Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

vjanos

PSoft

Valami asztalos,vagy kőműves "örökmozgó" főegysége,....ha a méreteket nézem.:)))

s7manbs8

hostya

Ezek szerint ezt a rajzot nem az utcán fújta eléd a szél egy papírfecnin, hanem  valamilyen szövegkörnyezetben lelted a neten...

Ha már így felhoztad, vissza kérdezek:
Melyik végén adja le a teljesítményt?  
[#ravasz1]

PSoft

s7manbs8

Egy haverom küldte valahol ott van ahol a PSoft mutatja, de már meg nem mondom pontosan melyik oldalán.

hostya

s7manbs8

Ebből nem kell várni valami világmegváltást ... :)

Messer

Nem alacsony az a kerítés, hanem nincs is. [#rinya]

keri

Ugyan már. Ez vagy egy 8 éves gyerek álmodozásai, vagy Elektron mappája csak nem meri bevallani [#mf2][#worship]

s7manbs8

A Peltier elem, ha parabolával sűrített fénnyel megkínáljuk mennyire tud hatékonyan áramot szolgáltatni ? Néztem véletlenül árakat ahhoz képest nem is tűnt soknak, bár a napelem lehet olcsóbb. Viszont ha tűzzel csinálunk neki meleget, az rossz időben is használható vagy télen is.

Kristály Árpád

Akkor szerintem egyszerűbb, ha rozsdamentes tükör lemezzel beburkolod a parabolát...nem ofszet...és a gyújtáspontban akár 600-Celsiusszal is lehet lehet folyadékot, vagy sterlingmotort hajtani kb. 500W/ négyzetméter.
Persze ehhez kell egy napkövető....  
Nekem már mindenem megvan hozzá csak időőőőő....

s7manbs8

Az a technika is ki van már nézve, csak az idő ... meg a pénz ...

xfg6v697j

ilyesmi megoldást a kazánomra gondoltam áramszünet esetére,hogy ne álljon le a keringetőszivetyú.Volna ott elég hulladékhő.

s7manbs8

Pálinkafőzőre kell ilyet tenni, akkor dupla haszon van. :) Úgyis el kell magunkat valamivel kábítani, hogy el lehessen viselni a dolgokat ... egy két tündér mese kevés egy normális felnőtt embernek. :)