Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

Csináld úgy, ahogy én szoktam, a szíjtárcsával feszítem elő a csapágyakat és két imbusz-hernyócsavarral rögzítem a tengelyre. Loctite csavarrögzítőt használok a hernyókhoz.

y32xvkj9j

Sziasztok!
Egyélű marót keresek műanyaghoz!(jó árban)
Átm.:6-os és 8-as-t.
Ha valaki tud légyszi magánban mert azt biztos
elolvasom.
Köszi!

me3ua0a6

Köszönöm! Erre gondoltam, de csak mint csődarab, aztán még jött a rugós megoldás, és tele vagyok megint új információkkal :D
Ma is érdemes volt felkelni :D
[#worship]

svejk

A "rugólemez" vagy  "hullámos lemez" hivatalos neve:
kompenzációs lemez
Én sem tudom sosem mire a csapágyboltba érek és mindig kijavítanak :(

u2ayp7esz

Ez a toroidos megoldás jó lehet de éppen nincsen kéznél egyetlen toroid trafóm se :)  
A toroid váltó vagy egyen árammal táplálta a marómotorod ??? és stabil volt a fordulatod???

u2ayp7esz

Szia Lampas
#3300 szabályzó milyen típusú és mekkora teljesítményű motort bír elviselni. Szimpatikus a rajz és ezt talán még én is meg tudom építeni :)
Hali

keri

A trafók jellemzően váltó árammal működnek.
De a motorodnak ez tulajdonképpen tökéletesen mindegy is, mivel univerzális motor.
A fordulatszám pedig a terhelés függvényében változik.

A Szalai György féle kapcsolásban van áram visszacsatolás, ezért a szükséges mértékben stabilizálja a fordulatot.

A Lámpás féle kapcsolást nem néztem részletesen, de szerintem az az IC is hasonló elven szabályoz, tehát az is stabilizál.

A szabályzó teljesítménye a belerakott triak áramától függ leginkább. Ha a feltüntetett típus nem tudja akkor simán kicseréled nagyobbra, mivel ez csak egy kapcsoló elem, nem nagyon számít a karakterisztikája.

keri

De szerintem pár ezer forintért lehet is kapni ilyen egyszerű szabályzókat. Ha nem vagy rutinos áramkör építő, vagy nem szórakozásból építed, akkor nem érdemes tökölni vele.

Az én maró motoromhoz való gyári, egész hullámú szabályzó 32Euro Németországból.

u2ayp7esz

Kösz a tanácsokat... na ha nem sikerül zöld ágra vergődni akkor majd rendelünk egyet Németből :)

keri

http://www.orczy.com/" TARGET=_fnew>Nézd meg ezt.
Itt találhatsz jóval olcsóbban is.

Motoros

"Igen ez a helyes kifejezés". (tudod amikor kéri a dokit a pali hogy herélje ki...alapvicc)

svejk

Hmm, nem ugrik be...meséld el...

Motoros

Na ne..viccelsz? nagyon régi pedig.
Ifjú hősünk elmegy az orvoshoz és kéri hogy herélje ki.
A doki elképed..tiltakozik,..ő ilyet sose tenne.
A srác unszolja a dokit, erősködik és könyörög hogy végezze el rajta a műtétet.
A doki továbbra sem hajlandó, de egy bizalmas anyagi természetű megbeszélés után nagy nehezen csak rááll és elvégzi a beavatkozást.
De furdalja az oldalát a kíváncsiság és megkérdezi a pácienst árulja már el miért volt erre szükség?
Tudja doktor úr megismerkedtem egy gyönyörű zsidó lánnyal, el akarom venni feleségül és így szeretnék kedveskedni a családjának.
De ember! nem körülmetélésre lett volna inkább szüksége??
ÁÁÁ doktor úr ahogy mondja: körülmetélés...ez a pontos kifejezés, csak nem jutott eszembe..

svejk

:)))  hát igen.. nem mindegy..
egyébként tényleg nem ismertem...vagy elfelejtettem.

000000000