Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Egy ilyen legutóbbit játékból lehetne csinálni, ami ahogy megmozdítja a szél oda vissza átalakulna  felülete és akkor jobbra balra mozgatná, a tengelyre meg egy generátort és csókolom.

000000000

Átnézted az adatokat, melyik forma a leghatékonyabb?

ncw4w5nca

Szia elektron. Szerintem nem olyan nagy durranás ez a szerkezet. Persze nem az számít hogy szerintem mi a jó, vagy gagyi. Mivel ennyi helyen bemutatták, és egy komoly szakember sem látott benne fantáziát, az már jelent valamit! A magyar politikai elit a saját kapzsiságát se tudja finanszírozni. Lenyúzza rólunk a bőrt, csak hogy hitelt kapjon! Majd pont az ilyen kisembereket támogatja! Na meg persze minden megtermelt kilowatt adója hiányozni fog az államkasszából! Végül nézd meg a zöld energiát termelő eszközök horror árait, úgy gondolod, ha támogatják az adófizetők pénzén, hálából majd "ócsóér aggyák"! Ő is az extraprofitra hajt, ha nem így volna, akkor már rég itt virítana a fórumon a szerkezet leírása:)

Farkas Ádám

Nem néztem meg, csak az érdekesség miatt álltam meg ott. Sajnos már nem vagyok szociálisan érzékeny ezekre az alternatívákra.  
Ahogy a nagyok mondják:"a pénzt nem megspórolni kell hanem megkeresni.." [#vigyor0][#vigyor0]

xfg6v697j

A leírás alapján,ennek a működési elve nagyon emlékeztet a windbelt-re.

Kristály Árpád

ncw4w5nca

Ebben teljesen igazad van, de amit nem kell kiadni azt meg sem kell keresni [#rolleyes]

s7manbs8

Globálisan nézve igencsak többen vannak, akinek nem telik erre-arra, meg a Föld is tönkremegy bele, ha pazarlás van mellesleg.

Rabb Ferenc

Lehet, hogy mégsem én vagyok csak teljesen antizöld? Mint oly sokszor leírtam már, csak addig olcsó a drága, amíg az állam(ok) (a másik zsebemből) agyontámogatja a gazdaságtalant. http://index.hu/gazdasag/2012/12/01/irrealisan_draga_a_zoldenergia/" TARGET=_fnew>Cikk_1  http://hirszemle.net/article/nagyon-draga-nemet-zold-energia" TARGET=_fnew>Cikk_2

Szóval kényelmes más zsebében turkálni vissza nem térítendő állami támogatás formájában. De akikkel ezt teszik azok egyre kevésbé szeretik. Már a "gazdag" államokban sem...

keri

Valóban nem vagy egyedül. Az emberek többsége úgy vélekedik mint te, különben nem lenne ilyen nehézkes a váltás.

Azt ugyanis ne felejtsed ki hogy a olaj és szén alapú technológiákba is irtózatos pénzeket fektettek és támogatják a mai napig a mi zsebünkből, de aminek a nyereségét nem mi tettük zsebre, csak ugye ezekkel nem szeretnek példálozni, mert máris nem lehetne a magadfajtákat meggyőzni.

keri

Amúgy meg németeknél "csak" 20% a megújuló szintje, a többit szénből termelik ők is, ezért lett drága, nem a zöld energia miatt.

Más szempontból meg pont a németek boldogok vele, hogy a megújuló erőforrásaik a korábbi befektetéseiknek köszönhetően MÁR MOST olcsóbbak mint a szén alapú.

Az atomot leállítani valóban sötétzöld húzás volt. Én atomenergia párti vagyok. Bár nem megújuló, de kvázi korlátlan és nem utolsó sorban tiszta energia, ráadásul még Csernobillal együtt sem haltak meg annyian az atomipartól mint a szénnek/olajnak köszönhetően.

Rabb Ferenc

Ha az emberek többsége így vélekedik, akkor nem ártana elgondolkodni rajta, hogy miért is? Márcsak a darabszám okán. Vagy ez is olyan mint néhány kisebbségi kérdés. Hétmilliárd rasszista van a világon?

A németek pedig pontosan nem örülnek annak, hogy most kezdik rájuk terhelni a tényleges költségeket. Amik eddig csak úgy az égből potyogtak a zöldségpártiak zsebébe. Leglábbis ők azt hitték, hogy az nekik és az elborult ötleteiknek alanyi jogon jár. Mint nálunk 40-60 évvel ezelőtt az ingyen tanácsi lakás 30 Ft-os havi lakbérrel.

ncw4w5nca

keri a te adatod már kicsit idejét múlt. "megújuló portfólió többszörösére növekedhet Németországban. Az arányok máris impozánsak: míg a német rendszer igénye átlag 60 gigawatt, a szél ebből 30, a napenergia pedig 25 gigawattot "el tud vinni" maximális kihasználtság mellett." Az idézet ebből a cikkből származik: http://www.sg.hu/cikkek/93041/tul_nagy_a_szelenergia_aranya_nemetorszagban Érdemes elolvasni![#ticking]

keri

Ennyi erővel ehetnénk rosszt is hiszen több milliárd légy nem tévedhet.

A többség meg nyilván azon a véleményen van amit beadnak nekik, szóval ez csak azt bizonyítja hogy médiák olajpártiak, ahogy az általad linkelt koncepciós cikkek is alátámasztják, hiszen a németeknél sem a zöld energia miatt lett drágább a villany, hanem az atomerőművek leállása miatt....és azért tegyük hozzá, hogy németeknél még mindig fele annyit dolgoznak a villanyszámla kifizetéséért mint nálunk, szóval hagy ne sajnáljam a Németeket.

De ha az olaj hosszútávú, de már most kézzelfogható hatásait nem is vesszük figyelembe, vagy azt hogy elfogyhat, mert mondjuk gazdaságosan hozzáférhetővé váltak újabb készletek (ami történt most az USAban, nem kevés állami dotáció árán) akkor is a más országoktól való energiafüggés miatt alapvető stratégiai érdeke Magyarországnak hogy minél több megújulót használjunk, mert egyenlőre nagyon komoly importra kényszerülünk, ellentétben a Németekkel akiknek fejlett és nagy termelékenységű szénbányáik vannak, vagyis kvázi nekik kellene legkevésbé a megújuló, csak nekik volt eszük és előre gondolkodnak. Míg nálunk nem hogy nem támogatják, de szinte büntetik és ott akadályozzák ahol lehet.

Ugye azért azt 30% támogatást, ami már kimerült, ne tekintsük annak mert az a pályázat elnyeréséhez szükséges többletköltséget alig fedezi, a privát beszerzéshez képest, és akkor még nem is beszéltünk arról hogy számla nélkül, vagy saját megvalósítással 27-100% pluszban is lehetünk, a támogatotthoz képest.

Igazából veled kapcsolatban nem is az zavar, hogy nem látod a jövőt a zöld energiákban, hanem az, hogy mindenkit idiótának tekintesz aki kicsit is igen, és tényeket hagysz figyelmen kívül az hogy önigazolásod meglegyen.

Összemosod az értelmes fejlesztéseket a sötétzöld hülyékkel, sarkítod a különböző megoldásokat, úgy hogy az általad előadva már valóban nem racionális, pedig meg van az ésszerű helye mindennek így az olajnak és szénnek is az energia előállításban. És a befektetők sem teljesen hülyék nem egy fórumon okoskodnak a gazdaságosságról semmit mondó cikkeket alapul véve. Pontosabban és alaposabban számolnak megtérülést mielőtt sok pénzt befektetnek. Igen ahhoz hogy elkedődjenek ezek a befektetések dotálni kellet, pontosan ahogy a mai napig fizeted a szénipari hozzájárulást a villanyszámládban. Azt a pénzt talán inkább a megújulókra kéne költeni, nem a nem létező szénbányáinkra.