Hobbi szikraforgácsoló gépek

Indította gaben, 2024 április 09, 16:00

Előző téma - Következő téma

62pb8zge

Az eladó nem sokat tud róla,elvileg többszikra.Tervben,hogy beüzemelném ha megveszem ,de az elektronikai része a gépépítésnek nem annyira az én területem,próbálok információt gyűjteni az "edm" gépek elektromos világából egyelőre ...

4ayymtkc5

Aha.
Ne ölj bele túl sok energiát, ez a gép soha nem fog már szikrázni.
Tekintve a mostani használtgép árakat, osztogatják a jóval alkalmasabb gépeket 1.000-2.000€-ért. Főleg a németek, csak sajnos a fuvar többe kerül.

62pb8zge

Köszi a megerősítést! Amúgy is állítólag gazdára talált közben(100eFt),először bántam de ahogy kutakodok a témában én is erre jutottam.

8x5mimzwf

[#email]

Üdv !

Van a gépről képed ? Nem láttam még olyat .. vagy rossz a típus száma amit adtál ?

[#kacsint]

x8uphevin

Lovi épül a gepem topicjaban találtam szikraforgacsolast de azt hiszem itt jobb helyen van a kérdés.

Vettem egy a képen látható gepet.

Az a kérdés hogy csinaltam teszteket elég lassú erre számítottam is.
Az a kérdés hogy nem latok igazából kulonbseget sima csapvíz és az ioncserelt viz között. Ez két dolgot jelent, az egyik hogy mindegy a víz a masik hogy egyformán benan allitom be mindkét esetben. Használt mar valaki hasonlót?

Üdv

gsz03b27r

Minnél tisztább a víz annál kevesebb a szivárgó áram ami rontja a hatásfokot.
400W ne várj csodát kicsi a teljesítmény,
észrevehetetlen a szivárgó áram miatti teljesítmény csökkenés.

3ztiz2p39

Hááát...
Mivel kicsi a teljesítmény föleg észrevehetönek kellene lennie a veszteségnek.

No de mivel ez inkább egy tömbös szikra inkább petroleum kellene bele nem ?

gsz03b27r

Dielektrikum kellene hozzá ha vizet használ, meg ioncserélő is. [#eplus2]
Petroleum jobb lenne mert jól szigetel.

x8uphevin

Sziasztok!
Köszönöm a segítséget mindenkinek. Mikor belevágtam is tudtam hogy vékony jégre tévedek de hajtott a kíváncsiság. Hogy ne kelljen másnak is időnként leírom a tapasztalásokat.

Eddig:
1. sima csapvízzel az elektróda nagyon fogy
2.sárgaréz elektróda: szerintem az szennyezi feketére ilyen korom szerű  részecskékkel a vizemet mert bármi mást próbálok nem olyan undorító  víz.
3.Sima bitfejet égettem bele egy acél pengébe a bitfej valamilyen kínai acél, az is egész jól megy.
4.Eddig mindennél jobb az AWI elektróda. Alig fogy és látszólag hatékony is.

Ioncserélt vizet egyébként üllepítem és szűröm. A legolcsóbb szűrő az üllepítés... Kávéfilteren szűröm.

3ztiz2p39

Csak a generátort vetted vagy komplett az egészet?
Ha nem titok mennyibe fájt?

Én 30 éve készülök egyet csinálni, erre a fórumra is ez miatt kerültem .:(

ujd3n9823

Szia!

Nem ismerem azt a kütyüt, de a szikrákkal küzdök rendszeresen.

-A huzalszikra nagyon érzékeny az ionszintre, és a jó és pontos vágáshoz ez nélkülözhetetlen. Anyagtól függően más és más az ideális érték. Plusz rozsdagátló anyagot is teszünk hozzá.
-A tömbszikra valóban egy petróleumhoz hasonló dielektrikummal működik, aminek a tisztasága és az öblítés iránya, ereje, nagyon tudja befolyásolni a végeredményt, az elektróda kopását, beégését.

Ha jól látom, ez egy szikrafúró.

-A startlukfúró nekem a huzalszikra ioncserélt vizét használta, míg működött.
Mióta beteg, ismerősöknél oldom meg.
Megdöbbenésemre, a ma forgalmazott startlukfúróknál mindenki csapi vizet önt bele, és azzal tólja.

Nagy különbség a tömb és huzaltól eltérően, itt lényegtelenebb a méret, és az elektródakopás.
Itt egy forgó csőelektródád van, ahol a furaton keresztül nagy nyomáson megy az öblítés.

A sima vizzel készült startlukat mindig át kell tisztogatni mielőtt huzalra teszem, mert olyan oxid szokott kialakulni, amit a huzal nem tör át.

Az ioncserélt vízes fúrat talán méretpontosabb is volt.

3ztiz2p39

Köszi.
Ja, hogy ez egy mobil szerkezet!

ucp79ahi

Szerintem beszakadt csavarok , furatba beletört menetfúrók kiszedésére való mágnestalpas szerkezet .