Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

suzgepk8a

Kedves László!Köszönöm az infót,de sajna ha komplexul nézem a gépet felfogató platnival,sinnel....eléggé fennáll a kihajlás,rezgés veszélye.A másodrendü nyomatéka az egész gépágynak úgy már kisebb + arról nem is beszélek,hogy tele van akom-bákom külső ráépitésekkel.Dr. Halmai Attila:Finommechanikai szerkezetek c.-ű könyvében elég frankón matematikailag alátámasztva megtalálható minden.(befeszülés,kihajlás stb...)Véletlenül találtam , 200 oldal...de vannak benne jó dolgok.Köszönöm még egyszer az infót, szép estét!

suzgepk8a

Üdv!Még egy kis adalék a témához: Hervay Péter:Ágyazások és vázszerkezetek
használata a gépiparban
Ajánlom,jó anyag.Üdv.

svejk

Kérlek a mondatok végén legalább néha nyomj ENTER-t, mert így nagyon fárasztó olvasni!

Acélhoz nem lesz jó az a motor, nem csak a teljesítmény, hanem a rezonanciák miatt is így a motor csapágyazást hamar kinyírnád.

Ilyen esetekben többen használnak egy plusz, erős, akár kúpgörgős csapágyazású főorsót, melyet aztán a nagyfordulatú motor hosszbordás szíjjal, 1:3-1:4 lassítóáttétellel hajt.

Ez a további főorsó is lehet ER befogós, lehet kapni különféle tengelyméretekkel, így csak a csapágyazást és a csapágyházat kell megoldani.

A motornál egyszerűen a patronba be tudod fogni a "kis" szíjtárcsát.

suzgepk8a

Hali Srácok!
Köszi az infót ,  
van elképzelésem mit mondatok, jó ötlet!
Alapon megépítem a gépet a 2,2Kw-os motorral ,  
opciónak rácsavarozhatóan mehet rá a lassító áttétel.(Felező tán jó is lehet...esetleg bolygóműves áttétel?)(A mechanika megbírja)
Jó éjt,szevasztok.

robroy007

http://www.alfredjaeger.de/tl_files/products/F100-H530.02-S11W2-168.jpg" border=0>

ez egy  Alfred Jäger igencsak kiváló motor diagramja  

amiről próbáltam gagyogni: ciklámen vonal,

fordulatszám függvényében az alsó és felső területeken a nyomaték alacsonyabb mint a közép tartományban

hangsúlyoznám ez egy kiváló főorsó, a kínai ennél sokkal drasztikusabban esik a fordulatszám tartomány végén!!

000000000

Szerintem még mindig nem érted, mit jelent a nagyságrend.

suzgepk8a

Üdv!Köszi az infót...
Nagy kérdés:
EGM-200 (dugattyú) esztergánál a keresztszán alatt gyárilag van danamid vagy teflon betétlemez?Köszi előre is az infót!

fviifv5hs

Éppen ilyen témában gondolkodom.
Rajzoltam is egy ilyen megoldást  
és jó lenne látni egy megvalósított példányt.
Tudnál erről valamilyen infót küldeni kinek lehet ilyen berendezése.
Köszönettel

svejk

Szerintem nézd végig az épül a gépem topicokat, ott biztos találsz képeket.

fviifv5hs

köszönöm-ez tanulságos topic

frob

Sziasztok
a kínai vízhűtéses marómotorhoz ki milyen szivattyút használ?
pl ilyesmi jó? http://www.aliexpress.com/item/DC12V-Electric-Centrifugal-550L-H-Brushless-Motor-Water-Pump-Garden-Pond-Tank/1832508674.html" TARGET=_fnew>burshless pump

p3t7nebn6

Szia ! Nekem nyákmaráshoz elég az akvárium kerindető.

Gyati

Szia!
 Tökéletes.
 Nekem is hasonló van, és egy kicsi hűtőradiátor, ( pl. autófűtés) amin keresztül keringeti.