig nincsenek, ha az ember józanul gondolkodik, az a végkövetkeztetés, de ha nem, akkor akármi is lehetséges persze, ki melyik gondolkodási módban hisz, aszerint változik a végeredmény, de ez si zsabad választás, miért ne lehetne kétféleképpen, egyik nap ezt dgondolom, másik nap meg az ellenkezőjét. Ez a jó az egészben, nem kell itt semmiben sem meggyőződbve lenni, nem kötelező. :)

keri

Tokamak már működik....bár hogy valaha gazdaságos lesz e, az már kétséges.

Nekem egészen más ötletem lenne a fúziós reaktorra...ha nagyon unatkozok lehet meg is csinálom [#vigyor]

kaqkk007

"Az  baj velem, hogy elég egyszerűen döntöm el, kinek higgyek. A szememnek, vagy valakinek aki mást mond." Akkor ha a szemednek hiszel olvasd át a 8 os fizika könyvet Amit a neten látsz videót éppen neked készült...

4ybj8h3c8

Csak azt tudom ajánlani, hogy menj kicsit visszább, az a 8. túl magas. Neked. Valahol a 4. körül kéne ismételgetned, ha nem tűnt volna fel, azt írtam, a szememnek. Nem a videónak. Így már kapís?

kaqkk007

Ha megnézed a videót láthatod hogy a "generátorból két vezeték megy két különböző irányba az egyik a lámpák felé az még jó de a másik (mindkettő vastag nem egy eres) az hová megy ? Elmondom csak most és csak neked : a konnektorba egy kapcsolón keresztül amit egy segítő kapcsol be amikor a videón szereplő srác "szikráztatja" a 9 voltos elemet ...

4ybj8h3c8

Nagyszerű. Örülök, hogy elmagyaráztad, így sokkal jobb.

kaqkk007

Ha a szemednek hiszel akkor én is látni szeretném amit megépítettél A 2000W os generátort   [#lookaround]

kaqkk007

" 8. túl magas. Neked" köszönöm  jót  beszélgettünk  énis levontam a következtetést ...

4ybj8h3c8

Komoly szövegértelmezési problémáid vannak. Sehol nem írtam, hogy megépítettem.

4ybj8h3c8

Azt sem ártana megtanulnod, hogy ha sértésre sértést kapsz akkor nem megsértődni kell, hanem elgondolkodni...

kaqkk007

kaqkk007

A 3660 ban azt gondoltam a videóról írsz ...De nem

keri

Nem is értem mit vitatkozol vele.
Konfliktus függő, ha nincs csinál magának.

4ybj8h3c8

Akkor, hogy tiszta legyen, miért gyűlölsz:

Egy haverom építette meg a Kapanadze generátort, nála láttam működés, igen, működés közben. Feszültség, és áram lejött róla, mérésig nem jutottunk el, első körben örült, hogy beindult. Időközben a tekercs hozzám került, kint hentereg a sufniban, de engem annyira nem érdekel, hogy foglalkozzam vele, jelen pillanatban nem tud érdekelni az, hogy beleöljek időt és nem kevés pénzt abba, hogy havi kétezerrel kevesebb legyen a villanyszámlám, eladás szinten meg hasonlóképpen nem érdekel a dolog, így semmi motivációm nincs, hogy komolyabban foglalkozzak vele. Ettől még amit láttam azt láttam, és a konfliktuskeresők idiotizmusa a legkevésbé sem tud izgatni, vagy érdekelni, mint írtam, a saját szememnek hiszek, nem mások leírásainak.