Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

xbwtgv9j

A réztekercsek vonzásával nem számoltam. Minnél több van annál nagyobb erő kell forgatni a röpsúlyt.

MoparMan

ránézésre abból a rétegelt lemezből van aminek a maradványait a végén a szerkezet lábai alá tömköd, bizonyítandó, hogy ott nincs egyéb betáp vezeték [#vigyor]

PSoft

Sokkal egyszerűbb lett volna mindjárt az elején, a [3844] utolsó mondatában feltett kérdésre egy határozott, rövid választ adni.:)

7ribea2ss

Van egy lakókocsim a kertben. Ennek a téli fűtését kellene megoldanom a leggazdaságosabban. Tudnátok javasolni meg oldást. Van napkollektorom is, de az télen gondolom nem termel meleg vizet.

J-Steel

Létezik egy benzin/dízel elégető kamra kamionosoknak. 1 liter üzemannyaggal nagyon sokáig megy, és nagyon jó hatásfokkal. Nyilván az égésterméket ki kell vezetni.

Csuhás

Egyébként tele a net mindenféle örökmozgókat bemutató videókkal. Kezdve a triviális csak azért kell egy elkó az áramkörbe mert abba elférnek a gombakkuk trükktől az asztal alatt egy vasmagos tekercs a hálózatara kötve ötleteken át jó pár megoldást láttam már. Szvsz kimondottan jó fejtörő némelyiknél megtalálni a trükköt ( csalást )

dtb

Ejnye már! Ne vedd el a kedvét! :-) Legalább el kezd vele foglalkozni, megkérdez okosakat is, bemagol egy-két képletet, ESETLEG még maga is elkezd számolgatni... és hátha legalább arra jó lesz az egész, hogy bepótolja, amit az iskolában fizika órákról ellógott :-) :-) :-)

xbwtgv9j

A réztekercsek vonzásával nem számoltam. Minnél több van annál nagyobb erő kell forgatni a röpsúlyt.

PSoft

Sokkal egyszerűbb lett volna mindjárt az elején, a [3844] utolsó mondatában feltett kérdésre egy határozott, rövid választ adni.:)

fn47xk7ei

Régebben meg buszokba is beépítették a lendkereket de villamosokban is megtalálható , például az Alstom is készített ilyen villamosokat .

xbwtgv9j

Ja arra céloz hogy hülye vagyok. mitől volt hogy összetekertem egy rézdrótot, és nem volt ellenállása ahogy a mágnest mozgattam mellette? Nem volt lakkozott?

7ribea2ss

jani300

designr

Próbáld ki egy léptetőmotorral..összefogod a vezetékvégeket..Megtekered..Nincs ellenállás?

xbwtgv9j

Lila ködöm sincs. Talán rövid volt a drót és nem éreztem mert gyenge volt az ellenállása. Az akkus fúrót hajtottam 220 v os fúróval, az felment 30 V ig de amikor elengedtem, akkor megszorult. Gondolom ugyan ez a rézcsőbe dobott golyó lassulás is, ha nincs mibe belemennie az energiának, akkor antigravitációt csinál maga az energia(?