Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

robroy007

nekem egy 600 wattos kerti szivattyú van és egy 10 literes műanyag kanna
egyenlőre jól szuperálna ha a szivattyú nem folyna orrán száján
egész napos melóná 50%-on langyi lett csak a víz

persze hűtésre is fel vagyok készülve ha szükséges lesz nyáron

w0hgtwf3w

Csaj, nagyon hangos levegő hűtéses motorjaim voltak (vannak).

zozo

Ilyenkor segít a ctrl+egérgörgő  ;)

Bicska

Régebben a PC-khez hydor-seltz szivattyúkat hazsnáltunk, elég jó árban vannak. Kb 10 éve működik az én gépemben is.  
http://www.1st-hydroponics.co.uk/image_resize.php?im=images/uploads/hydor-seltz-range.jpg&size=800" border=0>

Radiátornak pedig a sörhűtők/szódagépekben használatos radiátort. Valaki a fórumon árult is múltkor pár darabot. Sajnos nem találok google-ön olyan képet, amit keresek..

PSoft

Ezekkel a motorokkal inkább csak, kerékpárt hajtanak.:)
(hisz, arra találták ki)
De ha igen, mit kezdesz a ~500-as fordulattal, az 1:6-os áttétel után?

remrendes

Jogos, rosszat linkeltem. Volt amelyiknek 2800rpm a kimeno fordulata.

ezsolt74

Szia.

Lassan megkapom a maró/gravírozó gépemet, és le kell rajta majd cserélnem erősebbre a marómotort.
A Makita RT0700C-t néztem ki.
Mekkora a Makita RT0700C -nek a befogható része?
70mm körülinek saccolom így képről.
52mm-es az eredeti, ami biztos hogy nem lesz jó hozzá.
A tartós üzemet hogy viseli?

Kisamotors

9a8r3iviv

Szia !  
A befogatás 65 mm.
Én max 4-5 órát használtam egyhuzamban,
Csak langyos volt , egyáltalán nem melegszik.
Mondjuk ez kb 18-20000 fordulat közt volt ,max.-on
nem használtam 30000-es fordulaton, de szerintem
akkor sem lenne gond a melegedéssel , mert ugye jobban hűt.

kaqkk007

Nagyon korrekt és gyors céget linkeltél , én alku nélkül szállítással megkaptam tőlük a makita 700ast 32900 ért már csak a gép építésnek kell nekiugranom (az anyagok alkatrészek többsége már megvan , csak időhiányban szenvedek)

swa3ctmw2

Sziasztok.

Most találtam keresgélés közben ezt a topikot a fórumban.
Egy másolómarót tervezgetek, amivel leginkább fát munkálnék meg. Esetenként akár nagy fogásmélységgel. A normál fához használható felsőmaró késekkel tervezem használni. ami azt jelenti, hogy 8-10-12 mm-es szárak befogása lenne szempont. Szerszámátmérő az 6mm-max15 mm-ig lenne.
Nézegettem a felsőmarógépeket, de egy normálisabb gép 60-70.000-től felfelé lenne árban. és még mindig csak fél megoldás...
Találtam marómotorokat is, külömböző teljesítménnyel. Azok sem olcsóak, de talán érdemesebb lenne invesztálni inkább egy olyanba.  
Teljesítményben szerintem minimum 1000w-ra szükség lenne, de talán a 1500-is elkelne.
A fordulatszám szabályozás is fontos lehet a szerszámátmérők miatt. Bár ez egy frekiváltóval is megoldható esetleg.
Mit javasolnátok erre a célra?  
Köszönöm a segítséget :)

Spyke

000000000

Szia 12 mm átmérőhöz min. ER20 patronbefogó kell,az ezzel szerelt motororsók teljesítményben hasonlóak vagy inkább nagyobbak mint amit te írtál. persze vannak más megoldások is, de faipari célra a HF motororsók legkézenfekvőbbek. Egy ilyen marómotor frekiváltóval együtt  közelíti a 200e fot-ot (sőt), Szerintem érdemes az adok veszek-ben rákérdezni, szoktak lenni elég baráti áron is néha. Fa magmunkáláshoz elég mély hornyú csapágyas kivitel, nem kell ferde hatásvonalú előfeszített dupla csapágyas.

Ha szűkösebb a keret nézz körül e-bay-en:
pl
http://www.ebay.com/itm/WATER-COOLED-SPINDLE-MOTOR-ER20-2-2KW-SPINDLE-2-2KW-DRIVE-INVERTER-VFD-HY-/252050732232?hash=item3aaf64f4c8:g:JNAAAOSwd0BVwhtB" TARGET=_fnew>LINK
De azért ez nem ipari minőség, de érdemes fórumtagok véleményét kikérni akik már használtak hasonlót.
Amit sokan használnak itt az a Teknomotor, csak úgy tudom , hogy a magyar forgalmazó, már nem árulja, ez egy középkategóriás(nak mondott) olasz gyártmány.