Hobbi szikraforgácsoló gépek

Indította gaben, 2024 április 09, 16:00

Előző téma - Következő téma

4umhue7vh

100volt körül van, de az üresjáratija a duplája ez nem biztos hogy jó.        
Valahol azt olvastan hogy ez a konditöltögetős dolog öskori. A 60 éves Erozimat tömbszikrám is kondikat töltöget, zabálja is az elektródát.

000000000

Pl. egy megoldás az, amikor a szikra ív feszültségét figyelve a CNC előtolásba visszacsatolva egy megadható tartományban tarható szabályzó körrel a folyamat. Robsy CNC vezérlésnél így működik a dolog.

ercd2gjn

Ebben van egy nagyon egyszerű tápmegoldás (11.-dik perc környékén kezdődik), és egy egyszerű előtolás-szabályozás is.

ercd2gjn

Az a régi gép nem inkább az alábbi videóban szereplő táphoz hasonlóan működik?
(nem tudom, csak találgatok)

4umhue7vh

Azért ettől komolyabb, már mint a táp, lehet állitani a frekit és kitöltést is.Van pár db tranzisztoros teljesítmény fokozat, egyenként aktivállható,+  kitöltést állítás potival. Van még valami, (szerintem utólagos beépítés) amivel a freki is állítható, de ez csak 1-2 fokozatban müködik.

000000000

Sziasztok, Én is elkezdtem egy szikraforgácsolót építeni. A rajzokkal jól állok váz szinten, de van esetleg valakinek valami infója hogy az elektróda szál vezetést hogyan szokták megoldani? vagy lehet venni kész mechanikát hozzá? A legkritikusabb a gyors szálbefűzés amire megoldást keresnék.
Esetleg valakinek van tapasztalata, hogy kb. milyen sebességgel lehet kalkulálni a szállal percenként?

ujd3n9823

Készülök a közeljövőben egy huzalt szétbontani. Ha el tudnál jönni tudok mutatni 2 megoldást. A sebességekre tudok mutatni példát. Mind a két gép régi Seibu. Paraméter táblázatokat tudok mutatni, ami kell kimásolhatjuk.

000000000

Wao, Köszi előre is. nagyon szívesen elmennék ha mondod mikor nem zavaró vagy mikor lehet alkalmas.

g89ketty

ujd3n9823

telefonon vagy e-mailban elérsz, és egyeztessünk

3ztiz2p39

Megírnad a szétbontando Seibu típusát?
Lehet érdekelne pár dolog róla.

4swnixst

Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni AGICUT huzalszikra gép élesztéséhez, ha van leírás vagy bármi információ hozzá, szivesen venném.
Üdv: Decaza

5mw6jfesi

Pontos típusa? Agiecut classic v2-essel lehet tudok segíteni.

4swnixst

Szia!
AGICUT DM 15 a típusa.
Üdv: Decaza