Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

designr

Szerintem azzal hogy a forgás miatt nehezebb kitériteni a forgástengelyből,kvázi könyebb megtartania az uriembernek (ezt is csak rövid ideig)az nem azt jelenti hogy a súlya a felére csökkent..
Ezt a fúrógép befektetett plussz enrgiát ami mozgási energiát növelt használja ,ami aztán rohamosan csökken..
A furógép befektetett energiája mindig több lesz mint amennyivel könyebb megtartani..de ez valahol általános iskola 8 körül már kitárgyaltuk..ezernyi ilyen érdekes,ám könnyen megmagyarázható jelenség van..
Csak nem elkapott az ingyenenergia-perpetummobile láz?
Ezen azért itt már rég túlvagyunk..

xbwtgv9j

Köszönöm szeretem a kritikát is
A lényeg hogy amit hajnalban tettem ki, ő egy villanymotorral hajtott meg egy tömeget, abban kinetikus energia ébredt és aztán befektetett energia nélkül is ment. Persze valószínű csak egy darabig, mivel már beszéltük hogy csak leadja a mozgási energiát és az termel áramot ami megy a hajtómotorba. Ezeket láttán rajzoltam ( lejjebb) a vonatkerekes teóriát, ami nem függőleges tengelyű lenne hanem vízszintes, és egy golyón ülne fel. A közepén a beépített hajtómotor, a külső részén körbe a generátor. Így nincs se ékszíj, se tárcsa, egyben van a hajtás a gerjesztés és a mozgási energia és a surlódási felület teljesen lecsökkent. Nyilván hatékonyabb ezt is megkérdőjelezi valaki?

sastas

4:53-körül amikor elmegy a fókusz, a padlón kb középen látsz csillogni valamit. Na az egy zománcozott rézdrót, amit a tákolt elosztóban kapcsolódik a rendszerhez, nem véletlenül nem oda dugdossa a gépeit.
A videóról pedig annyit, hogy kb 10000 megtekintésenként 1 dollár, az egyéb bevételekről nem beszélve.

designr

Általános iskola 8.  
Én kérdezlek akkor.
Megkérdőjelezed az energiamegmaradás tőrvényét?

designr

Honnan veszed az energiát a lecsökkentett,de meg nem szüntetett súrlódásra?
A légelleneállásra?
A motorban generátorban keletkező hő formájában leadott veszteségre?
Nem 5 percig fog forogni hanem 10 percig..na és?

xbwtgv9j

Szélből. Ami hol fúl hol nem. A kettő közt a szerkezet az átfedés

Csuhás

Úgy látom felfedezzük a lendkerekes energia tárolást.
Nem sok helyen használják.. mintha a F1 autókban volna valami több tízezres fordulatú kerék. Energiát sokféle módon igyekeznek tárolni, pl hegytetőn levő tározóba szivattyúzzák a vizet, felfelé szivattyú, lefelé generátor.
Nagyban működik. Kísérleteztek még több tonnás szénszálas kerekek forgatásával, szupravezető mágnessel, gáz összenyomással stb. Manapság a legdivatosabb LiIon akkupakk, amivel autókat és házakat is ellátnak.
Szvsz ez amatőr szinten is a legegyszerűbb megoldás.

Mielőtt bármilyen építésbe kezdenél nézd meg hogy egy hasonló méretű egyszerű tárcsa ( azzal könnyű számolni ) egy adott fordulaton mennyi energiát tárol.

A pörgettyű tömeg csökkenése butaság. A pörgettyű mozgása teljes mértékben ismert, számítható, bár inkább egyetemi matek kell hozzá. Elég szokatlan viselkedéseket mutat ezért látványos kísérleteket, és átveréseket lehet vele bemutatni. ( Fogj egy kézi porszívót, és mozgasd, bekapcsolva. Meglepődsz majd, például ha forgatni akarod akkor elbillen. )

xbwtgv9j

Köszönöm szeretem a kritikát is
A lényeg hogy amit hajnalban tettem ki, ő egy villanymotorral hajtott meg egy tömeget, abban kinetikus energia ébredt és aztán befektetett energia nélkül is ment. Persze valószínű csak egy darabig, mivel már beszéltük hogy csak leadja a mozgási energiát és az termel áramot ami megy a hajtómotorba. Ezeket láttán rajzoltam ( lejjebb) a vonatkerekes teóriát, ami nem függőleges tengelyű lenne hanem vízszintes, és egy golyón ülne fel. A közepén a beépített hajtómotor, a külső részén körbe a generátor. Így nincs se ékszíj, se tárcsa, egyben van a hajtás a gerjesztés és a mozgási energia és a surlódási felület teljesen lecsökkent. Nyilván hatékonyabb ezt is megkérdőjelezi valaki?

MoparMan

sastas

4:53-körül amikor elmegy a fókusz, a padlón kb középen látsz csillogni valamit. Na az egy zománcozott rézdrót, amit a tákolt elosztóban kapcsolódik a rendszerhez, nem véletlenül nem oda dugdossa a gépeit.
A videóról pedig annyit, hogy kb 10000 megtekintésenként 1 dollár, az egyéb bevételekről nem beszélve.

wtwpbr0re

Az a nagy kék olasz "generátor" alighanem érdekes dolgokat rejt. Leginkább egy böszme nagy akkumulátort, amit előtte feltöltöttek... Láttam ilyen ilyen "energiatermelőt" :):)

designr

Általános iskola 8.  
Én kérdezlek akkor.
Megkérdőjelezed az energiamegmaradás tőrvényét?

xbwtgv9j

Az energia megmaradásra a legjobb példa a szervezet. Azaz egy szendviccsel egy napig tudod húzni, gondolom van még hová fejlődni, és a hatékonyabb szerkezetek ez irányba mennek, bár még messze járunk, de van bizonyíték hogy a hatékonyság milyen hatásfokig növelhető. A jelenlegi hatásfokot igen, megkérdőjelezem

designr

Honnan veszed az energiát a lecsökkentett,de meg nem szüntetett súrlódásra?
A légelleneállásra?
A motorban generátorban keletkező hő formájában leadott veszteségre?
Nem 5 percig fog forogni hanem 10 percig..na és?

xbwtgv9j

Az energia megmaradásra a legjobb példa a szervezet. Azaz egy szendviccsel egy napig is lehet húzni, gondolom van még hová fejlődni, és a hatékonyabb szerkezetek ez irányba mennek, bár még messze járunk, de van bizonyíték hogy a hatékonyság milyen hatásfokig növelhető. A jelenlegi hatásfokot igen, megkérdőjelezem