Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Nekem idáig csak villáskulcsos volt, van. Az első 12mm maró lazitás után kicsúszott és miszlikbe tört.( gondoltam az idióta saját kárán tanul) Az egykezes szoritás és lazitás elsajátitása után nem volt több gondom. Nem csúszik le és tudom tartani a marót is. Elsődleges szempont, hogy a maró "kezét el nem engedem"

robroy007

az első gyémánt élű marónál volt bennem zabszem effekt rendesen és minden egyes alkalommal amikor beteszem a szerszámot fejben előre végig gondolom, és néha még talán papírra is vetem magamnak a monitorra ragasztva, hogy nem mérem meg automatikusan a hosszát a géppel

kár lenne 30 ezer forintot elropogtatni mire kialakul elektromos kontaktus

de a lényeg, hogy jobban szeretem a másikat de munkában nekem is muszáj a villáskulcsokat használni

átlagban meg van az a fogás amivel meghúzom így oldásnál se szokott gond lenni

kivéve ha egy hétig nem nem cserélek marót és plexi vágás miatt sikerül meglocsolni az anyát vízzel [#nevetes1]

w0hgtwf3w

Azt hiszem Vomber fórumtársunknak van golyósorsó készlete.
Amúgy cc. 200 kFt a hozzávaló gyári.

Kristály Árpád

svejk

Hmmm... nem esküszöm meg, de nekem úgy rémlik nem fér bele a 30-as kúp Nekem BF20L volt.

Kristály Árpád

Szia Svejk!

Akkor sem, ha hosszabb a tengely mint a gyári?

Üdv.: Árpi

Apropó...nincs egy 11-K-Watt körüli frekiváltód?

Tudnék rá vevőt!!!

svejk

No persze úgy biztos beleférne de akkor meg nagyon eltávolodhatsz a csapágytól.

De ne vedd készpénznek amit írtam csak nekem úgy rémlik, mivel az enyémre is gondoltam ilyesmit, de szerencsére elvetettem az ötletet.

Én már elkótyavetyéltem a frekiváltóimat. :(

Kristály Árpád

Oké!

De lehetne olyan csapágy házat csinálni, hogy lépcsős legyen, tehát alaphelyzetben kilógna egy nagyobb átmérőjű rész....???  
Ahová természetesen egy nagyobb csapágy kerülne...
Lehet, hogy hüleség...[#conf][#nemtudom]

Várom a segítő válaszokat!!!

Árpi

svejk

Én segíteni nem tudok, csak azért írtam, hogy gondold át.

Tanácsom viszont van, nem szabad ezekhez hozzányúlni sem pénzt sem időt nem ér meg, ezek így jók ahogy vannak, ha nagyobb komolyabb kell akkor inkább cseréld le az egész masinát.
Ha ügyes vagy árban kb. ugyanott leszel.

Sz.József

Én sem tartom "egészségesnek" a szerszámkinyúlás megnövelését...
Hiszen a gyári állapotában sem túl bizalom gerjesztő ebből a szempontból.
Az igazi megoldás #5781-be... :)

Kristály Árpád

4pmudt7rb

1,5kW kínai főorsót (24000 RPM) tekercseltetett már valaki?  Esetleg címet kaphatok? Nem szeretnék Kínából rendelés miatt több mint 1 hónapot várni.

000000000

Ha ráfizetsz egy kis pénzt, elküldi DHL-lel, vagy Fedex-szel, vagy bármi mással, és napok alatt itt van.
Lehet olcsóbb, és jobb is, mint javíttatni.

robroy007

nekem 2,2-es füstölt el a frekiváltó félre paraméterezése miatt és picivel volt drágább az új orsó mint a bizonytalan tekercseltetés

35 kontra 46 eFt és egy héten belül megjött az új

nekem tőle van:
http://www.ebay.com/sch/m.html?_odkw=&_ssn=amazingitem&_armrs=1&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2046732.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xspindle.TRS0&_nkw=spindle&_sacat=0" TARGET=_fnew>amazingitem

29eFt-ért hirdet 1,5kW-os motort

ja és a legfontosabb az enyémet németországban adták dhl-l postára, szóval se vám meg semmi nem esett rá (persze ez lehet csak egyedi mázli volt)

4pmudt7rb

Köszönöm a válaszokat. Akkor új lesz, nem tekercseltetés...