Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

keri

így van a szolgáltatónál idióták ülnek, és azok kapnak hatalmat úgy hogy fogalmuk sincs a szabályokról.

000000000

Amit tudok kb 4éve igy volt jelzed a eonak mit akarsz ö 50..60E cserél méröt ami vissza is forog (elmüs ora) a vissza termelt power az elmüs ora minuszba lessszel igy a külömbözetet fizeted csak hovégén elhasznál power arányába...
Hogy most 2017 be hogy van sok hülye jogszabály miat?

jani300

A vízműnek kifizettem 3 db csekket előre , mert már unom hogy büntetni akarnak ,ha 3hónap múlva elfelejtem befizetni . Persze azt csak én tudom hogy most én fogok tartozni az elszámolásnál :)
Biztosan van előadó aki nem is érti hogy minek akadékoskodom . Megszokták hogy szinte senki nem néz utána mit is számláznak . De ott van minden előttük a gépen ,csak nem akarják mindig látni .

jani300

Csak érdeklődtem ebben a témában .
Akkor az ismerősöm biztosan félreértett valamit .
Ha lesz rá lehetőségem valószínüleg belenézek a dologba ,
de lehet nem érdemes belemásznom ,csak felhúzom magam .

RJancsi

Még egyre kell figyelni. Ha magánszemély telepít napelemet a tetőre és a többletet a hálózatba pumpálja, az Elmű köteles azt megvásárolni (50-85% közötti áron). De ha a házban vállalkozás működik, akkor a többlet energiát mint "szolgáltatást" veszi a NAV figyelembe és egyéni elbírálás után (ahogy épp kedvük tartja) ÁFA-t fizettet a többlet után. Mert ilyenkor a megtermelt energia nem választható szét magán- és a vállalkozást segítő termékre. Szerintük.

Kristály Árpád

Halihó Mindenkinek!

Kérem a segítségetek!

Egyre romló fizikai állapotom miatt úgy döntöttem, hogy pellettel szeretnék tüzelni....
Van gázom, de számomra megfizetetlen...

Ha valaki már épített ilyet, vagy infója van melyet szívesen megoszt velem illetve a fórumtagokkal az tegye meg.

Előre is köszönöm a segítséget!
[#worship][#worship][#worship][#integet2]

000000000

Ha a gáz megfizethetetlen számodra akkor a pellet még jobban az lesz !
Uri dolog az !

jani300

ezt nézd át
A pellet tényleg nem opció , igaza van a Palinak .
Én láncfűrész  porral is tolom vegyes kazánban .
Már jól működik , most kezdem egyszerű módon automatizálni .

Kristály Árpád

000000000

Talán jobb ha többen összefognak ilyen rendszerbe (közeli szomszéd) pl adod el a plusz powert nem a szolgáltatonak...
Belsö hálozaton....
Kolégám már régota fontolgatja![#rolleyes]

jani300

Hát csak az a lényeg az egészben hogy a hálózat a puffer .
Nem akkor termelődik amikor kellene .

000000000

s7manbs8

Fűtéssel úgy lehet legjobban spórolni, hogy úrhajósruhát kell felvenni, és inkább azt fűteni csak, nem az egész házat, az nem sokba kerül, kb. 100-200W/órával elmegy. :)

Motoros

Szerintem is megoldás. Nagyapámék csak nappal fűtöttek a sparheltba, kukoricacsutkával meg ízikkel, esetleg kis akácfa.
 Éjszaka a tiszta szobában  ahol aludtak ott semmi fűtés nem volt, pontosabban egy széntüzeléses kályha amibe csak akkor gyújtottak be ha a puhány unokák megérkeztek karácsonykor.
Viszont volt egyéni fűtőberendezésük amit dunyhának hívtak.
Ha nagyon nagy volt a zima akkor a konyhában aludtak mindketten, nagyapám a kanapén, nagyanyám a sezlonyon.
Igaz a vályog fal tartott valamit a nappali melegből de reggelre majdnem megfagyott a lavórban a víz.
Ezeken a mostani gyenge teleken csak röhögnének, ha élnének.
De lesz majd élet a központi fűtés után is. Már akinek.

Motoros

Egyébként meg a magyarok megoldják majd a fűtést valahogy okosban akarom mondani olcsóban, mint ahogyan megoldották az elektromos ...izét... egyéni közlekedési eszközt is:

[yt]MeQWQFz2mLs[/yt]