Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

t62d6ha2b

Szia!

Ha elhiszed, hogy a gyári gépek fordulatszámát nemcsak úgy kitalálták, akkor egy 2800-as fordulatú aszinkron motorhoz elég egy 1,5x (max 2x) áttétel, ott pedig nem vész el annyi ,,erő", hogy egy 1 kW-os motor ne lenne elég.
A frekiváltó sem megoldás mindenre, arról nem is beszélve, hogy a ,,normál" aszinkron motorok zöme nem is ,,hergelhető" a névleges frekvencia (50 Hz) fölé sokkal. Frekvenciaváltó és spéci motor ára meg már csillagos ég...    

kisssandor

Ha jó a főorsód és nem kell szinkron, akkor lapos szíjjal esetleg poly-V szíjjal megy a 10000.A nyomatékvesztés nem gond, mert nagy fordulaton kis átmérőket esztergálsz. Mi átm. 4mm-es golyókat gyártunk bükkből, a fordulat 5-6e. A titka a kés kialakítás. Nem központos kés kell hanem tangenciális.

9j6fm65vv

Beszéltem az egyik forgalmazóval (vill.motor,frekiváltó) ugyan ezeket mondta ő is...:-)  
Mindenesetre mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat! Tanulni nem szégyen!
Kérdés hol érdemes vill.motort venni,keresni?

9j6fm65vv

Igen,szép a 400 Hz csak a motor max.100 Hz-t bír...:-)

9j6fm65vv

Mit csináltok a golyókkal? Facsapágyba kell...?:-):-)
Tudsz nekem ilyen késről képet küldeni?
Előre is köszönöm!

robroy007

én féltem 1,1kW-os50Hz-s motort 300Hz-el megpörgetni (9000 1/s fordulat kb)  
fölötte már kiesett a szinkronból [#vigyor2]

de ez persze nem üzemszerű volt
hosszabb távon viszont gyártói ajánlástól eltérve azért szerintem bírja a túlhajtást ésszerű határokon belül, csak a leadott teljesítmény csökken

2f428kduf

9j6fm65vv

Már csak az a kérdés,mennyi 50 hz en..??:-)

svejk

Gondolom Robroy007 1/min-t akart írni és 4 pólusú volt a motorja ezért írta a 9000-et.

Rabb Ferenc

Az attól függ, hogy hány pólusú a motor.
n=60*f/p  n{1/perc}  f{Hz}  p{póluspárok száma}

Ha a motor 4 pólusú (2 póluspárú) akkor 300Hz esetén a szinkron fordulat 9000 1/perc

50Hz-en pedig 1500 1/perc

robroy007

1440-es a motor

és valamelyik fehérvári talin lett a frekiváltó belőve hozzá
szóval ott lehetett hallani is [#nyes]

000000000

Veled is egyetértek Gyuri, az ER10-es fortunám hatlap anyás és tökéletesen használható.

svejk

Mivel az ER patronos szerszámcseréhez már eleve három kéz kellene így én is a hatlapfejűt preferálom.
Több apró maróm tört már el a körmöskulcsos bénázás miatt. :(
Persze a kulcsok is kínaiak voltak...

robroy007

én azt utálom mikor meglazul a patron és leugrik a villáskulcs, na akkor 60%-ba nem kel többet befogni a maról újra
ezért szeretem inkább a körmöst, mert ha feltudtad rakni akkor "nekem" nem kevésbé ugrik le az anyáról a kulcs

Kristály Árpád

Halihóóó Mindenkinek!

Segítséget kérek!

BF-20 Variot szeretném átalakítani ISO-30-as ra...

Van valakinek esetleg beszerzési forrása...esetleg rajz???

Továbbá... golyósorsot szeretnék beletenni...(Belevalót)  Forrás?

Előre is köszönöm fáradozást!

Üdv.: Árpád