Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

svejk

Keresek a témának megfelelő topicot.

Szalai György

A linken lévő programban állítgatva az áttételi arányt, a „Teeth in Mesh” értéke hat alatt piros, felette fekete.
Szerinte is legkevesebb hat fognak kell kapaszkodni.

Sz.József

Igen-igen, így van...
Csak a "min. 6 fogas" hozzászólásodat akartam megerősíteni...

000000000

Sziasztok.
Véletlen nem tudnátok megmondani milyen tíopusu befogo patron van a Kress 800 FME marón?
ER..? Hányas?!
Köszönöm.

Rabb Ferenc

Szerintem KRESS típusú. Arra minden gyártó gondosan ügyel, nehogy a konkurencia egyetlen alkatrészét is fel lehessen használni a gépébe. Egyébként 3 és 8mm között összesen hat félét lehet hozzá kapni.

000000000

6.35 ösöm és 3.175 ösöm van és egy 8 -as.
De darabonként majd 5000/db  
Sorozatot akarok venni úgy sokkal olcsóbb.
Ezért kérdeztem milyen típusu .Ezek szerint ez a síma megnevezése? Kress befogó patron?
Ezt nem jelölik ER -el?

Rabb Ferenc

Nagyon elszálltak az árak. Még tavaly év végén is akciósan 3300 Ft körül volt darabja, most közel 6000.  

http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p3907.m570.l1312&_nkw=kress+collet&_sacat=See-All-Categories" TARGET=_fnew>Ezt találtam a legolcsóbbnak

000000000

Az ok, de az a baj hogy ez is csak az usa ba postázik
Ships to  usa:(

Ezért kellene tudni a típusát az e-bay  en lehet kapni  sorozatokat , csak hát nem tudom ER .. hányas.

9ah5mpgwm

Én 1 400w os porzsívó motort használok marómotornak,a fordulatszámszabályzó pedig 1 fúrógépböl jött.

7ycdrkyx

Sziasztok!

Vettem egy ER11 patronos tokmányt. A maró motor is meg van hozzá, csak azt nem tudom, hogy mivel kössem össze. Fogasszíjtárcsás megoldásra gondoltam. Ez jó vagy inkább másba gondolkozzak.

Előre is köszönöm a segítséget.

me3ua0a6

A legjobb megoldás a kuplung használata közvetlenül. Ez feltételezi a marómotor megfelelő fordulatszámát.
Hosszbordás-szíjas megoldás akkor célszerű, ha áttételezésre is szükség van. Nem ajánlott nagy fordulatra.
Fogasszíj felesleges, nem célszerű, hangos.

Kicsa

Én is hosszbordás szíjjal tervezem megoldani a marómotor-ER11es szár összekötését.
(nekem fontos volt az áttételezés is)

7ycdrkyx

Áttételezésre is szükség van sajna.

Köszönöm, átgondolom újra az egészet...

ppxgww95

Ezek nem ER sorozatú patronok. Inkább az OZ-re hasonlitanak, de az iparban használ legkisebbnek 25-ös a külső átmérője.[#confused]

000000000

A hossza 25,9 mm a felső átmérő 14,6  
Ilyen patron sorozat kellene nekem persze nem 20 000 ért.