Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

Vásárolható, de a kialakítása az adott géptől függ - hogy milyen kialakítású a behúzó "tulipánja" és attól, hogy hogyan alakul a kívánt behúzóerőhöz a hossza. Ha szerencsés vagy, akkor  "szabványosan" van megalkotva a csatlakozás és a kereskedő polcáról leemelhető a megfelelő példány - egyébként lehet barkácsolni és odafigyelni rá, hogy mi mivel kompatibilis... (Normál körülmények közt nagyon lassan "kopik", gyakorlatilag örök életű.)

frob

Köszönöm!
Ez jó hír, én úgy gondolom szabványos, hogy szokták jelölni hogy milyen kell az adott géphez?
Amit vettem gépet ( maho) sajnos nem adott az eladó befogót, hiába kértem hogy adjon egyet megveszem, de valmlyen megfontolásból nem nekem akarta eladni, pedig mondta hogy eladó lesz... na mindegy
Szóval valami rövid verzió kell hozzá, de ahogy láttam abban is van több fajta...

istvan3

Kínában is érdemes lehet körülnézni.

Ettől ez eladótól (MZ NC tool Store) vettem ISO20 befogókat, nagyon jó minőség, jó áron.

Van SK40 is:

https://www.aliexpress.com/store/4650128/search?origin=y&SearchText=sk40

frob

Köszönöm!
Mindenképp, csak most már előnyben részesítem ha közeli raktárból jön, kisebb is a szállítási költség, nem beszélve arról hogy hamarabb is itt van...
Esetleg ha valakinek van ilyen forrása...
R.

szucst

Szervusz,

Javaslom a gépkönyvet...
Ha nem adott hozzá, az rossz ómen...

Node, ha bízhatunk benne hogy lusták voltak, és ugyanaz mint pl a MH600C-é, akkor kb így néz ki:

Ezekből a jobb felsők azok szerintem...
adok veszekbe felteszem.

Üdv.:Tamás

szucst

szucst

...van másik is...
typ B...

btxtzhi26

Szia ! Nézd meg a zalatools nál,

frob

ez rémlik a B
de egyenlőre arra nem volt képes hogy egy kurva képet készítsen egy kúpról, amikor meg ott voltam örültem hogy eljöhettem... vásároltam már pár gépet, de ilyen ritka gyökérrel még nem futottam össze...

svejk

Jakabszálláson vetted?

frob

nem, az ország másik felén...

frob

úgy néz ki ez a B type kell hozzá, úgy hogy kezdek haladni a dologgal!, és köszi a rajzot!

őrülT-Tudós

Üdv. Segítségre volna szükségem egy 40-es automata cserélős főorsó szereléséhez. A gomba behúzó, rúgós részt szeretném szétszerelni. Aki esetleg találkozott hasonlóval tudna egy kis iránymutatást adni? [#worship]

Kicsa

Sziasztok,

szeretnék egy főorsót készíteni,automata szerszám-cserélési lehetőséggel. Itt most elsősorban a meghajtás a kérdés : ha szervómotort szeretnék rakni rá meghajtóval együtt,akkor azt milyen módban szükséges programozni ahhoz,hogy mindig ugyan ott álljon meg? Létezik ilyen módja egyáltalán a vezérlőknek?Egyáltalán hogyan működik ez a gyakorlatban : Adok egy "ON" jelet a szervó drive bemenetére és az analóg bemenetre mondjuk 0-10 V közti,kívánt fordulattal arányos jelet. Ha az "ON" jelet elveszem,akkor a főorsó leáll és mindig ugyan abban a pozícióban áll meg,lehetővé téve a cserét? Vagy ehhez szükséges még valami egyéb pozicionálási trükk? Csere közben kell még valami plusz tengely rögzítés vagy elég a szervó hozzá?

Köszönöm szépen!

Szerelő

1, Ha a főhajtás képes rá, akkor M19 re végrehajtja a pozicionálást majd visszajelez a vezérlésnek.
2, A vezérlés M19 re pozicióba forgatja a főorsót és pozicióban tartja a jeladó jele alapján.
A megfelelő poziciót a vezérlésben egy paraméter határozza meg.
3, A vezérlés M19 re lassan forgatja a főorsót egy külső pozició jelre megáll és pozicióban tart.
Az M3,M4,M5- re az M19 törlődik.