Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

keri

amúgy csak szólok hogy a mylar sima PET fólia alumínium bevonattal :D

000000000

keri

Napkollektor, stirling motor, áramgenerátor kombinációra gondoltam. Pár éve volt hogy napelem helyett találta ki és 30% körüli hatásfoka volt, míg a napelemek 15% körül vannak.

s7manbs8

Nincs valami olyan effektus, amit ki lehetne pl. úgy használni, hogy kifeszítek egy vákuummező megcsapolót, mivel a Föld úgyis száguld a térben, tehát valamilyen fluxust elvileg keresztezünk állandóan ?

keri

000000000

Szerintem csak az első linket nézted az a probléma.
Megnéztem az alu lemez árakat.
0,5mmx1000mmx2000mm 3500huf minimum 2,75kg  
Az 1750Ft/nm.
1,25mx10m Mylar 6500Ft.
6500/12,5nm=520Ft/nm
Bár ez nem teljesen egyértelű hogy 10m a 6500Ft, mert azt írják , hogy 10m től.
http://varazskert.com/index.php?/folia/mylar.html" TARGET=_fnew>Itt 790Ft/ 1,25nm =632 Ft/nm
Van még a solflex vagy reflex tél fólia ami nem tudom mennyire veri vissz a fényt 100-150ft/nm.

000000000

Keress rá a youtubeon free energy machine vagy generator. Ha megépitesz egyet és mükszik irjál :D

s7manbs8

Még gyereket se csináltam, addig ne is kezdjek új projectbe ? :)

keri

Csak arra utaltam, hogy ne ilyen hülyeségeken agyalj, inkább olyan dolgokkal foglalkozz minek értelme is van ;-))

Amúgy meg áramlik az az energia valóban, és vannak jó eszközök az átalakítására. Napelemnek, szélgenerátornak hívják, azt mégsem tetszik. Miből gondolod, hogy ha bármi egzotikus energiát akarsz megcsapolni, azt egyszerűbb, olcsóbb lesz használni mint a meglévőket? Mivel ha létezik is bármi ilyesmi, roppant alacsony energiaszinttel rendelkezik, hiszen másként nem tudna elbújni, ezért garantálom neked, hogy még annyit sem ér mint a napelem.

keri

Ok, meggyőztél. Azok az olcsó fóliák inkább a cserép alatti szigetelésre meg ilyesmire valók, nem?

000000000

Igen arra vannak. Nem tudom valaki próbált e már ezekkel fényt koncentrálni. A mylar http://www.aquaflector.com/technology.html" TARGET=_fnew>működik tuti, de tényleg nem nagyon tartós.

s7manbs8

Szerinted agyalok én ezen egy pillanatnál is tovább ? Csak beírtam valamit, hogy a téma el ne haljon, meg teszteltem ki az aki olvassa ezt is. :)

keri

Biztos lehet velük koncentrálni is. Megvan a fényvisszaverő képességük és nem is szórja a fényt jobban mint egy olcsó tükör.

Ha alufóliával csinált valaki koncentrátort akkor ezzel is lehet :)

Még egy ötlet, hogy egy gyűrűre ráfeszítve, mögötte vákumot csinálva, parabola formát vesz fel és egy pontra tudod fókuszálni a fényt.

A modern adaptív optikás csillagászati távcsövek ha jól tudom így kompenzálják a légkör torzításait.