Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

jani300

Már félek írni . A gyári rendszernél három rekeszes ülepítő szűrőből táplálják a papírszűrőt . A torlasztó tárcsás porlasztóval lesz gondod . 100 fok fölé kell fűteni az anyagot , a szivattyú azt mondják 40 fokig bírja . De közel van hozzád a fűtéstechnikai bolt .

keri

Az odáig rendben, hogy el fog égni és nem tömíti el a fúvókát a durva fémforgács, de a mérgező anyagok ettől még benne maradnak.

Nekem eléggé passzív közeli házam lesz, szóval nem szorulok rá arra hogy saját gyerekeimet mérgezzem, némi anyagi előnyért. Azt a ritka alkalmat, amikor nem süt a nap egy hétig, inkább valami biomassza égetéssel fogom áthidalni. Közel van egy akácerdő, mindig lehet legálisan gyűjteni ott valamit, csak a feldolgozását kell kitalálni hatékonyra, és mivel ez egy kisegítő fűtés, nem kell olyan nagy mennyiség mint a hagyományos fával fűtés esetén.

keri

Ez a centrifugál szűrő nem is olyan hülye ötlet.
Nekem van ötletem az etetésre és kiválasztásra, hány százalékot kérsz a szabadalomból :)))

keri

A fémrotor bírja a meleget, szimmering van 300fokig, a villanymotort meg nem a fűtött térbe kell elhelyezni csak a tengelyt kivezetni.

000000000

A fajhőnak vagy hőkapacitásnak nem ez a mértékegysége. A nevezőből még hiányzik a hőmérséklet mértékegysége.

dcsaba

Most 5mikronos szűrőt használok... Nem magában. Az a rendszer vége.

dcsaba

Eddig egy diesel motor hajtására ment el a 600 liter.

dcsaba

keri

Igazad van. Pontos mértékegység úgy van ahogy mondod, és engem is zavar, mert ha helyesen írjuk le a mértékegységet, abból már számolni is lehet, minden mást, mert tartalmazza a képletet is. Nem tudom miért de lespórolják a Delta 1 Kelvint, de ettől még arra vonatkozik.

Ugyan ilyen idegesítő a hővezetési tényezők megadása a falaknál, mert ott is kispórolnak lényegi elemeket ezért nem tudok vele alapból számolni, utána kellet néznem mire is gondoltak.

keri

Amúgy megvan a hiba oka.
Nem fajhő hanem olvadáshő értékeket adott meg, illetve keverte a kettőt.
Így már jobban stimmel, és nem olyan irreális a vízhez képest 6szor nagyobb hőmennyiség.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Olvad%C3%A1sh%C5%91" TARGET=_fnew>Olvadáshő

Rabb Ferenc

Nálad a pont. Én is tudom, de annak a nyamvadt fok jelnek nem tudtam az ASCII kódját :)

De most már tudom: Alt248  

Így már jó, megnyugodtál? kJ/kg°K

s7manbs8

VighLajos

Nem jó!
A K (Kelvin) elé nem kell a "°" jelet tenni, az nem Kelvin fok, hanem csak simán Kelvin.
A Celsius elé már kell, ahogy megszoktuk.

2f428kduf

Sokan vagyunk egy kicsit "kukacosak": nem olvadáshő, csak nagyon ugy néz ki: melegítem, egyszercsak folyadékká változik, felvesz egy hőmennyiséget, ezt a folyadékot akár hagyhatjuk kihűlni is, ha rábírod a szilárdulásra, felmelegszik, és vissza-adja a fázisváltásra felvett hőt. Lássd a néha kapható zseb kézmelegítőt.

jani300

Értem . Van így evvel más is . Az öreg diesel-ek szinte mindenevők .