Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hobbi szikraforgácsoló gépek

Indította gaben, 2024 április 09, 16:00

Előző téma - Következő téma

svejk

Illegálist azért találni itt-ott.

9pk59nuy

2000 körül kerestem valamit az RT-ben. Rákérdeztem a Dagály utcában, hogy van-e CD a korábbi cikkekről? Azt mondta akkor a Fáber Jocó, hogy nincs, de semmi akadálya, hogy megcsináljam!!! Lehet ütni-vágni ezért engem, mert elszalasztottam a lehetőséget és nem csináltam meg, pedig másoknak is milyen jól jönne. [#falbav]

pbalazs

Én úgy emlékszem, volt valami tartalomjegyzék még anno kislemezen. De lehet, hogy rosszul emlékszem...

pbalazs

Na, megnéztem: a '63 májusi számban van a 167. oldalon.

ab

Ennel szerintem sokkal jobb, amit forumtarsunk tett kozze! Finoman engedi az elektrodat.

Ugyesebbek kiegeszithetnek XY mechanika vezerlessel. Lehetne menetet is kesziteni.
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

PSoft

Nem tudok róla, hogy lenne.
(többen mondják, hogy nincs):(
De Te, aki a "fekete lyuk sötét bugyraiban" is pikk-pakk megtalál bármit, ha keres...:)

Próbálj rákeresni az eredeti "forrás"-ra.
Ez most úgy látom fontos, "népgazdasági" érdek!(lenne)
(a cirill betűkkel meg, majdcsak elboldogul valaki)
[#circling]

Itt írja...

"Ezt a kis ismertetést a Radio szovjet folyóirat 1963. 2. számában megjelent leírás alapján közöljük, mint egyik példáját annak, milyen hasznos lehet az elektronika alkalmazása a népgazdaság különböző területein."

svejk

Itt egy őskönyv, meg egy összefoglaló pdf a témáról.

(valaki visszforgathatná az oldlakat)

Húzzátok le aztán törlöm.

ANTAL GÁBOR

A 61 ben íródott könyvet én scanneltettem be egy erre a célra szakosodott boltban . Sajnos ilyenre csinálték de emlékeim szerint van megoldás a forgatásra ( valami PC gurut kérdeztem anno ) Én nemes egyszerűséggel kinyomtattam és lespiráloztam ( pár napja idéztem is belőle )
A másik PDF is érdekes mert visszatért az 1.8 W  mm3/ perc
megmunkálási teljesítmény szükséglat amit igencsak kötve hiszek.  Tegnap  direkt felettem egy kérdés ez ügyben amire Fülöp Istvántól kaptunk is választ ( a székesfehérvári tali után direkt meglátogattam és láttam a profi gépeit )

Nos a kapott adatok alapján nekem 55 W   mm3/ perc adódott .

vjanos

Te jó ég, milyen lett volna, ha még csak nem is erre vannak szakosodva [#pardon1]

Visszaforgattam [#integet2]

ANTAL GÁBOR

Akkor TE voltál az a PC guru akire emlékszem .  Remélem most már Svejk is tudja használni   KÖSZI  ( nekem meg jó a spirálozott megoldás )

Csuhás

Gondolom felrakhatom a könyvtárba ezeket?

svejk

Én inkább fellapozom, utálok monitoron olvasni könyvet.

svejk

svejk

Hogy a viharba ne, kérni is akartalak rá.

Itt nem jó helyen van.

Szalai György

Látod?

http://www.radioman-portal.ru/magazin/radio/1963/

Ehhez is a Te ötleted kellett!
(Nem engedi link ként beszúrni.)