Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

000000000

Szerintem, köze nincsen a témához.
Bár, ez is érdekes.
Pláne, ha a tévhitek hatalmas gyűjteményéhez akarnánk hozzácsapni.
A geotermikus energiához való hozzáférés, az nem az átlagember sportja.
Egy álombéli múlt, az pedig nem önbecsülés. Hanem, önbecsapás.
Hangzásban nagyon hasonlóak, de tartalomban nagyon különbözőek. [#nevetes1]

Ha azt akarjuk bizonyítani, hogy minden itt kezdődött és a pusztulás is innen indul, arra szintén nem nagyon lehet felvágni.
Szerintem a valóság ennél jóval prózaibb.

9pk59nuy

Érdeklődnék, hogy hallott-e valaki a Délafrikában gyártott JOULE elektromos autoról?
Azt állították a drótos-tévén, hogy töredéke a költsége a most használatosaknak.

ncw4w5nca

Ne higgy a Drótos tévének! Be akarnak csapni:)  http://www.tisztajovo.hu/oko-drive/2011/12/02/del-afrika-elso-elektromos-autoja-a-joule" TARGET=_fnew>Itt egy cikk az autóról. Nem túl hosszú, de a lényeg benne van! Az autónak nem tartozéka az aksi, hanem bérelni kell hozzá! Gondolom "bagóért" :) Na meg töltheted otthon az olcsó áramról, Vagy veszel egy olcsó napelemes rendszert , és töltheted ingyen  [#buck]

ncw4w5nca

Ja és a Youtube ezt az üzenetet dobta ki az autóról feltett videó helyett (MotorCities fiókját megszüntettük, mert harmadik felektől több alkalommal is szerzői jog megsértésére vonatkozó panaszokat kaptunk a felhasználó által feltöltött anyaggal kapcsolatban. Lehet hogy nem kell várni erre az autóra?

keri

Na igen. Az elektromos autó jóval olcsóbb mint bármi más. Kevesebbet fogyaszt mint bármi más. Olcsóbb a fenntartása mint bármi másnak....csak azok a rohadt akkuk kerülnek nagyon sokba [#idiota]

9pk59nuy

Egy volt kolegám aki fizikus, esküszik a paksi  
atomenergiával töltött autókra, hogy az a legolcsóbb. Azt ő is elismeri, hogy az akku a sarkalatos pont, amin még van mit fejleszteni. A lithiumos technikában sok lehetőség van még. A vezérlés is sokat fog fejlődni.
A fejlődés megjósolhatatlan. Gondoljunk arra, hogy a modellezésben milyen arányú az elektromos hajtás.

nvnshmpmn

Sörkollektor építéséhez felajánlok 500 db sörösdobozt. A dobozok üresek, viszont ingyen adom.[#nevetes1]

Kristály Árpád

Oké!
Megpróbálnám!
Merre találhatóóóó....
A veséd biztos nem porzik....

EGÉSZSÉGEDRE!

Árpád

nvnshmpmn

Köszönöm a jókívánságokat, de nem én hoztam össze ezt a mennyiséget. Az ismeretségi körömből gyűlt össze pár év alatt. Nekem már van annyi félretéve, ami az én kollektor építő igényeimet kielégíti, a felesleget meg sajnálnám kidobni, ha már ilyen szépen összejött.
Helyileg Bp. XIX. kerület. Részletesen magánban....

nvnshmpmn

Van még ötszáz darab sörösdobozom, amitől megválnék, ha valaki kedvet kapna egy jó kis sörkollektor építéséhez a nyáron.[#wave]

Kristály Árpád

Halihóóó Mindenkinek!

Ötleteket szeretnék...
Hogyan lehet legkönnyebben levágni a sörös doboz tetejét illetve alját?????

Árpád

e7c897sd8

A "sörkollektoros" oldalon volt valami leírás róla...