Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Bocsi így már értem,de szerintem a ferde h.-t sem nagyon indokolja (a gyártók és forgalmazók pénztárcáját kivéve) az ébredő erők iránya.

besirkyjh

Nem a kupgörgösre gondol csak mint lehetöségre ! :)

Ha hozzátudsz jutni valami 0.05mm-es lemezhez abbol két sima mélyhornyuhoz már lehet a külsögyürüjéhez távtartot csinálni .Használják ezt is , többek között én is .Számomra egyenértékü a ferdehatásvonaloval .16-os orsohoz még böven elég a 10-es furatu csapágy , egy pici peremet hagyj rajta hogy az orso nehogy a povédöbe érjen .

88nwcf22d

" belül majdnem éles sarokkal"

Mint ahogy az a bizonyos locsolóvers is mondja:
"éles sarok kezdő törés" [#ejnye1]

s2k5ycubj

Miért kell egy 16-os tengely végét 12-esre és nem 10-esre esztergálni,ez egy szívós kemény anyag,nem értem.

besirkyjh

krnj79r9n

Én a gyűrű furatán lévő élre gondoltam (onnan ritkán indul ki repedés), nem a tengely belső sarkára. Ott egyértelmű, hogy nem tanácsos sarkosra csinálni, ott rádiuszos alászúrást írtam, hogy a gyűrű a vállon feküdjön fel, ne a sarokban. De úgy látszik most már rajzolnom kell, mert félre vagyok értve. :-)
A 12 mm-es átmérő (rajta 7301) aztán M12x1.0 és végül 10-es tengelyvég ez hiwin gyári ajánlás katalógusból.
http://www.hiwin.com/pdf/bs/ballscrews.pdf" TARGET=_fnew>Hiwin angol
7. oldal

A magyar katalógusban valóban csak 10 mm van M10x0,75 menet, végül 8 mm tengelyvég
http://www.hiwin.hu/DownloadCenter/files/HC-04-1-HU-0909-K.pdf" TARGET=_fnew>Hiwin magyar
(62. oldal)

Igazából a 8 mm-es tengelyvéget keveslem kicsit, főleg, hogy bordás-szíjas áttételt szeretnék rátenni. Akkor? Szerintetek melyik?

Jól elvittem, a fórumot a golyósorsó tengelyvég megmunkálás irányába, de végül is a kérdésem a fortunák alsó csapágyazására is vonatkozott :-)

Jó éjt mára.

s2k5ycubj

Ebből is látszik,hogy a magyarok többet tudnak.

000000000

Sziasztok! kérlek segítsetek abban, hogy hol tudok marószárakat venni elfogadható árakon, 1mm-5mm ig,lehetőleg 3mm-es szárvastagsággal. köszönöm!

000000000

Itt a Fórumon is jó áron árulnak fórumtársak.

000000000

http://haveblue.org/?p=61" TARGET=_fnew>Felületkövető egyszerűen?Ismeritek ezt az oldalt?

s2k5ycubj

És a rugó a 60.000-es fordulaton mennyi idő alatt koptatja el szárazon a bronzperselyt?

000000000

Elolvastad a szöveget ami hozzá tartozik ?  
Ez nem forog, ez egy gyémántbetétes karcoló megoldás !

Sz.József

Ezt nem biztos, hogy kell forgatni...
Lehet, csak rajzolgatnak vele pl. üvegre, egy gyémánt heggyel.

Sz.József

hostya

Ettől csak az az egyszerűbb ha végig húzod az újjadat a felületen.  
Az is felület követés... :)

© Áts Lászlónak:
Nem koptatja el a 60.000-es fordulat, mert nem kell forgatni...  
Ez szószerint egy felület követő. :)
Hogy mi a haszna..? Talán egyszer meg tudjuk...