Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

És én biztos valami olajjal higitott zsírt tennék bele,vagy van ehhez valami különleges? Érdekes a ferm esztergának olajban futott a főorsó csapágya,sosem volt baj vele,bár szeretett remegni rendesen.Bezzeg a precíz Német optimum-nak zsírozni kell a csapágyait,már a harmadik garnitúránál járok,szeretnek a csapágyboltban... És sűrűn kell zsírozni,különben remeg és melegszik.

svejk

svejk

Egyébként ezek a Perske, meg klónjai hihetetlen egyszerű szerkezetek.
Faipari cuccok, évtizedeket mennek.

PSoft

Egy tizes a két csapágy.:(

me3ua0a6

besirkyjh

Már irtam régebben .
7ezres sorozatu ferdehatásvonalo csapágy 35-ös furattal 2db és 30-as furattal 1db C3-as illesztés .Az SKF-nél a 3db 120 000ft+ÁFA volt de szereztem elfekvöböl ruszkit 6700ft volt a 3 db .

Amit vettél nem is olyan drága .

PSoft

Egyébként,....

A Perske vastagon le van festve fekete festékkel.:(
Alatta itt-ott látszik az "eredeti" zöld színe is.:)

Gondolkodtam,hogy letakarítom a festéket róla fémtisztára,és úgy hagyom.
Hűtés szempontjából,biztos hogy kedvezőbb lenne a fémtiszta alu motortest.

Még,...lehet hogy szánok rá egy órát,és megteszem.:)

svejk

No hát nem volt az annyira olcsó...

PSoft

Olcsó/drága?
Zoli azt mondja, "Amit vettél nem is olyan drága ."

Te,azt mondod, " No hát nem volt az annyira olcsó... "

Relatív,...mert ha ennek a motornak a "piaci" értékét összevetem a két új csapágy árával,akkor én is azt mondom,hogy "...nem volt az annyira olcsó...":)

besirkyjh

Szia

Összeg nélkül a kettö ugyan azt jelenti .

Még félig van a korsom sörrel -- már csak félig van a korsom sörrel :)

DRága az igy is ugy is .

zamek

Sziasztok!

Van egy Precise 1 kW-os főrsóm.
Csapágyat kellene cserélni.
Tud valaki segíteni?

Szalai György

Ez egy újra tekercselt motor?
A P5 pontossági osztályú csapágy szépen teszi a dolgát, de a jó zsíron is sok múlik.
Sajnos a festék alatt az alumínium öntvény felülete… Hát, nem szép.
Jó hővezető festék az nem hobby dolog, de a horgany, vagy horgany-alumínium spray az lehet áthidaló megoldás.
Az ilyen kicsi perskéket megpörgetheted 400Hz-el is. Hadd szaladjon. Ha nem kell a csúcs nyomatéka, akkor jócskán vissza lehet venni az áramából. Marad a fordulatszám és erősen esik a melegedés.

000000000

Debrecenben tele volt a korsónk sörrel! :)

besirkyjh

Egy szöke egy barna , igy szép az élet ! :))

svejk

Csak a pénztárcánk lett üres a találkozó végére :))