Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

4ybj8h3c8

Aki egy kicsit is foglalkozott a témával, az tudja, hogy az öreg Kapa szerint a rendszer lelke a kiterjedő és kizárólag fémcsövekből álló vízvezeték hálózat. Nálam műanyag van az óra és a ház között, és műanyag jön be kintről. Kár kínlódni vele.
A másik ami lentebb említve van, a mágnesmotoros verzió meg azért macerás mert ott a tízezres fordulat a minimum. Nyolcezerig már sikerült felpörgetni, de széthullott a vezérlés, sokkal gondosabban és kiegyensúlyozott verzióban kell megépíteni ami házilag a konyhaasztal sarkán nem egyszerű, a hazai szakik hozzáállását meg azt hiszem mindannyian ismerjük amikor egy darabos tengelyről vagy bármi másról van szó.
Nincs időm most ezzel kísérletezgetni és az alapvető probléma az, hogy ha megnézed itt is mint mindenhol máshol ahol ez a téma szóba kerül, azonnal a zsigeri mocskolódás és a másik lenézése, iskolázottságának lebecsülése szinte az első ami előtérbe kerül. Érdemes bárkivel is vitába szállni, ráadásul úgy, hogy alapismeretekkel sem rendelkeznek a témával kapcsolatosan, csodálom, hogy az "örökmozgó", mint legfőbb érv még nem került elő.

Kisamotors

Ha kihagyjuk ebből a népmesét, akkor egész más sztori kerekedik ki belőle.

s7manbs8

Az az érdekes ezeknél a témáknál, mint ingyen energia, ufók, és a többi, hogy eredményt sose tudnak felmutatni, az ember végignézi a műsort és sosincs válasz a kérdésre, hogy létezik e, meg persze van még pár ilyen örök téma, létezik e vajon az a nagy valaki is ugye. :)

Ha az ember munkahelyen ennyit produkálna ..sznák ki mint macskát ... :)

Motoros

Ha jól értem valami ilyesmiről lenne szó? Népszerűbben fogalmazva ilyesmiről ?
A wikis cikk alján vannak még linkek.

keri

Dehogy raknák ki, az állami szféra 90%-a abból él, hogy úgy csinál mintha csinálna valamit [#hehe]

jani300

És a főnökök kínosan vigyáznak arra hogy a beosztottak nehogy okosabbak legyenek náluk . Még a végén valaki észreveszi , és veszélyezteti a pozícióját .
Meg is látszik ennek a szemléletnek az eredménye :)
Nem is tudom hogyan bírtam majdnem 10 évet közalkalmazottként :)

m8zmkic73

Sziasztok.
Azt az akkutöltős embert Csefkó Pálnak hívják. Egy hibátlan hülye. Egy barátoméknál volt egy összejövetel. Ez a barátom hívta meg. pár óra után menekültünk haza.
Főbb ideológiái: Ő sok mindent feltalált, de nem meri eladni senkinek, mert át fogják verni. Ezért Ő mint "feltaláló" az életben semmit nem fog elérni, mert üldözési mániás. Azt, hogy ilyen haknikon mit mutat be, és mit nem, aki ismeri, csak legyint. A másik fő "f@szsága": a földön 14 fajta idegen civilizáció él. Hogy miért pont 14, és, ki számolta meg, ezt nem árulta el, mert, ha elárulná, és kitudódna, az hatalmas kárt okozna. Így nézzétek a JuTúb-os videókat az emberről...

s7manbs8

Engem is kerestek már meg, hogy csináljunk egy energiatermelő cuccot, de valahogy én kissé szkeptikus voltam, így nem mentem bele a dologba ...  lehet lemaradtam a nagy milliárdokról. :)

000000000

Klasszikusokat csak pontosan !
Tehát: Csefkó Pál Tamás !

zozo

Fiatal koromban évekig foglalkoztatott egy gravitációt és felhajtó erőt párosító berendezés megvalósítása. Kb. 100 rajzig jutottam, és pár anyag beszerzéséig. Ezt soha senkinek nem árultam el, mert tudtam, hogy lehülyéznének. Majd egyszer folytatom a "nagy művet", már úgyis "vén hülye" vagyok[#nevetes1]

PSoft

keri

Nekem is vannak ilyen dilijeim.
Térhajtómű a nagy álmom, bár ennek az oka, hogy túl sok StarTreket néztem [#hehe]
Vicces de én is azért nem mondtam el, nehogy ellopják [#hehe]
De az az igazság, hogy az elméleti alapok teljesen nyilvánosak, még Einstein fektette le a fizikáját, csak technológiai szinten nem lehet megvalósítani...100 év távlatában, mert amint lehetségessé válna, másnak is eszébe jutna ez.

Lényegében egy tértorzulást létrehozó tekercs.
Torroid elrendezésben körbe kell pakolni az űrhajót körpályás részecskegyorsítókkal, amiben jelentős tömeget kell relativisztikus (fény sebesség közeli) sebességre gyorsítani.
A forgó tömeg megcsavarja maga körül a téridő szerkezetét, és mivel körbe van pakolva, a torroid közepében ez a hatás összeadódik, ami lényegében egy mesterséges gravitáció hatását váltja ki, és az űrhajó elkezd "zuhanni" propulziós meghajtás nélkül, így a gyorsulás érzékelése nélkül.

A gond az, hogy a föld forgása is csak alig detektálható mértékben hoz létre ilyen torzulást. Illetve a CERN esetében is jelenleg próbálják kimutatni. Szóval CERN méretű részecskegyorsítókkal, vagy forgó fekete lyukakkal kéne körbepakolni az űrhajót, hogy működjön...mondjuk fekete lyukakat viszonylag nehéz lenne kikapcsolni.

000000000

Ez a koma sok rejtély övezi mert tuti KGBs...[#fejvakaras].[#eplus2]