Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

MoparMan

hagyd egy kicsit a srácot, szerintem délutánra feltalálja a perpetuum mobile-t is [#vigyor]

zozo

Nem nagy dolog, az én fiatalkori örökmozgóm is ment 20 másodpercig, aztán ebbe az időtartamba definiáltam az "örökké"  fogalmát és máris örökmozgó lett. [#nyes]

Csuhás

Azért elképzelem hogy egy vonatkerék kihegyezett tengelye támaszkodik egy olajban fürdő golyóra, és a kerék 2..3 ezret  pörög. Azt hiszem hasonló elrendezést már az őskorban is használtak, akkoriban tűzfúró volt a neve, és ott is működött ahol nem találtak kovakövet. :- )))

fn47xk7ei

".. és hátha legalább arra jó lesz az egész, hogy bepótolja, amit az iskolában fizika órákról ellógott "+ még mechanika órákat is .[#eljen]A közvetlen hajtású generátorokat is kb. 100 éve gyártják , ismerik . Semmi újdonság nincs benne csak a mérnökök nem akarnak "golyóba kúpot fúrni" vagy inkább dörzshegeszteni .[#conf]

Csuhás

Nagyon trehányul fogalmazol, pl a rézcsőbe ejtett MÁGNES golyó az ami lassul a sima golyót csak a cső és a levegő súrlódása fékezi. Antigravitációt meg ne is emlegess.. mert teszem azt a léghajó sem ezért repül.

svejk

No maradjunk annyiban, hogy az a golyó mágnes, vagy mágnesezett és nem antigravitációt csinál, hanem az örvényáram fékezi.

Beleolvashatnál Lenz bácsi munkásságába.

svejk

Csuhás

Antigravitációt, ingyen energiát emlegető, fényes tekintetű emberek kérdéseire csak akkor válaszolj ha kifogyhatatlan a türelmed. :- )

xbwtgv9j

Ha kis fészekben fut a hegy olajban, Szerintem teljesen jó. Giroszkópok is így pörögnek ahogy néztem párat.
változtatnék rajta mert a nagy erőkart képző ellenállások hatása sokat fékez,  így  a gerjesztést a belső ívre tenném a hajtást a szélére
De nem vitázok a szerkezetről  tovább mert csak lehúz. Köszönöm a kritikákat is tanultam belőlük

D.Laci

RJancsi

Már miért ne termelne? Nekünk vákumcsöves napkollektorok vannak a tetőn, télen -15°C mellett ha süt a Nap 70-85°C üzemi hőfokot érnek el. De a tegnapi teljesen borult ég mellett is 60-ra felmentek. Ha raksz mellé egy napelem táblát is ami egy kis keringető szivattyút hajt, már kész a komplett rendszered, különösebb vezérlés se kell rá.

Csuhás

Közben azt hiszem felfedeztem pár közös vonást ezekben a videókban:

Mindent melegtakonnyal szerelnek.
Ótvar szétégett pákával forrasztanak
Vezetéket ollóval vágnak és csupaszolnak.

MoparMan

hagyd egy kicsit a srácot, szerintem délutánra feltalálja a perpetuum mobile-t is [#vigyor]

zozo

Nem nagy dolog, az én fiatalkori örökmozgóm is ment 20 másodpercig, aztán ebbe az időtartamba definiáltam az "örökké"  fogalmát és máris örökmozgó lett. [#nyes]

Csuhás

Azért elképzelem hogy egy vonatkerék kihegyezett tengelye támaszkodik egy olajban fürdő golyóra, és a kerék 2..3 ezret  pörög. Azt hiszem hasonló elrendezést már az őskorban is használtak, akkoriban tűzfúró volt a neve, és ott is működött ahol nem találtak kovakövet. :- )))