Hobbi szikraforgácsoló gépek

Indította gaben, 2024 április 09, 16:00

Előző téma - Következő téma

ncsegytkb

9pk59nuy

Hogy így mondod, hogy nincs abban az évfolyamban, elbizonytalanodtam. Egy évfolyamom volt bekötve, és én úgy emlékszem, hogy 1964. Ha tévedek, akkor nem lehet 1 évnél több az eltérés plusz, minusz.
(Egy érdekes műszer elkészítéséről is írtak ebben az évben: 48000 Megaohm belső ellenállású elektrométer (csvm).

Sajnos az én könyvem elveszett.Ha lehet, akkor kérlek, nézd át a környékét is!

b4dyv0ga

Mennyire es mit befolyasol a transzformator szekunder feszultsege?

s7manbs8

Egy ilyen gép mennyibe kerülhet ? Egész jól dolgozik, apropó, így kell menetfúrót törni. :)

wmd6euww

Na, van valami a 63-asban.
Ez az?

9pk59nuy

Heuréka!  Megtaláltad! [#taps][#taps][#taps]

Ez az a kapcsolás ami azóta is érdekel, de eddig nem volt rá akkora szükségem, hogy megépítsem. Mára változott a helyzet, mert olyan munkákkal foglalkozok amihez előnyös lenne. Nem tudnád az egész cikket átküldeni nekem?

wmd6euww

Át tudom, de én úgy láttam, ez az egész.
Vagy többre emlékszel?
Este megnézem még egyszer.

vyvk7xm7

Vagy megmondani, hogy hol találtad meg.
Mert nálam az ezermester 1963.májusi számában a 167. oldalon Hegesztő trafó van.
Nem ugyanazt nézzük.

wmd6euww

RT'63-ban van, de nem emlékszem, melyik haviban.

wmd6euww

De kb. valahol a február-májusi számokban.

vyvk7xm7

Köszi. Ahhoz sajnos nem tudok hozzáférni elektronikus formában.

wvs6cpz09

Igen, de minek [#nemtudom] Erre a cikkre emlékeztem én is, de ha rossz helyen keresem akkor az ámítástechnika sem segít. Örülök, hogy "pbalazs" megtalálta.

Sajnos öreg-szem... [#rinya]

vyvk7xm7

Nincs ilyen RT újságokra is?
Az évkönyvek még meg is vannak, de az újságok. . .

3ztiz2p39

Béka jóvoltából lehetett volna, de kézzel lábbal tiltakozott az RT szerkesztősége ellene.

Én úgy 7-8 éve nem veszem az RT-t, azt sem tudom létezik-e, a végén már nagyon begyöpesedett [#kocsog]-ök voltak.