Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

wcsxp0uxa

Miből gondolod ,hogy most az igazságot linkeltem ?
Most wxWidgetet tanulok egyetemi anyagból , már találtam benne hibát.(illetve nálam nem működik úgy, az 1. fejezetnél tartok)
Ha Komáromi Alajosné könyvét linkelem ,akkor még igazam is lehetett volna!
Ne tessék várni a sült pulykát , mindenki járjon utána !

vadember

Ha már ennyire téma a hlevegőcsere, itt van rá egy ma korszerűnek számító szerkezet, ami visszanyeri a meleg nagy részét a távozó levegőből. Rekuperátor a neve kb. a videó 2/3-ánál van róla szó.
http://www.levegokazan.hu/energiaoktatas-lederer.html" TARGET=_fnew>Rekuperátor

keri

Videó nekem nem jön be mert nincs flash a gépemen, de az írás nyelvezete kicsit furcsa :)
kb. mint ahogy mi beszélünk a témáról itt.

Az viszont érdekes, hogy a németeknél már kötelező a levegő hőcserélő (csakazért sem a parasztvakító rekuperátor szót használom :)

ncw4w5nca

Nézd ha én állítok valamit azt alá is tudom támasztani tényekkel! Ha tévedek, bármennyire fáj beismerem! Ha már egyszer beismerted hogy hasaltad az adatokat, akkor minek kell még vagdalózni a Komáromi Alajosné könyvével! Vagy ha abban úgy szerepelnek az adatok, akkor linkeld be! Tudod az a baj a magadfajta emberekkel, hogy beszélnek össze vissza, és meg neked áll feljebb, ha kiderül, hogy baromságot állít! Már számtalan hozzászólásba bebizonyították hogy te tévedsz ennek, ennek ellenére még mindig a nemlétező tankönyvedre hivatkozol! Modortalan vagy, és te sértődsz meg ha modortalanul válaszolnak! [#mf3]

keri

Na! Nem kell egymásnak esni srácok! Főleg most hogy lényegében lezártuk a vitát.

s7manbs8

Ennek az egész energia spórolásnak is megvan az a réteg akinek megéri, de ez inkább a tehetős, befektetni is tudó, nagyobbacska lakásban lakó nagyobb család.

Ugyanis, ami pénzekről ezek beszélnek, egy kis fogyasztású, egy telet 50 ezerből kifűtő emberkének nem éri meg.

000000000

000000000

Hát, ötven ezerből nem sok meleget lehelsz össze egy egész télen.

keri

Befektetés nélkül nincs haszon, de akinek nincs mit befektetni, annak drága marad az élet.
Tudom az élet szívás.

Jelenleg nekem sem több a fűtés évi 50ezernél a 36nm-es szobakonyhán, pedig konvektor, borzalmas hőhidak, zéró szigetelés és huzatos ablakok vannak. Ráadásul a környezetemben 3 szomszédot én fűtök  
[#violent]

wcsxp0uxa

Én beszélek össze - vissza ?(volt aki 0.1x-es légcserét tartott reálisnak)
A tévedésemet úgy gondolom beismertem .  
Gondolod napra készen kell lennem mindenben amihez hozzászólok ?(vagy utánanéznem ?)
Sokkal nagyobb tévedéseket is elbírt már a fórum!
A hasalás az csupán annyit jelent ,hogy kiválasztottam egy számot amit reálisnak éreztem.( amiatt csináltam csak ,mert úgy éreztem rosszul számolta ki a másik beszélgető partnerem(nem ellenőriztem le csak megérzés))
Tudod én csak arra akartam rámutatni ,hogy ha valaki passzív házat csináltat magának ,annak nem kell mellé hőszivattyú .(1 db elektromos olajradiátor is elég)
Ha meg hülyeségeket beszélek ,legyél te az, aki utána néz a dolgoknak , ne engem kérjél meg !
Másokkal ellentétben engem érdekel ki mit gondol rólam . Ezért a búcsúzásom nem olyan nagy fiús lesz , mint az öné.
Akit érdekel miért nem fagynak be télen a tavak (vagy csak nehezen , természetes körülmények között (hőkinyeréshez kapcsolódik)) információkat találhat : Dr Cséki István Épületek vízellátása és csatornázása könyvében .
(másik tanárom)  
természetesen semmiféle garanciát nem adhatok , hogy ebben a könyvben olvastam (2-3 kötetes , de tőle hallottam órán) , nem tudom fent van -e a hálón .

000000000

Te most a reklámról beszélsz?
Mert én meg arról, hogy amikor az embernek szűkek a lehetőségei, akkor megpróbálja átgondolni, hogy azt a keveset hogyan lehetne a leghatékonyabban kihasználni.
Az "ökoház", meg ilyesmi, az tényleg a gazdagok sportja.
Mint az alu kasznis merci.
A reklám szerint, tíz év után sem rohad el. A vasból készült is bírja tíz évig. Az alu kasznis ára talán háromszorosa volt a "mezeinek".
Aki ezt megengedhette magának, az tíz év után sírdogált, hogy "bádogoztatnia" kéne?
Szerintem nem, mert két-három év használat után mindenképpen lecserélte.
Szóval, egy dolog a propaganda, meg más dolog az élet.

ncw4w5nca

Szerintem meg egyáltalán nem! Szélgenerátor és napkollektor technika és készítés
Az alternatív energiák hasznosítása...a fórum címe, és témája! Ennek a cikknek semmi köze hozzájuk!  

Béni

Mivel volt itt szó a geotermikus energiáról, ezért voltam bátor linkelni.

ncw4w5nca

A KETTŐNEK SEMMI KÖZE EGYMÁSHOZ, DE EZT TE IS JÓL TUDOD!