Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

xg2w6ib9x

Keri !
Meglehet, hogy hülyeség az amit a videóban mondanak, de a kísérlet elvégezhető otthon házi körülmények között. Ha megcsinálod és neked is ez jön ki eredményként, akkor mit mondasz ?
Én nem értek a magfizikához, (meg a hátrafelé motorozáshoz sem [#vigyor2]), de ha egy kísérlet a gyakorlatban megismételhető módon működik, az elgondolkodtat.

keri

Én? Naná?! szétküldeném 1000helyre. Ha valóban olyan egyszerű lenne, és működne ez lenne az egyetlen esélyem az életben maradásra, feltéve hogy a gonosz olajlobbi valóban ki akarna nyírni.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Nukleoszint%C3%A9zis" TARGET=_fnew>Szén->vas fúzió a valóságban így zajlik.

keri

Akkor miért nem végzed el. Én tudom hogy nem fog működni. Neked nincsen elég ismereted hogy ezt belásd.  

Ja persze ha nem sikerül a kísérlet akkor nyilván rosszul csináltál valamit :)) és véletlenül sem azért mert Egely hazudik mint a vízfolyás. Párszor már lebuktatták az öreget. Nézz körül a szkeptikus társaság honlapján....ja tudom ők meg a gonosz olajlobbi bérencei :D

Na hagyatok mán!

xg2w6ib9x

"Aki konyít a fizikához, kiröhögik, mert annyi marhaságot összehord. "
Csak mellesleg jegyzem meg, hogy annak idején Semmelweis Ignácot is kiröhögték és kigúnyolták a nagy tudású professzor urak, aztán a tudomány fejlődése mégis őt hozta ki győztesként.
Ezt most csak arra mondom, hogy sokszor fordul elő, hogy valakik tévednek, vagy esetleg szándékosan ferdítik a dolgokat. Az utóbbi esetben mindig tetten érhető, hogy nem érdek nélkül teszik.

xg2w6ib9x

Bocs, most dolgozok, de ha lesz egy kis időm megígérem neked, hogy megcsinálom.

keri

Ahogy Egelynek is komoly érdeke fűződik könyvei eladásához.

Én nem professzor vagyok. Nem is az ő véleményüket ismétlem. Elolvastam több könyvét, meghallgattam, és bár jól csinálja simán lejön hogy mellébeszél. Én konyítok hozzá. Ennyi elég ahhoz hogy átlássak rajta.

Te saját bevallásod szerint nem értesz hozzá, valamiért az ilyenek hiszik el mindig ezeket a világmegváltó csoda találmányokat.

A tudományos világ úgy működik, ha valaki felfedez valami hihetetlent, akkor közzé teszi a kísérlet minden részletét. Ilyen volt a fénynél gyorsabb neutrínó esete. Ez kb. akkora csoda mint Egely hidegfúzója. A tudományos világ csóválta a fejét, végül maga a felfedezők bizonyították be hogy mérés hiba volt. Ami azért várható is volt, mert ellenkezik még a teoretikus fizikai elméletekkel is.

xg2w6ib9x

Ne izgasd fel magad !
Olvass vissza egy kicsit. Mindössze annyit írtam, hogy elgondolkoztat, nem azt, hogy el is hiszem.
Ez talán csak nem baj?
[#papakacsint]

keri

Láttad a mikróhullámú sütős kísérletét. Beteszel egy sima izzólámpát, ugyan ez történik. Persze a mikrónak nem tesz jót.

xg2w6ib9x

Ha jól értettem a filmet a lényeg azon volt, hogy betettek egy anyagot(szén) és amit 3 perc besugárzás után kivettek, az pedig egy másik - mágneses tulajdonságot mutató - elem (vas) volt, amit kivettek. Közben történt valami, ami esetleg lehetett hidegfúzió, vagy valami filmtrükk, hogy a magamfajta népeket jól beugrassák .
Elég hihetetlen, de egy próbát megér.  
Legfeljebb kiröhögnek, mint a kopasz csávót, aki elhitte a hajnövesztő-szeres reklámot.
[#vigyor]

s7manbs8

Na én ki is próbáltam gyorsan tényleg és vas lett belőle, megyek is a tüzépre még mert így olcsób lesz, mint a 200Ft/kg vas anyag .. :)

s7manbs8

De azért jó az a Mc Gyver Rotring ceruzabeles mutatvány :)

xg2w6ib9x

Kár hogy visszafelé nem megy.
Meglenne a téli tüzelőm.[#nyes]

ANTAL GÁBOR

Idecopyzom egy korábbi (sasinak ) irt magánlevelemet  

A véleményem : a mikrohullámu sütő hőjével vagy hematitból vagy kissé megpörkölt szideritből magnetitet csinálnak (Fe2O3 vagy FeCO3  >Fe3O4  )  A kiindulási anyag fekete a késztermék is fekete és vonzza a mágnes.  

Remélem nem etetnek be valami közpénz kezelőt hogy állami pénzből tovább lébecoljanak . ( gondolom a köznép pedig hogy szid mindenkit hogy a szegény Egely hogy el van nyomva )

Jelszó . Vakulj Magyar !!!

s7manbs8

Jelentkezni kell abba a a műsorba és cáfolni még celeb is lehet az emberből ... :)

VighLajos

Ennek a műsornak a nézőközönsége nem kíváncsi a cáfolatra!
Igaza van Antal Gábornak: egy olyan vasvegyületet tett be, amit nem fog a mágnes, izzítása után keletkező anyagot viszont igen.
A kísérlet közönséges sparherd tetején is sikerülhet.
[#hehe]