Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

7ribea2ss

A másik oldala nagyon szép mélykék színű szolárfestékkel van lefújva. A rézcsövekhez az alu.lemez "hegesztve" van valami ultrahangos módszerrel.Ebből van kettő.

Lőrincz Tibor

Éppen ez akartam mondani, hogy a Cser Józsitól a hőgyűjtőt szerintem majdnem anyagáron meg lehet venni. Én 4db réz hőgyűjtőt vettem tőle 90.000 Ft-ért (igaz, több mint egy éve).  
Még annyit, hogy fontos a rézlemez vastagsága (pontosabban vékonysága) is (0,2mm), hogy minél kisebb legyen a hőtehetetlensége!

000000000

Azt azért nemárt hozárakni az éves szintem melyiket menyire lehet is kihasználni kolektor tipusokat ami a ténylehes és a legfontosabb !

000000000

Fütés rásegités redszer nagy falat az adot kolektor myeniségel rá segitesz télen de nyáron az a kolektor menyiség rengeteg höt termel azt szinte csak medencényi vizbe érdemes bele pumpálni...
Igen kiss redszenek is össze gyülik az ára és már nemis olyan olcso az sem!
Én ténylegesen kitutam zárni a vilany rásegitést a éves 12 honapra is...
tavasztol öszig pasziv vákumcsövesel müködik a vizelátés puferelve ha nincs napsütés akor is van melegviz....
télen meg szilárd tüzelésel segit a melegviz foralás! :)
http://jeges2009.atw.hu/" TARGET=_fnew>redszer

vjanos

vjanos

Szép. [#eljen]

Bár azt sosem értettem, hogy miért jó, hogy egy víztartály van a tetőre kirakva...

000000000

Természetesen nálam is meg volt ez a épitö széndék persze a parabola tükrös verzio olyan 4..5m2 méretben !:)
Na meg a sikolektor is de pesze mikor meg ugrot az alu pláne a réz ára akor akor lemontam az elögyártásrol de a réz még mindig ott marad egy egy redszer becsövezésében ami nem kis pénz 20..50m vezetékek kiépitése most sem !:(

000000000

Ehez nem kel semmi (szivatyu..szabályzo szelepek..stb)  csak viz többi a gravitácio dolga!

vjanos

Rabb Ferenc

http://index.hu/gazdasag/2013/03/28/szeles/" TARGET=_fnew>Ehhez mit szóltok?

A habzó szájú politikai véleményetek kurvára nem érdekel egyik irányból sem! Csak a szakmaira vagyok kiváncsi. Persze csak akkor, ha van. Nem kötelező hozzászólni...

000000000

Ehez politika mentesen nem lehet hozzászólni!
Mert a "jajj de jó lesz nekünk" az nem vélemény.

Rabb Ferenc

000000000