Hobbi szikraforgácsoló gépek

Indította gaben, 2024 április 09, 16:00

Előző téma - Következő téma

mutz8958e

Inkább iszom az egészségre ártalmas ivóvizet a hálózatból...

6x0ud2xg

Baromira szeretem a 3 betűs angol rövidítéseket . Ennél már csak a két betűsök a jobbak . Érdemes rákeresni pl a HD re   ( nekem fejből Hight density  de lehet még vagy 20 változata)  Ennek analógiája RO .  Lehetne akár a magyar passziváló , rozsdaoldó anyag is ( RO55)

ia35rbg6

Reverse Osmosis = RO = Fordított Osmosis
Magyarul röviden: FOOS:)

s7manbs8

Neked az ilyesmi meg se kottyan, a híresen jó memóriád miatt. :)

9pk59nuy

Az egyik szakmai videoban azt láttam, hogy egy nagyhírű Angol gyárban acél tömböt munkálnak meg szikrával, és paraffinolajat használnak löttyként!

xbwtgv9j

Húzott anyagot tizedig be lehet állítani csavarokkal. Ezen nem húzott négyzetacél van, és a csapágy is hülyeség volt, nem fedi át az apróbb hibákat, és nem koptatja be a két felületet.

8v5jwacec

Sziasztok!

Kissé off-topic, de ettől jobb helyet nem nagyon találtam:

Valakinek van-e tapasztalata a kínai DK77 szériás huzalszikra gépekkel? Esetleg valaki vásárolt is már? mennyire macerás az ilyenek vámkezelése stb? Nyilván nem hasolíthatóak a nagy márkás gépekhez, de úgy mégis mennyire megbízhatóak ezek a gépek? Mennyiben nehezebb molibdén huzallal dolgozni, méretet vágni, mint a - számomra - szokványos sárgarézzel?
Köszönöm a válaszokat!
- Bálint

U.i.: itt egy link egy ilyesmi géphez, nagyjából egy sémára készül mind:
DK7740

ywathzay

Az import/ vámkezelés egy futárcégen keresztül nem macerás, csak pénz kérdés. A szállítási költség valószínűleg elég magas, mert a súlya 2 tonna, lehet úgy éri meg legjobban ha az ember németországig kéri hajón, oda meg elmeész érte. A többire sajnos nem tudok válaszolni. Amúgy mennyibe kerül ott kint egy ilyen gép?

8v5jwacec

Üdv!

Amire én kértem árajánlatot, az csupán 1100kg, állítólag 250 dollárból Budapestre vinnék. 3~4 ezer dollár környékén vannak azok a gépek, amik egy nagyoló vágást tudnak csak. A simító vágásokat is kivitelező gépek 5000+ usd árban vannak.

n2g2e5sms

Lehet ennyiből tudnál egy használt robocutot venni. Azért megnézném azt is. Amúgy ezekkel az a baj hogy bármi lehet a baja. Több 100ezer a teflon felköszörültetése is. Golyósorsók se olcsók meg a huzalvezetés dolgai se. Viszont tuti gépek, keletkínaiak...

8v5jwacec

Hát, az igazság az, hogy tervben egy robocut alpha 1c vásárlása van, de annyiért nem feltétlen adják el, amennyit ki tudok - vagy akarok - fizetni.
Nyilván nem olcsó egy ilyen kínai gép javítása sem olcsó, de jóval olcsóbb, mint egy fanuc gép javítása. Azonban a kínai csak egy alternatíva jelenleg, csupán az opcióimat elemzem.

d30xhrezp

d30xhrezp

Bocsi,nem jól raktam be a linket!

d30xhrezp

Kérem az előzőek törlését.
TAlán most már jó lesz.[#csodalk]