Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

svejk

svejk

De nem "gyere cipó hamm bekaplak" egy ilyennek a beállítása.

TROMF22

Nem kifejezetten dahlanderre gondoltam, hanem pl. két különböző teljesítményű és beállítási paraméterű motor működtetése egy frekvenciaváltóval. Úgy ahogyan a dahlander átkapcsolást leírtad. Ez egy jó dolog lenne.

TROMF22

Óvatos duhaj vagyok. Nem feszegetem a korlátaimat.  
Hozzátanulok és/vagy segítséget kérek a témában járatosaktól.

suzgepk8a

Üdv Urak!
Vízhűtéses maró motornál milyen szivattyút használtok?
A kínai mosógép szivattyúval megcsüntem(újonnan folyatott...), jelenleg kaptam egy Wilo keringető szivattyút..., de ez meg bazi nagy.Valami kisebb, "uribb" üzembiztos megoldás?Köszi az infót.Üdv

Szalai György

Ha jól emlékszem, volt aki autó ablakmosó szivattyút, volt aki akvárium szivattyút, volt aki maga készített perisztaltikus szivattyút.
Én egy csapágyhibás Speck Pumpen LNY 2841-et vettem itt a fórumon, de a forgácsoló gépek hűtő-kenő szivattyúja is megoldaná.

ks46twg3x

Szia,

Itt találsz Úri megoldásokat - az árak is ehhez mértek:
http://www.pcvizhutes.hu/?szivattyu,117
A paraméterekre azért figyelni kell!

remrendes

Az ablakmoso motorjaban annyira nem biznek, nem folyamatos uzemre lett kitalalva.

bujjpdu4f

hostya

Pedig jók azok az ablakmosó szivattyúk, csak nem 12V-al kell járatni.
5-6V-al évekig bírják, és a szállításuk elegendő egy kínai vízhűtéses marómotorhoz..

svejk

Én is 5 V-ról járatom az 1000 Ft-os univerzális ablakmosót emulzióval.
Így nincs agyonhajtva de bőven elég egy 6-os csövön keresztül a nyomás a kis marásaimhoz.
Az 5 literes flakon a földön, az oldalába úgy 1/4 magasságba van bedugva a kis szivattyú.
Másfél méter szintkülönbséget kell legyőznie.

De a lényeg egy ilyen marómotor hűtésénél mindenképpen az, hogy legyen valamilyen védelem ha leáll a keringés, mert ugye tuti szivattú nem létezik.

svejk

Persze egy 16-os spirálcsövön keresztül visszafolyik az emulzió.

etc77f5nr

Ha már szivattyú, akkor biztosabb egy akvarizálási célra használatos szerintem, ami vízbe merül. Az 0-24-be megy 8-10 évig kényelmesen. Egy powerhead 3000Ft és 1200 l/h.

hostya

"De a lényeg egy ilyen marómotor hűtésénél mindenképpen az, hogy legyen valamilyen védelem ha leáll a keringés, mert ugye tuti szivattú nem létezik. "

Egyetértek a védelmet illetően, csak azért írtam az ablakmosó motorról, mert (ha már védelem úgy is kell) nem mindegy hogy 1000ft-os, vagy 10-20ezerft-os a szivattyú..

hostya

Azért óvatosan azzal az akváriumi merülő szivattyúval, mert az az 1200 l/h nulla nyomó magasság mellet igaz. (keringtetés)
Én próbáltam anno egy ilyen szivattyúnak a nyomócsonkjára aplikált csövet 1-1.5m-re felemelve, alig csordogált..