Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

Egyújabbgépépítő

Ez Fenyéden van felállítva évek óta. Túlélt pár szélvihart. Tudomásom szerint energiatermelésre csak kísérleti jelleggel volt.
Pap Jenő az építette.

Egyújabbgépépítő

Helyesen:
Ez Fenyéden van felállítva évek óta. Túlélt pár szélvihart. Tudomásom szerint energiatermelés csak kísérleti jelleggel volt.
Pap Jenő építette.

s7manbs8

Szalai György

,,de télen mi segít?"
Felénk terjedget a GEO tarifás villannyal hajtott hőszivattyú, ami a gazdáján kívül még a talajmeleget is szívatja.

szf

jani300

Én errefele klímákat látok minden napelemes háznál .
Egész télen mennek .
Persze lehet hogy az is hőszivattyú :)

7ribea2ss

Vásárolnák napelemet amivel egy 55A/órás akkut lehetne csepptőlteni. A töltő elektronika meg van.

zozo

Tele van a net itthon is ilyenekkel. Csak úgy ráböktem egyre:
napelem

7ribea2ss

Tisztában vagyok vele, napok óta nézem az aukciós oldalakat.
De volt már itt a CNC fórumon hirdetve napelem, ezért érdeklődtem. Miért a kereskedők pénztárcáját dagasszam?

000000000

DCsaba árulta. Írj neki.
Esélyes, hogy van még napelemei.

000000000

Óóó, bocs. Kárnak segítettem.[#csodalk]
Rájöttem, hogy le vagyok tiltva nálad.[#nemtudom] Egészségedre.[#eljen] [#pias]

zozo

Csak nagyobbakat hirdettek eddig itt. Ilyen kis méret csak LED-es lámpákhoz fordul elő.

Legolcsóbb, ha veszel alin, vagy ebayen cellákat, aztán szépen összeforrasztod magadnak. Persze ugyaninnen összerakva is olcsón kapsz.

ecp4rs0md

Üdv! Ezek a motorom paraméterei, egy függőleges tengelyű szélkerék lenne, amire hordókat raknék, nagyjából ennyi a koncepció, és fűtőszálra termelne ami egy 1600 literes pufferben van tételezzük fel. Így ez teljesen elvetendő dolog?

ecp4rs0md

Mi van akkor ha nem fékezem? A servo valamennyit fékez rajta.