Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Csak a magyarázat hibádzik, a kísérlet sikerült :)

s7manbs8

Még egy pár jó kormány és mi is ott vagyunk ... :)

keri

Igazi golfautó lesz 7kw-os motorral és papírok nélkül [#eplus2]
Bár olyan 10kw-ban gondolkodok én is, de moped autóba szerelve. Asszem az 350kg és az ha tud 80-at már bőven jó. Városba, második autónak, napelemről töltve optimális, de nem ólom akkuval, bár kollégám Pulijában jól bírják, de kiszámoltuk hogy kb. ott van mint mint egy kicsi gazdaságos benzines autóval.

Farkas Ádám

Igen valószínűleg azért adja el a golfos is mert rájött hogy fapapucs. Egy időben én is gondolkodtam ilyen badarságokon :)
Sőt rájöttem hogy ha napelemeket teszek a tatőre akkor megspórolom az akkukat ha mindjárt egy elektromos autó akkumulátorába nyomom az energiát. [#kacsint][#heureka]

s7manbs8

Ha a napenergiát kiszámoljuk melyik éri meg jobban, napelemként áramot termelni, vagy kukoricát ugyanannyi területen vagy más haszon növényt persze minél drágább valamit ... :)

s7manbs8

Na most akkor minden nőn át fogunk látni vagy egyiken se, szerintem az utóbbi ...

keri

Napelem hatékonyabb vs. Kukorica olcsóbb.
azonban!
A háztetőmön nem terem meg a kukorica, szóval marad a napelem. [#wave]

s7manbs8

Igaz a helyszínt nem vettem bele a paraméter listába ... :) Attól is függ, a sivatag közepén is lenne napfény termés elég, de ott meg a kutya se kér belőle ...

svejk

Ráadásul ősszel a kombájn is hülyén nézne ki ott fent a tetőn :)

s7manbs8

Hát még ha te vezetnéd. :)  (Nehogy sértésnek értsd, csak olyan jót röhögök itt magamba)